Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
8 φωτογραφίες »

Συγκρίνουμε Audi A3 Sport sedan με BMW 218i Gran Coupé

Διαβάστηκε από 47745 αναγνώστες - 11/3/2021

Στιβαρή τεχνολογία και κομψή εμφάνιση. Έτσι ξεπερνούν τα μικρομεσαία sedan κάθε πεζή προσέγγιση. Το A3 και η Σειρά 2 Gran Coupé είναι σε κάθε περίπτωση ελκυστικές προτάσεις.

Ο αντίπαλος της νέας BMW Gran Coupé πρωταγωνιστεί κιόλας με την επιβλητική γρίλια του ψυγείου του στη μεγάλη, αρχική εικόνα μας.
Ο λόγος γίνεται για το πολύ φρέσκο Audi A3 sport sedan ή όπως το αποκαλούν οι Γερμανοί: "Limousine". Δε νομίζουμε πως χρειάζεται μετάφραση...



Οι ιθύνοντες και οι εργαζόμενοι της θυγατρικής της VW, που εδρεύει στο Ingolstadt, κατάφεραν να ενισχύσουν την γκάμα του μικρομεσαίου τους με ένα sedan, το οποίο συνδυάζεται πολύ αρμονικά με τη συνολική εικόνα. A3 sport sedan ή A3 Limousine, λοιπόν. Ένα όνομα, το οποίο βρίσκουμε πολύ πιο συμπαθητικό σε σχέση με τον... ανεμοστρόβιλο του marketing της BMW: "Gran Coupé", λένε, αν και, κατά τη γνώμη μας, ένα coupé έχει δύο πόρτες και όχι τέσσερις, όσο Gran κι αν είναι. Λαμβάνοντας, όμως, υπόψη το εντυπωσιακό τετράθυρο μοντέλο της Audi, αρκετοί παρατηρητές αναρωτήθηκαν αν το Α4 είναι πλέον περιττό. Πάντως, οι προϋποθέσεις για το Audi είναι σωστές και τώρα πρέπει να αποδείξει στη συγκριτική δοκιμή, αν μπορεί να φανεί απειλητικό για το Βαυαρό συνάδελφό του.



Οι σχεδόν πανομοιότυπες διαστάσεις (με μήκος σχεδόν 4,50 μέτρων) θα ήταν αρκετές για τη μεσαία κατηγορία πριν από πολύ καιρό. Ο χώρος στο μπροστινό μέρος είναι αντίστοιχα γενναιόδωρος, οι επιβάτες θα απολαύσουν πραγματικά να καθήσουν εκεί και να χαλαρώσουν ακόμα και σε μεγάλες διαδρομές. Φυσικά, τα εκλεκτά σπορ καθίσματα με τις επεκτεινόμενες προς τα εμπρός έδρες (στη Γερμανία για την BMW κοστίζουν 437 και για το Audi 360 ευρώ επιπλέον) βοηθούν επίσης ενώ στο Α3 είναι λίγο πιο φαρδιά και πιο άνετα. Στο πίσω μέρος, είναι και οι δύο προτάσεις αρκετά περιορισμένες.



Μάλιστα, η είσοδος στην BMW είναι ακόμα πιο δύσκολη, λόγω της χαμηλής κολώνας της οροφής, ενώ τα όμορφα, χωρίς πλαίσιο παράθυρα δε βυθίζονται εξ ολοκλήρου στην πίσω πόρτα και τα πόδια δύσκολα θα χωρέσουν κάτω από το μπροστινό κάθισμα. Επομένως, έδω προκύπτει ένα ελαφρύ προβάδισμα για το Audi, το οποίο επιτρέπει στους ψηλούς επισκέπτες να κάθονται στις πίσω θέσεις πιο άνετα από ότι στην BMW.

 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις