Μικρά SUV | Μικρά | Οικογενειακά SUV | Premium | Electric
Ποια είναι τα 10 συνηθισμένα λάθη των οδηγών;
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ποια είναι τα 10 συνηθισμένα λάθη των οδηγών;

Διαβάστηκε από 5562 αναγνώστες - 21/7/2022

Κανείς δεν είναι ο τέλειος οδηγός και σίγουρα όλοι έχουμε διαφορετικό στυλ πίσω από το τιμόνι. Όμως μερικές συνήθειες που μπορεί να γίνονται ακόμα και ασυναίσθητα, μπορούν να οδηγήσουν με βεβαιότητα στο συνεργείο. Γιατί λοιπόν να πληρώνετε τζάμπα;

Σας παρουσιάζουμε 10 συνήθειες που θα πρέπει να κόψετε μαχαίρι, εάν θέλετε να πηγαίνετε λιγότερο συχνά στο συνεργείο.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

 
Κακή πίεση στα ελαστικά. Όσο απλό και αν ακούγεται, λιγότερος αέρας στα ελαστικά συνεπάγεται καταπόνηση του με αποτέλεσμα και να καίτε περισσότερο και να μην έχετε καλή πρόσφυση αλλά και να μειώνεται δραματικά η ζωή του ελαστικού. Μία φορά τον μήνα κάντε τον κόπο και ελέγξτε τα.

Πόδια πάνω σε σημείο που υπάρχει αερόσακος. Τρομερά επικίνδυνη συνήθεια καθώς σε περίπτωση ατυχήματος η πίεση του αερόσακου είναι τόσο μεγάλη που θα προκαλέσει σίγουρα ατύχημα στα γόνατα και όχι μόνο. Το ίδιο ισχύει και με αντικείμενα που αφήνονται σε παρόμοιο σημείο.Παίρνετε το αυτοκίνητο για να κάνετε ακόμα και την μικρότερη διαδρομή; Μέγα σφάλμα, καθώς εάν το αυτοκίνητο δεν προλάβει να πιάσει σωστή θερμοκρασία και εσείς έχετε ήδη φτάσει στον προορισμό σας, τότε σταγόνες από νερό και καύσιμο μεταφέρονται στα λάδια με αποτέλεσμα να προκαλείται ζημιά στον κινητήρα. Πρόβλημα που γίνεται εντονότερο τους κρύους μήνες.

Αφήνετε το αυτοκίνητο με λιγότερα λάδια; Είναι ότι χειρότερο μπορείτε να κάνετε καθώς η μειωμένη ποσότητα του δεν επαρκεί για να καλύψει όλα τα μηχανικά μέρη και αργά ή γρήγορα η ζημιά θα γίνει και θα συνοδεύεται με λυπητερή πολλών ευρώ. Σας προτείνουμε να τα ελέγχετε κάθε 14 μέρες όπως και πριν από κάθε ταξίδι.Μην ξεπερνάτε τις 2.500σ.α.λ. αλλά και τις υψηλές ταχύτητες μέχρι να πιάσει θερμοκρασία το αυτοκίνητο. Το λάδι χρειάζεται χρόνο και εάν βιαστείτε να το σανιδώσετε, δεν είναι απίθανο να πάρετε μια φορά το μοτέρ στο χέρι.

Αφήνετε το πόδι πάνω στο πεντάλ του συμπλέκτη; Ασυναίσθητα πέφτει βάρος στον δίσκο και μειώνεται σε τρομακτικό βαθμό η ζωή του συμπλέκτη. Υπάρχουν αναφορές από νέους οδηγούς πως με το φόβο μην τους σβήσει είχαν το πόδι τους επάνω μόνιμα με αποτέλεσμα το δίσκο-πλατώ να παραδώσει πνεύμα στα 15.000χλμ.Στρίβετε με πατημένο φρένο; Με αυτή τη συνήθεια ρίχνετε τρομερή φόρτο στον μπροστινό άξονα που σίγουρα μια μέρα θα σας ζητήσει τα ρέστα στο συνεργείο. Φυσικά εξαίρεση αποτελούν οι περιπτώσεις με φρένα πανικού.

Μην καρφώνετε τις ταχύτητες. Όσο απλό κι αν ακούγεται είναι μείζονος σημασίας για το κιβώτιο ταχυτήτων. Καμιά φορά το μποτιλιάρισμα μας κάνει να ξεσπάμε στο κιβώτιο και τον λεβιέ του αυτοκινήτου. Προσπαθήστε να του συμπεριφέρεστε ευγενικά γιατί είναι ένα ακριβό αλλά απαραίτητο εξάρτημα.

Μην καβαλάτε πεζοδρόμια. Εκτός από το γεγονός πως  παίζετε κορώνα γράμματα τις ζάντες σας, το σύστημα των αναρτήσεων αλλά και το ελαστικό με κάθε ανέβασμα σε πεζοδρόμιο, σβήνουν μήνες από την διάρκεια ζωής τους.Φτιάξτε σωστά το κάθισμα για το δικό σας καλό. Εάν οδηγάτε πολύ ξαπλωμένοι, σε περίπτωση ατυχήματος η ζώνη δεν θα μπορέσει να σας συγκρατήσει. Αντιστοίχως εάν οδηγάτε σχεδόν κολλημένοι στο τιμόνι μία πιθανή σύγκρουση ή απότομο φρένο μπορεί να σας φέρει σε στενή επαφή μαζί του. 
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε