Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
5 φωτογραφίες »

Το πρώτο αγωνιστικό VW Golf στον κόσμο

Διαβάστηκε από 8552 αναγνώστες - 5/1/2021

Αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία. Το παλαιότερο αγωνιστικό VW Golf του κόσμου πωλείται! Έχει πλήρως ανακατασκευαστεί, είναι πανάλαφρο και έχει σχεδόν 180 ίππους.

Το συγκεκριμένο VW Golf 1 είναι τόσο ριζοσπαστικό όσο δείχνει στην πρώτη ματιά. Το εσωτερικό είναι εντελώς γυμνό, ο τροχός γλύφει τον θόλο και μπορεί μόνο να χαμογελάσει στα κουρασμένα αδέρφια του, με τα 110 PS του αρχικού GTI. Το αγωνιστικό Group 2 χτίστηκε το 1975 από την Nothelle. Το Golf 1 ξεκίνησε την πορεία του, μόλις ένα χρόνο νωρίτερα, κάνοντας αυτό το κόκκινο Golf, το πρώτο αγωνιστικό του κόσμου. Το κλασικό σπορ αυτοκίνητο με την συλλεκτική αξία, πωλείται τώρα. 


 
Το αυτοκίνητο ήταν πάντα ιδιοκτησία της οικογένειας Nothelle. Ανανεώθηκε πλήρως για λογαριασμό της VW το 2011 και υποβλήθηκε σε ορισμένα μέτρα βελτιστοποίησης. Αρχικά είχε έναν τετρακύλινδρο 1,6 λίτρων κινητήρα, με 164 ίππους κάτω από το καπό. Κατά τη διάρκεια της αποκατάστασης, εγκαταστάθηκε ένας τετρακύλινδρος 1.8 λίτρων με καρμπυρατέρ Weber και 177 ίππους. Όλο αυτό ακούγεται σαν απεριόριστη διασκέδαση οδήγησης. Το Golf φαίνεται ήδη βίαιο με τα φουσκωμένα μάγουλά του όταν είναι ακίνητο. Και με ένα εκτιμώμενο φορτίο, κάτω από 700 κιλά, το αποτέλεσμα πρέπει να είναι ηδονικό.



Αν το θέλετε και έχετε ένα καλά φορτωμένο λογαριασμό αποταμίευσης, μπορείτε να το ελέγξετε μόνοι σας σύντομα. Το Nothelle-Golf θα πωληθεί στο RM Το Sothebys τον Ιούνιο. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, το Golf είναι σε άριστη κατάσταση και είναι έτοιμο για αγώνες. Το ιστορικό του οχήματος είναι πλήρως τεκμηριωμένο, με πολλά ανταλλακτικά που περιλαμβάνουν μέχρι και καινούργιο κινητήρα. Η τελική τιμή αυτού του συλλεκτικού Golf είναι δύσκολο να εκτιμηθεί. Αυτό το ειδικό Golf, σίγουρα δεν θα είναι σε ειδική προσφορά.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις