Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
8 φωτογραφίες »

Τα πιο δημοφιλή αξεσουάρ για να κάνετε άνετα τις διακοπές σας

Διαβάστηκε από 6521 αναγνώστες - 5/6/2020

Πριν τις διακοπές του καλοκαιριού δείτε ποια είναι τα απαραίτητα αξεσουάρ με τα οποία το ταξίδι σας θα γίνει οικονομικότερο, ασφαλέστερο και πιο άνετο.

ΜΠΑΓΚΑΖΙΕΡΕΣ
Οι μπαγκαζιέρες μας δίνουν τη δυνατότητα να μεταφέρουμε με ασφάλεια όλα τα απαραίτητα που χρειαζόμαστε δημιουργώντας επιπλέον αποθηκευτικό χώρο στην οροφή του αυτοκινήτου μας.
Οι ποιοτικές μπαγκαζιέρες χαρακτηρίζονται ως παντός καιρού μιας και είναι κατασκευασμένες ώστε να σας ακολουθούν σε οποιαδήποτε καλοκαιρινή ή χειμερινή δραστηριότητα. Η χωρητικότητα τους ποικίλει ανάλογα το μοντέλο που θα επιλέξετε.
Στα πλεονεκτήματά τους το αεροδυναμικό σχήμα που δεν επηρεάζει την κατανάλωση, ενώ δεν παράγει και θόρυβο.
Μειονέκτημα η πρόσβαση. Δύσκολα φτάνεις στην οροφή αν χρειαστείς κάτι.
 
ΒΑΣΕΙΣ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ
Οι βάσεις στήριξης ποδηλάτων έχουν έξυπνο, λειτουργικό και ελκυστικό σχεδιασμό, έτσι ώστε η μεταφορά των ποδηλάτων σας να γίνεται με ευκολία και προπαντός με ασφάλεια.
Υπάρχουν δύο τύποι βάσεων, αυτές που προσαρμόζονται στην οροφή και οι βάσεις που τοποθετούνται στο πορτμπαγκάζ του οχήματος, καλύπτοντας με αυτό τον τρόπο οι ανάγκες και ιδιαιτερότητες όλων των αυτοκινήτων.
Προσοχή. Όταν δεν χρησιμοποιούνται πρέπει να αφαιρούνται από το αυτοκίνητο. Η τοποθέτησή τους πρέπει να γίνεται προσεκτικά για να αποφευχθούν ζημιές στο αμάξωμα.
 
ΤΡΕΪΛΕΡ
Τα τρέιλερ έχουν πανευρωπαϊκή έγκριση και ταξινομούνται νόμιμα σε κιλά ανάλογα βέβαια με την ελκτική ικανότητα του αυτοκινήτου σας.
Ιδανικά για μεταφορά των πραγμάτων σας μεγάλων αντικειμένων αλλά και scooter, jet ski, ATVs κτλ. Διατίθενται με σύστημα πέδησης αλλά και άνευ.
Συμβουλές ρυμούλκησης
  • Βεβαιωθείτε ότι το όχημα, το ρυμουλκούμενο και τα ελαστικά είναι σε καλή κατάσταση
  • Χρησιμοποιήστε ασφαλές δέσιμο ώστε να κρατήσετε το ηλεκτρικό καλώδιο μακριά από το δρόμου
  • Να ελέγχετε πάντα τα φώτα πριν από την αναχώρηση για ταξίδι
  • Ασφαλίστε όλα τα αντικείμενα που υπάρχουν εντός της μπαγκαζιέρες- ΤΡΕΪΛΕΡ.
  • Βεβαιωθείτε ότι το ΤΡΕΪΛΕΡ είναι ισορροπημένο σωστά και κατανεμημένο το φορτίο.
  • Κρατήστε το κέντρο βάρους του φορτίου όσο το δυνατών χαμηλότερα
  • Να μην υπερβαίνει τα όρια βάρους
  • Επανατοποθετήστε το όχημά σας, εάν χρειάζεται, αντί να κάνετε ελιγμούς με το ΤΡΕΪΛΕΡ
  • Σταματήστε για επανέλεγχο του φορτίου λίγο μετά από το ξεκίνημα της διαδρομής και ελέγξτε τους ιμάντες πρόσδεσης
  • Χρησιμοποιήστε ταχύτητα στο κιβώτιο για να βοηθήσετε την πέδηση όταν υπάρχει μεγάλη κατηφόρα
  • Ελέγξτε της ζάντες για τη θερμότητα για να εξασφαλίζεται ότι τα φρένα δεν είναι υπερθερμασμένα (εάν υπάρχουν)
  • Μην αποσυνδέετε σύστημα πέδησης ρυμουλκούμενου
  • Να έχετε πάντα εφεδρικό τροχό
 
ΣΧΑΡΕΣ ΟΡΟΦΗΣ
Βαλίτσες κούτες και άλλα ογκώδη αντικείμενα πολλές φορές μας δημιουργούν πρόβλημα όταν θέλουμε να ταξιδέψουμε. Μια εξαιρετική λύση είναι οι σχάρες αυτοκινήτου όπου μπορούμε να τοποθετήσουμε ότι δε χωράει στο πορτμπαγκάζ μας.
Ανάλογα το είδος του οχήματος παράγονται σε διάφορα μήκη και σχήματα. Προτιμήστε να είναι κατασκευασμένες από ποιοτικά υλικά ώστε να παρατείνεται το χρόνο ζωής τους. 
Μειονεκτούν έναντι της κλειστής μπαγκαζιέρες, καθώς αφήνουν εκτεθειμένα τα αντικείμενα στις καιρικές συνθήκες, τον άνεμο και τον ήλιο, ενώ μειώνουν τον αεροδυναμικό συντελεστή.
 
ΚΛΟΥΒΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ
Πριν ξεκινήσουμε για οποιοδήποτε ταξίδι είναι απαραίτητο να επισκεφθούμε τον κτηνίατρο, για να εξετάσει το ζώο σας και να ενημερώσει το βιβλιάριο υγείας του (κυρίως για σκύλους ή γάτες). Καλό είναι να ζητήσετε από τον κτηνίατρο να σας δώσει κάποιο φάρμακο σε περίπτωση που ο τετράποδος φίλος σας πέσει θύμα φόλας στον τόπο διαμονής του ταξιδιού σας. Από εκεί και έπειτα αν το κατοικίδιο σας είναι δύστροπο και νευρικό, είναι προτιμότερο να ταξιδέψει μέσα σε κλουβί μεταφοράς. Προσέξτε όμως, επειδή η κατάσταση εγκλεισμού σε κλουβί δεν είναι ευχάριστη στα περισσότερα ζώα, αρκετές μέρες πριν, τοποθετήστε το κλουβί ανοιχτό μέσα στο σπίτι ώστε να το μυρίσει να το επεξεργαστεί και να καταλάβει ότι το κουτί αυτό είναι για καλό του. Επιπλέον τα δύσκολα και ευαίσθητα ζώα καλό είναι να τα ταΐζουμε ελαφρά πριν από το ταξίδι, για να αποφύγουμε δυσάρεστες εκπλήξεις και φυσικά πάντα πριν τοποθετήσουμε τον ταξιδιώτη μέσα στο κλουβί μεταφοράς πρέπει να έχουμε σιγουρευτεί ότι έχει αφοδεύσει. Πολύ σημαντικό είναι το κλουβί μεταφοράς να έχει συγκεκριμένες προδιαγραφές: Να αερίζεται σωστά, να είναι ευρύχωρο ανάλογα με το είδος και το μέγεθος του ζώου, να υπάρχει η δυνατότητα ο ταξιδιώτης να σταθεί όρθιος και όταν είναι καθιστός να μπορεί να απλώσει το μπροστινά του πόδια.
 
ΚΑΛΥΜΜΑΤΑ ΚΑΘΙΣΜΑΤΩΝ
 
Η τοποθέτηση καλυμμάτων στα καθίσματα προσφέρει προστασία σε πολλούς τομείς, όπως είναι το αλάτι της θάλασσας και ο ανθρώπινος ιδρώτας. Επιπλέον, τα καλύμματα προσφέρουν προστασία από τον ήλιο που με το πέρασμα του χρόνου αλλοιώνει το χρώμα και μειώνει την ανθεκτικότητα του υφάσματος των καθισμάτων.
 
ΠΑΤΑΚΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
 
Τα πατάκια του αυτοκινήτου προστατεύουν την εργοστασιακή μοκέτα του αυτοκινήτου από το αλάτι και την άμμο. Μία σίγουρη λύση είναι τα ελαστικά πατάκια που έχουν μεγάλη αντοχή, ενώ παράλληλα προσφέρουν στεγανότητα στη μοκέτα.
 
ΜΕΜΒΡΑΝΕΣ
Κέρδος από 125 ευρώ το χρόνο!
Η απόσβεση των αντηλιακών μεμβρανών μπορεί να γίνει από τον πρώτο κιόλας χρόνο, και μάλιστα εύκολα… Υπολογίστε πως με την τοποθέτησή τους η κατανάλωση μειώνεται θεωρητικά έως 33%, ωστόσο εσείς υπολογίστε περίπου 20%. `Aρα, για ένα μοντέλο με κατανάλωση 8,0 λτ./100 χλμ., κερδίζεις 1,6 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα (ή 2,5 ευρώ). Με δεδομένο, λοιπόν, ότι τους καλοκαιρινούς μήνες διανύει ένας οδηγός κατά μέσο όρο 5.000 χλμ./έτος, το όφελος μόνο και μόνο από την κατανάλωση είναι 125 ευρώ. Από εκεί και πέρα, ένα άλλο σημαντικό είναι ότι το air condition δεν δουλεύει υπερωρίες, άρα γλιτώνεις από ενδεχόμενες βλάβες ή αναπλήρωση φρέον, που σημαίνει ότι το όφελος είναι πολύ μεγαλύτερο από τα 135 ευρώ που βλέπεις άμεσα στον οικογενειακό προϋπολογισμό.
 
Πόσο κοστίζουν;
Το κόστος για την τοποθέτηση αντηλιακών μεμβρανών ξεκινά από τα 100 ευρώ και φτάνει έως τα 200, ανάλογα με την πολιτική της κάθε εταιρείας, το αυτοκίνητο την εποχή που θα το αποφασίσετε κλπ... Κυρίως ωστόσο οι διαφορές τιμών είναι ανάλογες με το μέγεθος του αυτοκινήτου. Διαφορετικές τιμές δίνονται για 3θυρα, για 5θυρα και άλλες για SUV. Η τοποθέτηση γίνεται πάντα αυθημερόν.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις

Σχετικες επιχειρησεις