Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
17 φωτογραφίες »

Skoda Karoq vs Kia XCeed vs VW T-Roc vs MINI Countryman

Διαβάστηκε από 53914 αναγνώστες - 5/1/2021

Ποιο είναι το καλύτερο βενζινοκίνητο crossover στα 150 PS; Το KIA XCeed έχει ήδη επικρατήσει του VW T-Roc σε προηγούμενη συγκριτική δοκιμή. Βάζει τώρα και τα Skoda Karoq και MINI Countryman στη θέση τους; Η AUTO BILD έχει τις απαντήσεις.

Δε χρειάζεται να είναι κάποιος... καπετάνιος για να κάνει ένα μακρύ ταξίδι. Μερικές φορές αρκεί μια... άδεια οδήγησης αυτοκινήτου, ενώ στη συνέχεια, μπορεί να τσεκάρει και αυτά τα τέσσερα μικρά SUV, που συχνά ονομάζονται crossover. Τα πρωτεία σε αυτήν τη δημοφιλή κατηγορία αμφισβητούνται συνεχώς, καθώς σε αυτήν έρχονται όλο και περισσότεροι συναρπαστικοί πρωταγωνιστές, όπως, για παράδειγμα, το νεοεισελθέν KIA Xceed, που επικράτησε του VW T-Roc το φθινόπωρο του 2019 σε μια πρώτη σύγκριση της AUTO BILD. Αυτή η εξέλιξη προκάλεσε αναταραχή, καθώς τώρα τα MINI Countryman και Skoda Karoq διεκδικούν επίσης τη νίκη στην τρέχουσα δοκιμή. Μπορούν να τα βάλουν με τον Κορεάτη;



Το δυναμικό αμάξωμα κοστίζει χώρο στο XCeed
Το XCeed θέλει σε κάθε περίπτωση να είναι λιγότερο SUV, όπως, άλλωστε, μπορείτε να δείτε κι εσείς. Παρά την ιδιαίτερη εμφάνιση του, μοιάζει περισσότερο με ένα υπερυψωμένο Ceed. Κατά συνέπεια, το ύψος του καθίσματος είναι με 57,5 εκατοστά το χαμηλότερο. Επίσης, με το πολύ μαλακό πίσω κάθισμα και τον περιορισμένο χώρο για το κεφάλι, το KIA απαιτεί τη μεγαλύτερη προθυμία για συμβιβασμούς. Ωστόσο, το XCeed στο κεφάλαιο της άνεσης παραμένει σε απόσταση βολής από το Karoq. Ταυτόχρονα, στις μπροστινές θέσεις, τα XCeed και Countryman παρέχουν ό,τι καλύτερο, επειδή τα καθίσματά τους είναι καλά σχεδιασμένα και πολλαπλώς ρυθμιζόμενα.



Επίσης, η λειτουργία των μέσων του KΙΑ μέσω της οθόνης των 10,25 ιντσών είναι εύκολη. Βέβαια, μπορεί ακόμα και να... χαθείτε στα υπομενού. Πάντως, στα Countryman, Karoq και T-Roc, ο... καπετάνιος κάθεται μερικά εκατοστά ψηλότερα πίσω από το πηδάλιο. Χάρη, όμως, στους αξιοπρεπείς χώρους, την καλή ορατότητα και την καλύτερη λειτουργικότητα στο κεφάλαιο του αμαξώματος, το MINI επικρατεί των KIA και VW. Ωστόσο, το Karoq τα καταφέρνει ακόμα καλύτερα, αφού οι σχεδιαστές του απέφυγαν να το εφοδιάσουν με μια μοντέρνα coupe οροφή. Ταυτόχρονα, το crossover της Skoda διαθέτει μακράν το μεγαλύτερο χώρο αποσκευών.



Μετά από την... ανίχνευση των πίσω καθισμάτων όλων των μοντέλων έγινε επίσης σαφές ότι η πιο άνετη δεύτερη σειρά θέσεων βρίσκεται στο τσεχικό αυτοκίνητο. Επίσης, σε εξοπλιστικό επίπεδο, το μεγάλου μεγέθους σύστημα πλοήγησης Columbus (9,2 ιντσών) του Skoda δεν εφοδιάζεται με διακόπτες αφής και, όπως και στο T-Roc, ο έλεγχος του συστήματος κλιματισμού είναι λίγο προβληματικός. Στα T-Roc και Countryman εξακολουθεί κανείς να κάθεται αρκετά καλά, ενώ το KIA, με το πολύ μαλακό πίσω κάθισμα και την περιορισμένη ελευθερία χώρου για το κεφάλι, απαιτεί τη μεγαλύτερη προθυμία για συμβιβασμούς. Ωστόσο, λόγω του εκτεταμένου εξοπλισμού άνεσης, το XCeed στο συγκεκριμένο κεφάλαιο διατηρεί στο βεληνεκές του το Karoq.
 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις