Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Πόσες ανέσεις μπορεί να προσφέρει;

Διαβάστηκε από 7019 αναγνώστες - 22/7/2020

ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΟΜΑΔΙΚΑ
Μπορούν πραγματικά να χωρέσουν τέσσερις ενήλικες στο αυτοκίνητο; Πάντως, σ αυτό έχουν εγκατασταθεί τουλάχιστον τέσσερις ζώνες ασφαλείας. Στην πράξη, το Jimny είναι σχεδόν ένα mini bus. Δύο ψηλοί επιβάτες στο πίσω κάθισμα; Καλύτερα μόνο για μικρές αποστάσεις. Η άνεση χώρου για τα γόνατα είναι φυσικά περιορισμένη, καθώς το μεταξόνιο είναι μόλις 2,25 μέτρων, ενώ υπάρχει επίσης έλλειψη πλάτους. Τέλος, επιβάτες με φυσιολογικά ανεπτυγμένο σωματότυπο θα καθήσουν δίπλα-δίπλα... ώμο με ώμο, ενώ η πρόσβαση στην πίσω σειρά θέσεων είναι δύσκολη.
 
ΜΑΣΤΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΜΟΝΟΣ
Η εξ ιδίων φροντίδα και συντήρηση είναι εύκολη και εφικτή. Σε τελική ανάλυση, αν οδηγείτε προοδευτικά, θα πρέπει να έχετε αποκαλύψει τη διαθέσιμη για εσάς τεχνολογία εκ των προτέρων - νομίζουμε. Στην πραγματικότητα, ένας εφεδρικός τροχός κρέμεται στην πίσω πόρτα, ο οποίος μπορεί να τοποθετηθεί χρησιμοποιώντας ακόμα και τα εργαλεία του αυτοκινήτου. Έλεγχος λαδιών; Βεβαίως! Φίλτρο αέρα, μπουζί, λαμπτήρες, ασφάλειες; Προσβάσιμα και εναλλάξιμα από εσάς τους ίδιους. Εξαιρετικά!


 
ΟΝΤΑΣ ΑΣΦΑΛΕΙΣ
Πόσο ασφαλές είναι το Jimny; Διαθέτει τεχνολογίες όπως Διατήρηση λωρίδας, έγκαιρο φρενάρισμα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, αποφυγή σημείου ατυχημάτων;  Η απάντηση είναι ότι το ESP, τα συστήματα υποβοήθησης ανίχνευσης λωρίδων και άλλα αντίστοιχα βοηθήματα είναι ήδη διαθέσιμα στο Jimny. Αδυναμία: Τα εκτός δρόμου ελαστικά απαιτούν από τα 100 km/h απόσταση φρεναρίσματος έως και 47 μέτρων. Το αυτοκίνητο υποστρέφει και χρειάζεται... δουλειά για να αποφευχθούν οι δύσκολες καταστάσεις.  
 
ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΣ ΤΑ ΕΞΟΔΑ
Με αρχική τιμή 18.820 ευρώ (στην Ελλάδα) είναι φτηνό για εκτός δρόμου όχημα, ενώ το κόστος της έκδοσης με αυτόματο κιβώτιο ξεκινά με επιπλέον 1.600 ευρώ. Το σύστημα τετρακίνησης με μπλοκέ διαφορικό και κιβώτιο υποπολλαπλασιασμού είναι ήδη παρόν από το εργοστάσιο. Από την πλευρά του, ο ισχνός κινητήρας διατηρεί τους φόρους χαμηλά, αυτή τη στιγμή το Suzuki έχει εξαιρετικά σταθερή αξία. Πώς θα είναι τα πράγματα στο μέλλον; Μένει να το δούμε.  Πάντως, η ουσία είναι πως το Jimny είναι ένα προσιτό μοντέλο.

 
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Η συνολική βαθμολογία αποδεικνύει ότι το Jimny σαφώς δεν είναι το τέλειο αυτοκίνητο, ιδιαίτερα επειδή τα φρένα φαίνονται απόλυτα ξεπερασμένα. Παρόλ αυτά, το μικρό «4x4» μπορεί επίσης να τα καταφέρει στην καθημερινότητα. Και ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΟ!

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει