Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
10 φωτογραφίες »

Συγκρίνουμε Alfa Romeo Giulia QV με BMW M3 Competition

Διαβάστηκε από 42434 αναγνώστες - 11/5/2021

Κάτω από τα πανέμορφα αμαξώματα μεσαίας κατηγορίας «κρύβονται» στο καθένα 510 PS και εξαιρετικά σφικτές αναρτήσεις. Οι BMW M3 και Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Verde εκφράζουν την ισχύ τους… χυδαία ελεύθερα. Ποια είναι πιο γρήγορη; Θα φανεί από τη δοκιμή μας!

Μετράμε εκατοστά, μετράμε δέκατα του δευτερολέπτου, αντιλαμβανόμαστε πράγματα δια της αφής, τα αφουγκραζόμαστε επίσης με την ακοή μας και, στο τέλος, τα διαβάζουμε. Πώς αλλιώς θα αναδείξουμε τον νικητή; Κάπως έτσι εξελίσσονται όλες οι συγκριτικές δοκιμές μας. Αν τα υπό σύγκριση αυτοκίνητα έχουν δυναμικό χαρακτήρα, τότε η ταχύτητα έχει το δικό της ειδικό βάρος.



Υπάρχει όμως ένας τομέας, που συζητάμε για τα σπορ αυτοκίνητα ιδιαίτερα θερμά και με πολλή χαρά, παρότι δεν σχετίζονται με βαθμούς που διεκδικούν τα διαγωνιζόμενα μοντέλα: η γοητεία. Ένα τέτοιο παράδειγμα γοητείας πάνω σε τέσσερις τροχούς είναι σαφές στην εποχή μας: Η Giulia Quadrifoglio Verde της Alfa Romeo αντιμετωπίζει τη νέα BMW M3. Ένα γρήγορο, γερμανικό αυτοκίνητο, που λαμβάνει μέρος σε αυτήν την αντιπαράθεση με το πιο συνηθισμένο σπορτίφ sedan στον κόσμο. Η πρόταση των Ιταλών διαθέτει ιστορία, σπουδαίο όνομα, δυναμική οδική συμπεριφορά και έναν V6 κινητήρα, που μπορεί να σε… αποπλανήσει, αφού σχετίζεται στενά με μηχανικά σύνολα της Ferrari.



Πέρα απ όλα αυτά, η αριστοκρατική Giulia γεμίζει τις εντυπωσιακές  γραμμές της με ένα σφικτό, αλλά φανταχτερό φόρεμα. Επιπλέον μία Giulia Quadrifoglio Verde ακούγεται καλύτερα σε σχέση με μια M3 και παρουσιάζεται στον οδηγό της πιο ευχάριστη μέσω του cockpit της με τα οικεία στρογγυλά όργανα σε αντίθεση με τα πολύχρωμα τρεμοπαίγματα των ματ γυάλινων επιφανειών. Έτσι, με βάση αυτή την αίσθηση, η ισχυρή Giulia είναι ΤΟ σπορ αυτοκίνητο.  Με όλη την αγάπη μας για την ιταλική επιτηδευμένη οδική συμπεριφορά, ένα σπορ αυτοκίνητο πρέπει επίσης να μπορεί να κινείται με ταχύτητα, οπότε ας επιστρέψουμε στα χρονόμετρα.

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις