Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
21 φωτογραφίες »

Το νέο Arkana προκαλεί στο δρόμο τα Q3 και Χ2

Διαβάστηκε από 16700 αναγνώστες - 22/7/2021

Το νέο Renault Arkana είναι προ των πυλών και με σύμμαχο την καλή τιμή του δεν διστάζει να τα βάλει με τα μεγαθήρια της κατηγορία compact SUV, Audi Q3 και BMW X2. Θα σταθεί αντάξια απέναντι τους ή θα το καταβροχθίσουν?

Η Renault πάντα προκαλούσε αίσθηση στον κόσμο του αυτοκινήτου με τα μοντέλα που έχει παρουσιάσει μέσα στα χρόνια. Renault 5, Clio, Megane είναι μόλις 3 από τα δεκάδες μοντέλα της γαλλικής φίρμας που άλλαξαν το ρου της ιστορίας και έκαναν τους ανταγωνιστές της να την αντιγράφουν. Τώρα ταράζει ακόμα μια φορά τα νερά με το νέο Arkana και υπόσχεται να κάνει πιο προσιτά στο καταναλωτικό κοινό τα compact SUV. Το μεγάλο ζήτημα είναι τι ψάρια πιάνει απέναντι στους δυο μεγάλους ανταγωνιστές του, που έχουν χρόνια εμπειρία στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »


 
Αρκετά μικρός ο χώρος των πίσω επιβατών σε Audi και Renault, οριακός για το BMW.
Αναμφισβήτητα η coupe σιλουέτα και των τριών κερδίζει τις εντυπώσεις με το δυναμικό και μοντέρνο σχεδιασμό που έχουν αλλά δυστυχώς το τίμημα για την εξωτερική ομορφιά είναι ο περιορισμένος χώρος για τους πίσω επιβάτες, με το μεγαλύτερο συνολικό πρόβλημα να το αντιμετωπίζουμε στο Arkana όπου δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου χώρος για τα γόνατα και οι επιβάτες άνω του 1,80, σίγουρα θα πρέπει να σκύψουν το κεφάλι τους. Στο Q3 ο χώρος για τα γόνατα είναι πιο άνετος χωρίς να ισχύει το ίδιο και για το κεφάλι ενώ τον περισσότερο συνολικά χώρο γόνατα-κεφάλι τον έχει η X2, χωρίς όμως να είναι βολικό για πολύωρες μετακινήσεις.

Ο αποθηκευτικός χώρος του Renault Arkana ξεκινάει από τα 513 λίτρα και φτάνει μέχρι τα 1.296 λίτρα.

Ο αποθηκευτικός χώρος του Renault Arkana ξεκινάει από τα 513 λίτρα και φτάνει μέχρι τα 1.296 λίτρα.

 
Καλύτερο εσωτερικό το Q3, δύσκολη η πρόσβαση στο Χ2, βρεφικές αρρώστιες το Arkana
Ευτυχώς για τον οδηγό και στα τρία αυτοκίνητα υπάρχει περισσότερη άνεση και αρκετός τεχνολογικός εξοπλισμός.
Στη καμπίνα του γαλλικού μοντέλου το μάτι θα πέσει πάνω στην κάθετη οθόνη 9,3 ιντσών, που μοιάζει σαν τάμπλετ, τοποθετημένη στο κέντρο του ταμπλό και είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση του infotainment συστήματος Easy-Link, ενώ μπορεί να δεχτεί και φωνητικές εντολές. Τα καθίσματα δεν ενθουσιάζουν ιδιαίτερα με το σχήμα και την αντοχή τους, με τη θέση οδήγησης να είναι ψηλή. O χώρος αποσκευών του ξεκινάει από τα 513 λίτρα και φτάνει μέχρι τα 1.296 λίτρα.

Το καλύτερο εσωτερικό το συναντάμε στο Audi Q3 με τα μπροστινά καθίσματα να είναι μεγάλα και άνετα και τον οδηγό να έχει στη διάθεση του ένα υπερσύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό.

Το καλύτερο εσωτερικό το συναντάμε στο Audi Q3 με τα μπροστινά καθίσματα να είναι μεγάλα και άνετα και τον οδηγό να έχει στη διάθεση του ένα υπερσύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό.


Το BMW X2 έχει κρατήσει τα στρογγυλά αναλογικά όργανα, δημιουργώντας μια σύνδεση με το ένδοξο παρελθόν της, με το ψηφιακό καντράν από κάτω να προσφέρει διάφορες επιλογές απεικόνισης και το iDrive να βοηθάει στο έπακρο τον οδηγό στο χειρισμό των βοηθητικών συστημάτων. Το κάθισμα του ΒΜW θα προσφέρει τη στήριξη που χρειάζεται ο οδηγός αλλά η μικρή απόσταση μεταξύ τιμονιού και μεσαίας κολώνας θα κάνουν πιο δύσκολη την είσοδο του σε σχέση με τα αλλά δυο μοντέλα. Με τον αποθηκευτικό χώρο να ξεκινάει από 470 λίτρα και να έχει τη δυνατότητα να φτάσει τα 1.355, θα χωρέσει τα πάντα για ένα ταξίδι.

Το καλύτερο εσωτερικό το συναντάμε στο Audi Q3 με τα μπροστινά καθίσματα να είναι μεγάλα και άνετα χωρίς να χάνουν την στήριξη τους και τον οδηγό να έχει στη διάθεση του ένα υπερσύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό εφοδιασμένο με ψηφιακή οθόνη πλοήγησης, πρακτικά χειριστήρια και εξελιγμένες φωνητικές εντολές. Το Q3 διαθέτει το μικρότερο χώρο αποσκευών που αρχίζει από τα 410 λίτρα και μπορεί να χωρέσει μέγιστο 1.280 λίτρα.
 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε