Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
12 φωτογραφίες »

Αυτά είναι τα ηλεκτρικά και τα plug-in hybrid της VW

Διαβάστηκε από 10362 αναγνώστες - 3/5/2021

Προσαρμοσμένη στις επιταγές της σύγχρονης εποχής στην οποία κυριαρχούν οι εναλλακτικοί τρόποι κίνησης, η VW διαθέτει στην αγορά ευρεία γκάμα ηλεκτρικών και plug-in hybrid, αφήνοντας υποσχέσεις και για το μέλλον.

Η Volkswagen παρέχει στο αγοραστικό κοινό με σταθερούς ρυθμούς  ποικίλα είδη αυτοκινήτων εναλλακτικού τύπου κίνησης, είτε ηλεκτρικά είτε plug-in hybrid.  Ο γερμανικός κολοσσός, άλλωστε, δραστηριοποιείται σχεδόν 50 χρόνια με την έννοια της ηλεκτροκινητικότητας. Το ρετρό αυτοκίνητο T2 electric transporter ήταν ο πρώτος άτυπος εκπρόσωπος του συγκεκριμένου είδους τεχνολογίας, με περίπου 120 μοναδικά κομμάτια κατασκευής. Αντίστοιχες ενέργειες είχαν πραγματοποιηθεί και με τις μικρές ηλεκτρικές σειρές «Citystromer» που προέρχονταν από τις γενιές 1, 2 και 3 της Golf.
 
Σημείο τομής στην πολιτική της VW ήταν το 2013. Με χρονική αφετηρία εκείνο το έτος ξεκίνησε η μαζική παραγωγή των πρώτων ηλεκτρικών αυτοκινήτων, με e-Up και το e-Golf 7 να... ανοίγουν τον χορό. Η εμφάνιση της 8ης γενιάς Golf ακύρωσε την παραγωγή του επόμενου e-Golf. Η θέση του θα καλυφθεί από το πλήρως ηλεκτρικό ID.3 το οποίο μελλοντικά θα αποκτήσει οικογενειακό προφίλ.
 
Η VW διαθέτει επί του παρόντος τρία μοντέλα με καθαρά ηλεκτρική κίνηση: το ID.3, το SUV ID.4 και το μικρό αυτοκίνητο e-Up. Υπάρχουν επίσης έξι plug-in hybrid μοντέλα όπως το Passat GTE, το Golf eHybrid και το Touareg R eHybrid. Για να πετύχει μερίδιο της τάξεως του 40% στην αγοραστική πίτα των ηλεκτρικών ως το 2030, η ποικιλία στα διαφορετικού κινητήριου συνόλου αυτοκίνητα θα επεκταθεί σημαντικά στο μέλλον.
 
Πάμε να δούμε μέσω της Auto Bild ποιες είναι αυτή την στιγμή οι διαθέσιμες επιλογές από αυτοκίνητα VW με εναλλακτικό κινητήριο σύνολο και όχι με αμιγώς θερμικό μοτέρ.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις