Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
11 φωτογραφίες »

Ford Focus ST vs Hyundai i30 N vs VW Golf GTI

Διαβάστηκε από 86102 αναγνώστες - 13/4/2021

Με όλο το ταλέντο τους, τα μικρομεσαία σπορ μοντέλα δεν μπορούν σε αφήσουν ασυγκίνητο. Δοκιμάζουμε και συγκρίνουμε τρία hot hatch, τα Ford Focus ST, Hyundai i30 N και VW Golf GTI.

Το νέο VW GTI έχει 245 ίππους, μια πολύ σφικτή ανάρτηση και εξαιρετικά φρένα,  στοιχεία που είναι ικανά να δημιουργήσουν συνολικά μια εξαιρετικά σπορτίφ εμπειρία οδήγησης. Το νέο GTI είναι πάρα πολύ διασκεδαστικό, όπως -άλλωστε- και οι προηγούμενες γενιές του. Είναι εύκολο να νικηθεί; Αστειεύεστε! Πάντως, αυτή η... κόντρα του GTI δε θα είναι ένα συνηθισμένο συγκριτικό τετ α τετ, αφού οι κοντράρεται απέναντι σε δύο καυτούς αντιπάλους.

Πρόκειται για τους εκπροσώπους των Ford και Hyundai στην ίδια κατηγορία, δηλαδή για το Focus ST των 280 ίππων και για το i30 N των 275 ίππων, δύο μοντέλα που είναι στα χαρτιά πιο ισχυρά σε σχέση με το Golf GTI. Και στο δρόμο τι γίνεται μεταξύ τους; Αισθανόμαστε τα τρία πεντάθυρα αυτοκίνητα μέχρι και τη λαμαρίνα τους, τα βάζουμε να κυνηγηθούν στην πίστα Contidrom της Continental και αφήνουμε τους 800 συνολικά ίππους να τα βρουν μεταξύ τους. Παρά το εξαιρετικά παρόμοιο τεχνολογικό υπόβαθρό τους, δηλαδή τη μικρομεσαία βάση, τους τετρακύλινδρους και υπερτροφοδοτούμενους βενζινοκινητήρες, καθώς και τη μετάδοση της κίνησης στους μπροστινούς τροχούς, οι τρεις προτάσεις προβάλλουν ισάριθμα, εντελώς διαφορετικά προφίλ.
 
Η δοκιμή έγινε στην πίστα Contidrom
Περιοχή δοκιμών του κατασκευαστή ελαστικών Continental, η πίστα οδήγησης σε στεγνή άσφαλτο έχει μήκος 3,8 km. Το γρηγορότερο αυτοκίνητο σε αυτήν την τριπλέτα είναι το Ford Focus ST.
 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις