Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
9 λάθη που κάνουν οι οδηγοί τον χειμώνα
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

9 λάθη που κάνουν οι οδηγοί τον χειμώνα

28/12/2022

Η οδήγηση το χειμώνα μπορεί να γίνει απαιτητική, αλλά η συμπεριφορά πολλών οδηγών την καθιστά ακόμη πιο δύσκολη. Σου αποκαλύπτουμε ποια λάθη πρέπει να αποφύγεις όταν η θερμοκρασία αρχίσει να πέφτει!

Ο χειμώνας, ειδικά αν συνοδεύεται από έντονες βροχοπτώσεις και χιονόπτωση, μπορεί να είναι μια πρόκληση για τα αυτοκίνητα και τους οδηγούς τους. Το κρύο επηρεάζει την μπαταρία και τον κινητήρα, ενώ σε περίπτωση που ρίξουν αλάτι στο δρόμο κινδυνεύει ακόμα και το αμάξωμα. Πολλοί οδηγοί κάνουν λάθη τον χειμώνα από άγνοια, τα οποία στο τέλος συχνά τους κοστίζουν σε χρήμα και βάζουν σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα.  Δες τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι οδηγοί τον χειμώνα
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Οδηγούν με ακατάλληλα ελαστικά για χαμηλές θερμοκρασίες

Μπορεί στην Ελλάδα η τοποθέτηση χειμερινών ελαστικών να μην είναι ακόμα υποχρεωτική από το νόμο, αλλά σύμφωνα με το ΚΟΚ από 1η Οκτωβρίου θα πρέπει να τα αυτοκίνητα ή να φέρουν αλυσίδες ή να φοράνε ελαστικά 4 εποχών με σήμανση M + S ή σύμβολο Alpine. Αν και σε μια χώρα που οι ηλιόλουστες μέρες ξεπερνάνε τις 280 μέρες το χρόνο, μπορεί να φαίνεται υπερβολικό, δεν πρέπει να ξεχνάμε τι συνέβη με τις χιονόπτωσεις στις αρχές του 2022, όπου εκατοντάδες οδηγοί εγκλωβίστηκαν στους δρόμους γιατί ήταν τελείως απροετοίμαστοι.  Σε αντίθεση με καλοκαιρινά ελαστικά, τα χειμερινά ελαστικά ή 4 εποχών είναι πιο μαλακά και προσφέρουν περισσότερη πρόσφυση, καθιστώντας το αυτοκίνητο ασφαλέστερο στην οδήγηση, ενώ δεν χάνουν τις ιδιότητες του όταν η θερμοκρασία πέσει κάτω από τους 7 βαθμούς.
 

Δεν ελέγχουν ή ανανεώνουν το αντιψυκτικό υγρό

Το αντιψυκτικό είναι ιδιαίτερα σημαντικό το χειμώνα. Εάν οδηγείς χωρίς τη σωστή ποσότητα αντιψυκτικού, διατρέχεις κίνδυνο να παγώσει το νερό και να καταστραφεί το σύστημα ψύξης. Υπάρχει επίσης κίνδυνος ζημιάς στον κινητήρα, την αντλία νερού και τον ιμάντα χρονισμού, εάν το νερό του μοτέρ έχει παγώσει και προσπαθήσεις να βάλεις μπροστά το αυτοκίνητο. Ένα καλό αντιψυκτικό θα σε προστατέψει σε θερμοκρασίες ακόμα και κάτω των -20 βαθμών κελσίου, ενώ θα αποτρέψει κι ένα πρόωρο βρασμό σε περίπτωση υπερθέρμανσης. Για να είσαι πάντα σίγουρος έλεγχε τη στάθμη του αντιψυκτικού κάθε μήνα.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε