Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
3 φωτογραφίες »

BMW X2: Πιο επιθετικό και σε ηλεκτρική έκδοση

Διαβάστηκε από 23269 αναγνώστες - 18/2/2021

Η δεύτερη γενιά του BMW X2 βρίσκεται προ των πυλών! Το subcompact πολυτελές SUV έρχεται τα επόμενα χρόνια, αποκτώντας για πρώτη φορά και ηλεκτρική έκδοση. Δείτε το rendering της Auto Bild.

Λιγότερα από τρία χρόνια «ζωής» μετράει το BMW X2 από το Μάρτιο του 2018 όταν και πρωτοκυκλοφόρησε το 2018 ως μία περισσότερο φαντεζί έκδοση του X1. Εκείνη την εποχή, σκοπός της γερμανικής μάρκας ήταν να παρουσιάσει ένα μοντέλο περισσότερο δημοφιλές στην νεανική αγορά, το οποίο ενσωμάτωνε αρκετά στοιχεία design από προηγούμενα BMW coupe. Πλέον, η δεύτερη γενιά του SUV φέρνει με την σειρά της επίσης κάτι διαφορετικό, μιας και θα θεμελιωθει σε νέα βάση. Μάλιστα, αναμένεται να κυκλοφορήσει για πρώτη φορά και σε ηλεκτρική έκδοση, καθώς μέχρι πρότινος υπήρχαν μόνο κινητήρες diesel και βενζίνης.


 
Χάρη στο γραφιστικό τμήμα της Auto Bild μπορούμε να αντλήσουμε κάποιες ενδιαφέρουσες πρώτες πληροφορίες για το δεύτερης γενιάς μοντέλο, όσον αφορά τον σχεδιασμό του. Εκ πρώτης άποψης, είναι σαφές πως το BMW X2 γίνεται περισσότερο επιθετικό, δεδομένο που φαίνεται κυρίως από τον πρόβολο. Η κλασική γρίλια σχήματος νεφρού μεγαλώνει σε μέγεθος, ενώ το καπό θυμίζει έντονα τα μοντέλα M3 και M4 της BMW. Το περίφημο «M package» βάζει το... χεράκι του και στους νέους ισχυρούς αεραγωγούς της ποδιάς.
 
Στενά φωτιστικά σώματα «φιλοξενούν» τα σύγχρονα φώτα ημέρας, ενώ μία σκάλα χαμηλότερα εντοπίζουμε τα κλασικά φώτα LED, design που θα μπορούσε να πει κανείς ότι μοιάζει αρκετά με το μπροστινό μέρους του Hyundai Kona. Στο πλάι, οι χειρολαβές στις πόρτες με την μορφή εσοχών είναι «δανεικές» από το BMW iX. Η πίσω κολώνα (C-Pillar) μπορεί να φέρνει τα λογότυπα της βαυαρικής μάρκας, ως έμπνευση από το homologation special 3.0 CSL.


 
Κλείνοντας, επιστρέφουμε στην μεγάλη είδηση του συγκεκριμένου άρθρου. Σε αντιστοιχία με ό,τι συμβαίνει σε άλλο SUV το Γερμανών, το BMW X3, υπάρχει προοπτική δημιουργίας μίας ηλεκτρικής σειράς BMW iX2. Ως συμβατική έκδοση, το BMW X2 χρησιμοποιεί τρικύλινδρους και τετρακύλινδρους turbo κινητήρες με σύστημα ήπιας υβριδικής ηλεκτρικής τεχνολογίας 48 volt. Στην δεύτερη γενιάς, ίσως δούμε ένα plug-in hybrid μοντέλο, αλλά κυρίως μοιάζει πιθανό να κυκλοφορήσει και αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, εξέλιξη που θα ικανοποιούσε όλους όσους επιθυμούν να οδηγούν το SUV σε αστικό περιβάλλον.
 
Σε κάθε περίπτωση, περιμένουμε επίσημες ανακοινώσεις για το τι μέλλει γενέσθαι όσον αφορά το BMW X2, διότι τα πάντα είναι ρευστά. Δεν ήταν παρά το 2019 όταν οι Βαυαροί δήλωναν πως το SUV είναι ένας από τους υποψηφίους που δεν θα έχει διάδοχο. Τα πάντα άλλαξαν σε μερικούς μόνο μήνες και πλέον το 2023 ενδεχομένως να είναι έτος «γέννησης» του BMW iX2.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις