Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
2 φωτογραφίες »

Συγκρίνουμε Peugeot 3008 Hybrid4 με Volvo XC40 T5 Twin Engine

Διαβάστηκε από 33220 αναγνώστες - 9/2/2021

Μπορούν τα μικρομεσαία plug-in-υβριδικά SUV, εκτός από οικονομική οδήγηση, να προσφέρουν και διασκέδαση στους κατόχους τους? Εμείς συγκρίνουμε Peugeot 3008 Hybrid4 και Volvo XC40 T5 Twin Engine σου δίνουμε την απάντηση.

Ένα συχνό ερώτημα που αφορά τα plug-in hybrid SUV, είναι αν μπορούν να ιακνοποιήσουν και στον τομέα της οδηγικής συμπεριφοράς και της διασκέδασης, τους κατόχους τους. Είναι τελικά εφικτό, να προσφέρει συγκινήσεις ένα SUV σχεδόν 4,50 μέτρων? Εμείς τοποθετήσαμε στον βωμό αυτής της σύγκρισης τα Peugeot 3008 Hybrid4 και Volvo XC40 T5 Twin Engine, και τα εξετάσαμε υπό διαφορετική οπτική γωνία. 

Τι παρέχουν?
Τα XC40 και 3008 αρέσουν με την πρώτη ματιά, χάρη στην ιδιαίτερη, «δική τους» γραμμή και με σχεδίαση, γεμάτη αυτοπεποίθηση. Η μπροστινή σειρά καθισμάτων διαθέτει επαρκέστατο χώρο και οι φιλοξενούμενοί της αισθάνονται πολύ άνετα. Λογικό, αφού στο Peugeot αρέσουν τα καλά κατασκευασμένα καθίσματα, που παρέχουν καλύτερη πλευρική στήριξη και πιο καλές δυνατότητες τοποθέτησης του σώματος. Επιπλέον, και η χρήση των λειτουργιών στο εσωτερικό είναι πιο εύκολη, ενώ ο συνδυασμός της οθόνης αφής και των σταθερών διακοπτών από κάτω της μετατρέπονται γρήγορα σε ρουτίνα. Την ίδια στιγμή, το... τρικ με το μικρών διαστάσεων τιμόνι και τη δυνατότητα θέασης και χειρονακτικής επαφής των διάφορων διακοπτών πάνω απ αυτό, λειτουργεί μια χαρά στο 3008 ακόμα και για τους εξαιρετικούς οδηγούς.



Στο μοντέλο της Volvo, η κάθετα τοποθετημένη οθόνη, που έχει το στιλ ενός tablet, παρέχει μία συνολική επισκόπηση όλων των λειτουργιών, αλλά η χρήση του με χειρονομίες σκουπίσματος και πίεσης αποσπά εύκολα την προσοχή του οδηγού κατά τη διάρκεια της οδήγησης. Από την άλλη, οι σαφείς, ψηφιακές ενδείξεις είναι ευανάγνωστες. Εκτός αυτού, το σουηδικό μοντέλο χορηγεί στον οδηγό του, σε ό,τι αφορά τη θέση... εργασίας, το πιο ευάερο περιβάλλον. Όπου το 3008 με τη φαρδιά κεντρική κονσόλα και το cockpit, που περιτριγυρίζει τον οδηγό, δείχνει περισσότερο μαζεμένο, στο XC40 θα αισθανθείς σαν να βρίσκεσαι στην απεραντοσύνη του βορρά.

Πάντως, η τελευταία έχει ένα όριο, όταν κάθεται κανείς στην πίσω σειρά θέσεων. Χωρούν δίπλα-δίπλα τρία παιδικά καθίσματα ή δύο ενήλικες με μακριά πόδια; Η κατάσταση στενεύει εκεί αρκετά. Η πρόταση της Peugeot παρέχει περισσότερο εσωτερικό πλάτος κατά 5 cm και κατά 1,5 cm περισσότερο χώρο μπροστά από τα γόνατα. Εξαιρούμε μόνο το γεγονός ότι η γραμμή παραθύρων της Volvo, που εμφανίζεται νωρίς και «στρίβει» έντονα προς τα πάνω, δημιουργεί οπτικά ένα θαυμάσιο προφίλ, αλλά εκτός από την περιφερειακή ορατότητα, περιορίζει επίσης σημαντικά την αίσθηση του χώρου σε όσους κάθονται στην πίσω σειρά θέσεων. Και σε αυτήν την περίπτωση το Peugeot είναι πιο... γενναιόδωρο, παρέχοντας περισσότερο φως και ορατότητα. 

Λιγότερο... περιπετειώδη είναι τα πράγματα στους χώρους αποσκευών. Και τα δύο SUV μπορούν να φιλοξενήσουν 40 κιβώτια μπύρας (με 24 κουτάκια των 0,33 l το καθένα). Βέβαια, η στοίβαξή τους δε θα είναι μία τόσο εύκολη υπόθεση. Στο 3008 σηκώνεται η αναδιπλωμένη πλάτη του πίσω καθίσματος και... αντιστέκεται, ενώ το XC40 απαιτεί με το ύψος του κατωφλιού φόρτωσής του (746 mm) γυμνασμένους μύες από τους χρήστες του (Peugeot: 710 mm).

 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις