autoagora.gr logo
TEST ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΙΜΕΣ LEASING SHORT VIDEOS
Ανανεωμένο Citroen C4: Έτοιμο για το βήμα προς το μέλλον
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ανανεωμένο Citroen C4: Έτοιμο για το βήμα προς το μέλλον

17/10/2024

Ξεκίνησε ως διάδοχος του Xsara και κατέληξε με τη δική του «σφραγίδα»
Νέοι προβολές LED μπροστά, νέα φανάρια στο πίσω μέρος
Με καινούργιο λογισμικό και μεγαλύτερη οθόνη στον ψηφιακό πίνακα οργάνων
Διαθέσιμα ως υβριδικά και ηλεκτρικά έως και 156 ίππους

Ξεκίνησε ως διάδοχος του Xsara και κατέληξε με τη δική του «σφραγίδα»

To Citroen C4 έκλεισε αισίως 20 έτη παρουσίας στους δρόμους, καθώς έκανε την πρώτη του εμφάνιση τον Σεπτέμβριο του 2004 ως ο τότε διάδοχος του εμβληματικού Xsara. Από το 2020 μας συντροφεύει η τρίτη γενιά του μοντέλου, η οποία προσφέρεται και σε ηλεκτρικό με την ονομασία e-C4, αλλά και ως crossover με την επωνυμία C4X, ενώ μεγάλη ήταν η προσμονή για τα αποκαλυπτήρια της facelift έκδοσης του μοντέλου. Η υπομονή του κόσμου ανταμείφθηκε, καθώς οι Γάλλοι αποκάλυψαν την ανανεωμένη εκδοχή του C4, την οποία είχαμε την ευκαιρία να δούμε διά ζώσης.

Νέοι προβολές LED μπροστά, νέα φανάρια στο πίσω μέρος

Σε ό,τι αφορά τις εξωτερικές του διαστάσεις, το Citroen C4 παραμένει όπως το γνωρίζουμε. Οι αλλαγές στην εμφάνιση του μοντέλου που εντοπίζονται στο μπροστινό μέρος, ξεκινούν με τους νέους προβολείς LED στα φώτα ημέρας, τρεις στο σύνολο και όλοι τοποθετημένοι οριζόντια σε αντίθεση με το C3. Ακόμη, στην πρόσοψη ξεχωρίζει η παρουσία του νέου λογότυπου της εταιρείας με ρετρό σχεδιαστικά στοιχεία. Η πλαστική επένδυση στο μπροστινό μαρσπιέ, η οποία προεξείχε αρκετά προς τα πάνω, έχει πλέον χαμηλώσει και είναι αρκετά πιο επίπεδη.

Τα γνωστά διακοσμητικά στεοιχεία παραμένουν για την αντίθεση στο χρώμα, όπως διατηρήθηκε και το μαύρο χρώμα στην κάτω άκρη των πλαισίων των παραθύρων και στην μπροστινή γρίλια. Ακόμη, αλλαγές υπάρχουν και στο πίσω μέρος του C4, με νέα φανάρια να κάνουν την εμφάνισή τους, όλα σε οριζόντια τοποθέτηση, όπως στο μπρος μέρος, αλλά και την προσθήκη μιας αεροτομής μπροστά από το κάτω μέρος του παρμπρίζ. Στο ανανεωμένο C4X, το πίσω μέρος του διατηρείται αμετάβλητο, έχοντας ως μοναδική αλλαγή το καινούργιο λογότυπο της εταιρείας.

Με καινούργιο λογισμικό και μεγαλύτερη οθόνη στον ψηφιακό πίνακα οργάνων

Περνώντας στο εσωτερικό, η πρώτη εντύπωση έρχεται από την αλλαγή στην οθόνη του ψηφιακού πίνακα οργάνων, με τους Γάλλους να προχώρησαν στην εγκατάσταση μιας νέας, μεγαλύτερης οθόνης μεγέθους 7 ιντσών. Aκόμη, κάτω από το παρμπρίζ στο ύψος που βρίσκεται ο οδηγός, υπάρχει μια μικρή οθόνη HUD (head-up display). Στην ουσία πρόκειται για προβολέα που αναγράφει τις βασικές πληροφορίες που μπορεί να χρειαστεί ο οδηγός, δίχως να αποσπάται η προσοχή του από το δρόμο, μιας και τα στοιχεία αυτά εμφανίζονται ως «αιωρούμενα» μπροστά στο παρμπρίζ. Η ενεργοποίηση αυτής της δυνατότητας υπόκειται στις  επιλογές του οδηγού.

Ακόμη, το Citroen C4 διαθέτει την τελευταία γενιά του συστήματος infotainment όπως και το καινούργιο λογισμικό της εταιρείας. Το μέγεθος της οθόνης που «τρέχει» τα προγράμματα ανέρχεται στις 10 ίντσες. Όμως οι αλλαγές στο εσωτερικό του μοντέλου δεν αφορούν μονάχα την εγκατάσταση μιας νέας, μεγαλύτερης οθόνης στον πίνακα οργάνων και το νέο λογισμικό. Η καμπίνα του C4 διαθέτει νέα καθίσματα, τα οποία είναι εξοπλισμένα με μια ανάλαφρη και αναπαυτική ταπετσαρία, που προσδίδει άνεση κατά την οδήγηση.

Διαθέσιμα ως υβριδικά και ηλεκτρικά έως και 156 ίππους

Οι ιθύνοντες της Citroen προχώρησαν στην αφαίρεση αρκετών κινητήριων συνόλων από το ανανεωμένο C4. Από την άλλη, στο «κάδρο» παραμένουν οι ηλεκτροκίνητες μονάδες, όπως και δύο υβριδικές εκδόσεις. Πιο συγκεκριμένα, οι προσφερόμενες επιλογές με ηλεκτροκίνηση, διατηρούνται ίδιες με αυτές που βρήκαμε στο μοντέλο προ ανανέωσης, οι οποίες αξιοποιούν μπαταρία 50 kWh με δύναμη 136 ίππων ή μπαταρία 54 kWh με δύναμη 156 ίππων. Η γαλλική εταιρεία υπόσχεται αυτονομία η οποία θα φτάνει τα 420 χιλιόμετρα. Σε ό,τι αφορά τις υβριδικές εκδόσεις, οι διαθέσιμες επιλογές είναι το εισαγωγικό μοντέλο Hybrid των 100 ίππων, καθώς και η ισχυρότερη έκδοση με ισχύ 136 ίππους.

Με τις προσφερόμενες αυτές εκδόσεις, η Citroen θα λέγαμε ότι «τεστάρει» τα νερά και τις κινήσεις των αγοραστών, σχετικά με ένα μέλλον στο οποίο θα επικρατεί η ηλεκτροκίνηση. Για τους «παραδοσιακούς» και όσους ενδιαφέρονται για τις εκδόσεις με κινητήρες εσωτερικής καύσης, (είτε με βενζινοκινητήρα είτε με πετρέλαιο κίνησης), οι Γάλλοι διατηρούν ανοιχτό το ενδεχόμενο παρουσίασης  - μεταγενέστερα - εκδόσεων του C4 εξοπλισμένο με τα συγκεκριμένα κινητήρια σύνολα. Βέβαια, αυτό εξαρτάται σε ένα βαθμό και από το ενδιαφέρον που θα δείξει η πελατεία της γαλλικής εταιρείας.

Τα ανανεωμένα μοντέλα θα γίνουν διαθέσιμα από το 2025.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε