Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
4 φωτογραφίες »

Πωλείται η σπάνια Porsche 911 του Pablo Escobar

Διαβάστηκε από 5232 αναγνώστες - 3/5/2021

Ο βαρώνος των ναρκωτικών, Pablo Escobar, είχε στην κατοχή του μία Porsche 911 Carerra 3.0 IROC RSR, η οποία πλέον πωλείται σε εξωφρενική τιμή. Τι την κάνει τόσο ξεχωριστή;

Πλούσιοι συλλέκτες, λάβετε σοβαρά υπόψη ότι σας δίνεται η ευκαιρία της αγοράς ενός πραγματικά μοναδικού αυτοκινήτου. Στη Florida των ΗΠΑ πωλείται μία Porsche 911 Carrera 3.0 IROC RSR του 1974, ένα εξαιρετικά σπάνιο αυτοκίνητο, καθώς κατασκευάστηκαν μόνο 15 αντίτυπα. Η εν λόγω Porsche έκανε την πρώτη διαδρομή της με το θρύλο των αγώνων, Emerson Fittipaldi, στο τιμόνι της.

Αργότερα, το sport αυτοκίνητο πέρασε στην κατοχή του Κολομβιανού βαρώνου των ναρκωτικών, Pablo Escobar. Το τελευταίο στοιχείο, μπορεί να είναι ένα μεγάλο «μείον» από ανθρωπιστικής άποψης, αλλά ταυτόχρονα, εκτινάσσει την τιμή πώλησης στα ύψη, αφού ο έμπορος από τις ΗΠΑ  ζητά σε δολάρια το ισοδύναμο των σχεδόν 1,85 εκατομμυρίων ευρώ για τη συγκεκριμένη ακραία 911.



330 PS σε όχημα βάρους μόλις 900 κιλών
Ακόμα, όμως, και χωρίς τον διαβόητο πρώην ιδιοκτήτη, η συγκεκριμένη Porsche παραμένει κάτι το πολύ ξεχωριστό. Από την 911 3.0 RSR προέκυψαν το 1974 περίπου 109 «κομμάτια», από τα οποία τα 54 κατέληξαν στους αγώνες. Κι από αυτά τα 54, πάλι, τα 15 προετοιμάστηκαν για τη σειρά αγώνων IROC, η οποία εντωμεταξύ έχει σταματήσει να διεξάγεται. Στους αγώνες IROC αγωνίζονταν οδηγοί από διαφορετικές κατηγορίες σε πανομοιότυπα οχήματα. Οι 911 3.0 IROC-RSR βασίζονταν στο αμάξωμα της RS δρόμου, αλλά απέκτησαν την πίσω αεροτομή της αγωνιστικής έκδοσης.

Πίσω από τις ζάντες μαγνησίου με το κεντρικό κλείδωμα λειτουργούν τα φρένα της Porsche 917. Στον πίσω άξονα… πριονίζει τα αυτιά οδηγού και θεατών ένας boxer κινητήρας 3,0 λίτρων με ισχύ 330 PS και ροπή 314 Nm, τιμές οι οποίες έχουν εύκολο έργο με το βάρος των περίπου 900 κιλών της 911. Μάλιστα, για να μπορούμε να διακρίνουμε αυτές τις Porsche ακόμα καλύτερα στην έγχρωμη τηλεόραση, η οποία γινόταν όλο και πιο δημοφιλής εκείνη την εποχή, δόθηκαν διαφορετικά χρώματα σε κάθε μία εκ των 15 IROC-RSR.

 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις