Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
3 φωτογραφίες »

Ποια μπαγκαζιέρα οροφής είναι καλύτερη?

Διαβάστηκε από 13953 αναγνώστες - 24/6/2021

Οι μπαγκαζίερες οροφής είναι ένας πρακτικός και γρήγορος τρόπος να αυξήσετε τον αποθηκευτικό χώρο του αυτοκινήτου σου. Όμως γνωρίζετε ποια είναι η πιο κατάλληλη για τις δικές ανάγκες? Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε για τη σωστή επιλογή!

Ξεκινάμε με τους βασικούς πυλώνες που πρέπει να έχετε στο πίσω μέρος του μυαλό σου ώστε να κάνετε την κατάλληλη και σωστότερη επιλογή για σας. 

Kοινοποίησε το »


Αρχικά θα πρέπει να αναλογιστείτε το όγκο των πραγμάτων που θέλετε να φορτώσετε. Μια μεγάλη σε διαστάσεις μπαγκαζίερα θα σας δώσεις αρκετά extra λίτρα φόρτωσης αλλά ταυτόχρονα θα αυξήσει την κατανάλωση του καυσίμου, το θόρυβο και την αντίσταση από τον αέρα. Επίσης θα επηρεάσει τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου ειδικά στο φρενάρισμα και στο στρίψιμο. Ιδανικά θα είναι να μην προεξέχει από την οροφή ενώ δώστε προσοχή αν μπορεί να ανοίξει τελείως το πορτμπαγκάζ. Το θετικό είναι πλέον ότι τα σχήματα τους  έχουν βελτιωθεί σε βαθμό που επηρεάζει όσο το δυνατόν λιγότερο την αεροδυναμική.


 

Βάρος φόρτωσης και ειδικά φορτία
 Πριν την αγορά μιας μπαγκαζίερας πρέπει να ενημερωθείτε από το βιβλίο κατασκευαστή του αυτοκινήτου σας πιο είναι το μέγιστο επιτρεπόμενο φορτίο οροφής του αυτοκινήτου, καθώς είναι αυτό που καθορίζει το μέγεθος και το βάρος της μπαγκαζιέρας. Στα περισσότερα αυτοκίνητο το μέγιστο βάρος ορίζεται στα 75 κιλά, οπότε λαμβάνοντας υπόψη και το βάρος της μπαγκαζιέρας, μιλάμε για ωφέλιμο βάρος στα 50 κιλά. Σημαντικό είναι η φόρτωση των αποσκευών να γίνει σωστά. Προτιμήστε τα βαριά αντικείμενα να τα βάλετε στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου τους κι αν δεν είναι εφικτό τοποθετείστε τα όσο πιο χαμηλά και στο κέντρο της μπαγκαζίερας, σταθεροποιώντας ταυτόχρονα με ιμάντες. Επιπλέον αν σκοπεύετε να μεταφέρεται πέδιλα του σκι, ιστιοσανίδες ή αλλά ιδιαίτερα μακριά φορτία θα πρέπει να στραφείτε σε ειδικές μπαγκαζίερες με μεγαλύτερο μήκος.
 Στο εξωτερικό υπάρχουν ακόμα και ειδικές κατασκευές για golf.


 
Ποιότητα κατασκευής, λειτουργικότητα και τύπος
 Θα πρέπει να στραφείτε προς μια στιβαρή κατασκευή με σωστή εφαρμογή που να παραμένει αεροστεγώς κλεισμένη για να μην υπάρχουν εισροές νερού και αέρα ώστε να μην αλλοιωθούν τα υπάρχοντα σας. Κάποια με πιστοποίηση ISO είναι ιδανική επιλογή.
Στην αγορά επίσης κυκλοφορούν αρκετές μπαγκαζιέρες με επιπλέον χαρακτηριστικά που μπορούν να σας φάνουν χρήσιμα, όπως το άνοιγμα της και από τις δυο μεριές, χωρίσματα στο εσωτερικό, αντιολισθητικό πάτωμα ή extra κλείδωμα που θα σας προστατέψει από επίδοξους ελαφροχέρηδες.  
Τέλος εκτός από τις κλασικές μπαγκαζιέρες υπάρχουν οι τσάντες-οροφής που θυμίζουν μεγάλα σακβουαγιάζ να είναι πιο ελαφριές και πιο εύκολα διαχειρίσιμες αλλά μικρής χωρητικότητας και οι κλασικές σχάρες που αυξάνουν πολύ περισσότερο από τις κλειστές μπαγκαζίερες την κατανάλωση καυσίμου.
 
 
Τι να αγοράσετε?
Στο ερώτημα ποια μπαγκαζιέρα είναι καλύτερη θα πρέπει να στραφείτε στον καθρέπτη και να ρωτήσετε τον εαυτό σας ποιες είναι οι ανάγκες σας που πρέπει να καλύψετε με την αγορά της. Αν θέλετε να κερδίσετε όσο το δυνατόν περισσότερα λίτρα αποθηκευτικού χώρου στραφείτε σε μεγάλες και ογκώδης μπαγκαζίερες, αν πάλι θέλετε λιγότερο χώρο επιλέξτε μια σχετική χαμηλή με καλό συντελεστή αεροδυναμικής ώστε να γλυτώσετε όσο το δυνατόν κατανάλωση και θόρυβο. Σίγουρα επιλέξτε μια που θα έχει extra κλείδωμα για να περισσότερη ασφάλεια και ιδανικά με δυνατότητα ανοίγματος κι από τις δυο πλευρές για να μην σας νοιάζει το που παρκάρετε! 
 

Kοινοποίησε το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις

Σχετικες επιχειρησεις