Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Διάδοχος της θρυλικής 928 η Porsche Panamera coupé;

30/10/2020

Το ένδοξο παρελθόν συναντά το φιλόδοξο και εντυπωσιακό παρόν. Πώς θα σας φαινόταν η κατασκευή μίας Porsche Panamera coupé, ενός μοντέλου ικανού να διαδεχθεί την θρυλική Porsche 928;

Η ρήση είναι γνωστή. Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που στους «κύκλους» της Porsche συζητούνταν έντονα η προοπτική δημιουργίας μίας νέας Panamera coupé. Τα τελευταία δύο περίπου χρόνια υπάρχουν εικασίες σχετικά με τη δίθυρη έκδοση του δημοφιλούς sedan touring, φημολογία η οποία είτε συγκεκριμενοποιείται είτε απλώς κυκλοφορεί στον αέρα. Ενδεχομένως, θα μπορούσε να είχε παρθεί ήδη απόφαση προς την θετική πλευρά ενός τέτοιου σεναρίου, ωστόσο η γερμανική βιομηχανία κατασκευής αυτοκινήτων δεν έχει κατασταλάξει οριστικά. Σε κάθε περίπτωση, στο χαρτί μπορεί να γίνει εφικτή μία πιθανή αναπαράσταση ενός μοντέλου coupé που θα θυμίζει έντονα την θρυλική σειρά 928 που έχει σταματήσει την παραγωγή από το μακρινό 1995!
 
Πριν από λίγους μήνες, τον περασμένο Αύγουστο, η Porsche έβγαλε σε παραγωγή την ανανεωμένη Panamera. Στο facelift επιλέχθηκε νέος σχεδιασμός προβόλου και νέοι κινητήρες. Συνεπώς, αν η κουβέντα περιστρέφεται γύρω από ένα μελλοντικό coupé νωρίτερα από το 2022 δύσκολα οι Σουηβοί της Στουτγάρδης να παρουσιάσουν μια νέα έκδοση.
 
Οι συγκεκριμένοι περιορισμοί δεν μας εμποδίζουν, φυσικά, να φανταστούμε πως θα έμοιαζε η τρίτη γενιά του Panamera η οποία δεδομένα θα ξεχωρίζει για το εμπρόσθιο μέρος της. Οι προβολείς θα έχουν σχήμα διαμαντιού, με βλέμμα στραμμένο μπροστά και πίσω. Ο πρόβολος εξασφαλίζει στην Porsche απαλό και απλό προφίλ, ενώ οι αεραγωγοί θα είναι αρκετά μεγάλης επιφάνειας ώστε οι ισχυροί κινητήρες να έχουν αρκετό αέρα για ψύξη. Η σιλουέτα του coupé θα βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο design της εμβληματικής 911, με το χαρακτηριστικό μικρό πλαϊνό παράθυρο οδηγού και συνοδηγού. Τα έντονα «σαγόνια» στον πίσω άξονα θα συνιστούν τυπικό μέρος στο ρεπερτόριο του Coupé-Panamera, με την πίσω πλευρά διανθίζεται από μια μεγάλου μήκους λωρίδα φωτός σε όλο το πλάτος της.
 
Όσον αφορά τον κινητήρα, η Porsche θα μπορούσε να επικεντρωθεί αποκλειστικά σε κορυφαίες εκδόσεις τους για να εξοπλίσει ένα μελλοντικό Panamera coupé. Συνεπώς, το Turbo S και το αντίστοιχο υβριδικό θα σταθούν ως βάση δανεισμού, διότι μοιάζει ουτοπικό τα μοντέλα 4S να λειτουργήσουν υποστηρικτικά σε επίπεδο κινητήρα.
 
Συγκεκριμενοποιημένα νούμερα απόδοσης θα γνωστοποιηθούν μόνο για την επόμενη γενιά του Panamera. Ένα πράγμα είναι σαφές, ωστόσο. Εάν η Porsche φέρνει ένα ισχυρό σπορ coupé, μία μελλοντική Porsche Panamera coupé, με κινητήρα στο μπροστινό μέρος, τότε ο διάσημος πρόγονός της 928 θα μπορεί να αισθάνεται περήφανος για την διαδοχή του.
 
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις