Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
12 φωτογραφίες »

Συγκρίνουμε Mercedes GLA με Volvo XC40

Διαβάστηκε από 58139 αναγνώστες - 3/9/2020

Η νέα Mercedes GLA έχει πλέον αυξημένες διαστάσεις, έγινε περισσότερο SUV και πλησιάζει ακόμα περισσότερο το Volvo XC40. Τα δύο μοντέλα, εφοδιασμένα με diesel κινητήρες και σύστημα τετρακίνησης, έρχονται αντιμέτωπα στην πρώτη συγκριτική δοκιμή τους.

Μπορεί το στρογγυλό να είναι ανώτερο από το τετράγωνο? Μπορεί η Mercedes GLA να αντιμετωπίσει το Volvo XC40? Η Mercedes GLA είναι πια ένα «αυθεντικό» SUV. Έως τώρα, το μικρομεσαίο μοντέλο με τα εκτός δρόμου χαρακτηριστικά, έμοιαζε περισσότερο με μία υπερυψωμένη έκδοση της A-Class. Τώρα όμως η νέα γενιά της είναι εδώ και είναι κατά σχεδόν 11 εκατοστά υψηλότερη σε σχέση με την προηγούμενη. Επομένως, έχουμε να κάνουμε με ένα αυθεντικό SUV. Με ευχάριστη σχεδιαστική γραμμή, καμπύλες και χαρακτηριστικά δυναμικά στοιχεία. Ας ρίξουμε μια ματιά στο παρελθόν: Η πρώτη GLA δεν ήταν ποτέ ένα κακό αυτοκίνητο, καθώς εφοδιαζόταν με «καθαρούς» και ισχυρούς κινητήρες, καλά κιβώτια ταχυτήτων και ένα πλήρες πακέτο ασφάλειας. Αλλά τώρα είναι τελικά ένα χαρακτηριστικό πολυτελές SUV από κάθε άποψη.



Το αντίστοιχο μοντέλο της Volvo ονομάζεται, όπως όλες οι off road προτάσεις της φίρμας, "XC" και, ως εκπρόσωπος των Σουηδών στη μικρομεσαία κατηγορία, τα δύο γράμματα συνοδεύονται από τον αριθμό "40". Από σχεδιαστικής άποψης, οι Σκανδιναβοί προτιμούν παραδοσιακά περισσότερο τις ακμές. Τα... σφυριά του Thor, όπως ονομάζονται οι συγκεκριμένοι LED προβολείς, κοιτάζουν προς τα εμπρός μέσα από οξείες γωνίες, η ορθογώνια γρίλια της πρόσοψης στέκεται κατακόρυφα απέναντι στον άνεμο και τα πλευρικά μέρη του XC40 εξέχουν κάπως άκομψα πάνω από το δρόμο. Ακούγεται για τη νέα GLA σαν ένας αντίπαλος, που ανοίγει την όρεξη. Συγκρίνουμε, λοιπόν, τα δύο SUV στις τετρακίνητες εκδοχές τους με diesel κινητήρες δύο λίτρων και αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.



Βέβαια, αυτοί οι κάπως περίπλοκοι συνδυασμοί κινητήρων, κιβωτίου και κινητήριου άξονα, κάνουν κάθε SUV μια σαφώς πιο ακριβή υπόθεση. Το XC40 D4 AWD των 190 PS διατίθεται από τη Volvo (στη Γερμανία) με ελάχιστο κόστος 47.350 ευρώ, ενώ η Mercedes-Benz ζητά στην... πατρίδα της τουλάχιστον 44.125 ευρώ για την GLA 220 d 4Matic των -επίσης- 190 PS. Δηλαδή, ένα Volvo είναι ακριβότερο από μία Mercedes? Κι όμως, αφού υπάρχει μία σοβαρή δικαιολογία, όπως η πληρότητα του εξοπλισμού, καθώς το XC είναι καλύτερα εξοπλισμένο από την GLA.



Για παράδειγμα, ήδη από το εργοστάσιο τοποθετούνται τα έξυπνα φώτα LED με την εντυπωσιακά μεταβαλλόμενη κατανομή φωτισμού, όπως επίσης τα συστήματα συνδεσιμότητας Apple CarPlay και Android Auto. Επιπλέον, στη Mercedes GLA πρέπει ο ενδιαφερόμενος να πληρώσει ένα επιπλέον ποσό αν επιθυμεί θερμαινόμενα καθίσματα ή τη δυνατότητα πρόσβασης στο εσωτερικό χωρί κλειδί και εκκίνηση της λειτουργίας του κινητήρα ("Keyless Go").
 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις