Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
7 φωτογραφίες »

Ο καλύτερος τρόπος για να μην στο κλέψουν

Διαβάστηκε από 14994 αναγνώστες - 19/5/2020

Είναι οι κλέφτες πάντα ένα βήμα μπροστά από τις εταιρίες αυτοκινήτων ή μήπως υπάρχει αποτελεσματικός τρόπος να μείνουν μακριά από το όχημα σας;

Τα τελευταία χρόνια τα αυτοκίνητα έχουν ανέβει τρομερό επίπεδο στον τομέα της τεχνολογίας, είτε αυτό μεταφράζεται οδηγικά, είτε ψυχαγωγικά είτε σε θέματα ασφαλείας. Λειτουργίες όπως τα keyless entries κ.α. αρχίζουν να εφοδιάζουν όλο και περισσότερο τα νέα μοντέλα, όμως και οι κλέφτες δεν μένουν άπραγοι. Όσο προχωράει η τεχνολογία άλλο τόσο εξελίσσεται και η τεχνοτροπία τους, σε βαθμό που να υπάρχει ισοπαλία. Κάθε χρόνο στην Γερμανία 33.000 οχήματα «κάνουν φτερά», με το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών να είναι μεγάλα και πολυτελή SUV, ή supercars όπως η Porsche 911.

Σύμφωνα με την έρευνα της Auto Bild την καλύτερη προστασία παρέχουν μηχανικά συστήματα που αποτρέπουν την κίνηση του αυτοκινήτου, και όχι ηλεκτρονικές εφαρμογές. Ο κανόνας όμως είναι ο εξής. Ο στόχος κάθε κλειδαριάς ή συστήματος ασφαλείας, δεν είναι να εμποδίσει εντελώς τους κλέφτες, αλλά να τους καθυστερήσει όσο περισσότερο γίνεται. Ο λόγος είναι πως κανένα σύστημα δεν είναι απαραβίαστο, με αποτέλεσμα εάν ο επίδοξος ληστής να έχει όσο χρόνο χρειάζεται, να καταφέρνει εν τέλει να το προσπεράσει. Έτσι η σωστή αναζήτηση γίνεται προς το πιο χρονοβόρο σύστημα παραβίασης.

Σας παρουσιάζουμε τους 5 πιο αποτελεσματικούς τρόπους προστασίας με κόστος από 5 έως 260 ευρώ

Κλασικό μπαστούνι τιμονιού. Με κόστος από μόλις 15 ευρώ εμποδίζει την οποιαδήποτε περιστροφή του τιμονιού και κρίνεται άκρως αποτελεσματικό. Διαθέτει απλή στιβαρή δομή ενώ στις πιο ακριβές εκδόσεις του συνοδεύεται και από ειδικές κλειδαριές που προστατεύουν το σύστημα του ραδιοφώνου και του GPS. 



Δαγκάνα ρόδας. Ένα τέτοιο σύστημα σε έντονο χρώμα είναι αρκετό να αλλάξει την γνώμη κάθε κλέφτη. Είτε ενισχυμένο με παξιμάδια είτε χωρίς, εμποδίζει σχεδόν πλήρως την αφαίρεση ή κίνηση του τροχού. Με κόστος από 15 έως 130 ευρώ με μόνο πλεονέκτημα το μεγάλο βάρος του που θα πρέπει να κουβαλάτε μόνιμα στο πορτ-παγκάζ.  



Απομονωτής πόλου μπαταρίας. Ένα φθηνό ( από 5 ευρώ ) μικρό και έξυπνο σύστημα που ουσιαστικά απομονώνει την μπαταρία, αφήνοντας το αυτοκίνητο χωρίς ρεύμα. Εύκολο βέβαια να παρακαμφθεί, όμως ο κλέφτης θα πρέπει να το υποψιαστεί και να ανοίξει και το καπό. Χρόνο που δύσκολα θα έχει στη διάθεση του.

 
Κλείδωμα λεβιέ ταχυτήτων. Το «αόρατο» σύστημα της Bear-Lock κλειδώνει τον επιλογέα ταχυτήτων και απαγορεύει την οποιαδήποτε κίνηση του. Υπάρχουν 6 διαφορετικού τύποι που καλύπτουν μέχρι και 2.100 μοντέλα της αγοράς. Το κόστος είναι λίγο πάνω από 200 ευρώ και η εγκατάσταση μπορεί να γίνει μόνο από επαγγελματία. Η παραβίαση του παίρνει πάνω από 20 λεπτά.  

Joylock. Το συγκεκριμένο σύστημα απευθύνεται στους ιδιοκτήτες των νέων και αυτόματων BMW. Με αρκετά μεγάλο κόστος που φτάνει τα 250 ευρώ, ουσιαστικά είναι μία θήκη ασφαλείας του μοχλού, ο οποίος κλειδώνει στην θέση Parking και δεν μπορεί να κουνηθεί, παραμόνο όταν ξεκλειδωθεί.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις