Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
6 φωτογραφίες »

Είδαμε από κοντά το εσωτερικό του νέου Nissan Qashqai

3/3/2021

Η Nissan επανέρχεται με το Qashqai, που έχει μοντέρνα εμφάνιση, ψηφιακό cockpit και ένα μη συμβατικό υβριδικό σετ κινητήρων. Είδαμε από κοντά το νέο μοντέλο, βρεθήκαμε στο εσωτερικό του, δοκιμάσαμε τα καθίσματα και σας δίνουμε όλες τις πληροφορίες!

Η Nissan παρουσίασε το νέο Qashqai. Η τρίτη γενιά του μικρομεσαίου SUV θα εμφανιστεί στην ελληνική αγορά τον Μάιο. Σε κάποιες αγορές, όμως, μπορεί ήδη να παραγγελθεί, αλλά αρχικά μόνο στην καλά εξοπλισμένη έκδοση Premiere.

Σημαντικές αλλαγές στην εμφάνιση
Οπτικά, η Nissan παρέχει φυσικά στο Qashqai τη νέα εταιρική πρόσοψη, η οποία διαθέτει σαφώς πιο έντονες ακμές και είναι ακόμα πιο εντυπωσιακή. Βέβαια, ειδικά στο μπροστινό μέρος, υπάρχουν σημαντικές αλλαγές, αφού η γρίλια του ψυγείου έχει μεγαλώσει, ο συνηθισμένος διάκοσμος από χρώμιο σε σχήμα V δείχνει πιο λεπτός, αλλά πλέον επεκτείνεται, αφού συνεχίζει στα νέας σχεδίασης φώτα ημέρας στην άκρη του καπό του κινητήρα.

Η λωρίδα των φώτων LED, από την πλευρά της, διαχωρίζεται από τους υπόλοιπους προβολείς. Αυτά, όμως, ρέουν στην πλευρική γραμμή του «ώμου» του Qashqai όντας σχεδιασμένα, όπως ένα στενό, χωρίς πολλές λεπτομέρειες, ορθογώνιο. Η τεχνολογία των φώτων LED θα είναι standard σε πολλές αγορές, ενώ στην πιο ακριβή έκδοση θα είναι matrix LED. Την εικόνα στην μπροστινή πλευρά συμπληρώνουν μια νέα ποδιά με μεγάλη τραπεζοειδή εισαγωγή αέρα και στενές κάθετες σχισμές στα δύο άκρα. Από εκεί και πέρα, το πίσω μέρος δείχνει συνολικά λιγότερο στρογγυλεμένο σε σχέση με αυτό του προκάτοχου μοντέλου. Ωστόσο, εδώ τα νέα πίσω φώτα γίνονται ιδιαίτερα αισθητά. Στο μέλλον, αυτά θα είναι χαμηλότερου ύψους και πιο έντονα διαμορφωμένα.
Μια μεγαλύτερη αεροτομή οροφής βρίσκεται πάνω από το πίσω παράθυρο, το οποίο είναι τώρα διακοσμημένο με πιο εμφανή μέρη από αλουμίνιο και, σαφώς χαμηλότερα, η επίσης ανανεωμένη ποδιά.



Το νεότερο Qashqai μπορεί να βασίζεται σε μια νέα πλατφόρμα (CMF-C), αλλά οι αναλογίες των όγκων του παραμένουν οι ίδιες. Μάλιστα, το SUV της Nissan είναι ακόμα λίγο μεγαλύτερο, αφού διαθέτει πλέον μερικά επιπλέον εκατοστά ως προς όλες τις κατευθύνσεις. Ο κερδισμένος χώρος παρέχει περισσότερα εκατοστά κατά ύψος, για το κεφάλι των επιβατών, στο εσωτερικό και στο σαλόνι επιπλέον πολύτιμο περιθώριο για τα πόδια όσων κάθονται στη δεύτερη σειρά θέσεων.
Οι διαστάσεις της νέας γενιάς του Qashqai έχουν διαμορφωθεί ως εξής:
  • Μήκος: 4.425 mm (+35 mm)
  • Πλάτος: 1.838 mm (+32 mm)
  • Ύψος: 1.635 mm (+ 10 mm)
  • Μεταξόνιο: 2.666 mm (+20 mm)
  • Χώρος αποσκευών: 504 λίτρα (+74 λίτρα)

Το εσωτερικό το SUV δημιουργεί εντύπωση υψηλής ποιότητας
Η AUTO BILD έχει ήδη δοκιμάσει τα καθίσματα στο νέο Qashqai. Στο εσωτερικό, αρκετά στοιχεία έχουν σχεδίαση με πολλές ακμές. Για παράδειγμα, οι νέες χειρολαβές των θυρών ή το διαφοροποιημένο concept των χειριστηρίων του συστήματος κλιματισμού. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το αυτοκίνητο των φωτογραφιών μας ήταν ιδιαίτερα καλά εξοπλισμένο από τη Nissan, καθώς συμπεριλάμβανε δερμάτινα καθίσματα με λειτουργία μασάζ. Τα υλικά, εκτός από καλής ποιότητας, μας άρεσαν επίσης στην αφή. Για παράδειγμα, ο περιστροφικός τροχός επιλογής των προγραμμάτων οδήγησης ελέγχεται με εξαιρετική ευκολία. Περνώντας από αυτά τα προγράμματα ένα-ένα, αισθάνεστε κάθε φορά ένα είδος αντίστασης. Οπωσδήποτε, λεπτομέρειες, όπως αυτές, συμβάλλουν στη δημιουργία μιας καλής συνολικής εντύπωσης.



Η μεγαλύτερη καινοτομία στο εσωτερικό είναι η μεγάλη οθόνη των 12,3 ιντσών του ψηφιακού cockpit, η οποία θα είναι standard στις υψηλότερες εξοπλιστικές εκδοχές. Για να παραμένει το βλέμμα του οδηγού μόνο στο δρόμο, υπάρχει ένα head-up-display, μεγέθους 10,8 ιντσών. Όπως και στο Juke, η οθόνη του infotainment του νέου Qashqai δεν είναι πλέον ενσωματωμένη στο ταμπλό, αλλά τοποθετημένη πάνω από αυτό. Μάλιστα, η συγκεκριμένη οθόνη έχει μεγαλύτερο μέγεθος, που φτάνει έως και τις 9 (από τις 5) ίντσες και έχει υψηλότερη ανάλυση.

Το σύστημα πίσω από όλα αυτά είναι πάντοτε συνδεδεμένο στο διαδίκτυο και παρέχει, για παράδειγμα, τρισδιάστατους χάρτες, πληροφορίες για την κυκλοφορία σε πραγματικό χρόνο, το σύστημα Google Street View, που απεικονίζει τους δρόμους με φωτογραφίες, καθώς και τις τρέχουσες τιμές καυσίμων. Μπορείτε, όμως, να χρησιμοποιήσετε και το δικό σας smartphone, με δεδομένο πως το Qashqai υποστηρίζει τα Android Auto και Apple CarPlay, το τελευταίο, δε, και ασύρματα. Το WiFi του Nissan μπορούν να το χρησιμοποιήσουν έως και επτά συσκευές, οι USB θύρες φόρτισης των τηλεφώνων ή άλλων συσκευών για τους μπροστινούς και τους πίσω επιβάτες βρίσκονται στην κονσόλα ανάμεσα στα μπροστινά καθίσματα. Υπάρχει επίσης η δική του εφαρμογή (app), που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πρόσβαση σε λειτουργίες του αυτοκινήτου ή για ερωτήσεις σχετικές με τα δεδομένα. Έτσι, με τα συστήματα υποβοήθησης ομιλίας Google Assistant ή Amazon Alexa μπορείτε εύκολα να στείλετε μια προγραμματισμένη διαδρομή στο σύστημα πλοήγησης από το αναπαυτικό κάθισμά σας.



Οι πίσω πόρτες ανοίγουν πλέον, σχηματίζοντας γωνία 85 μοιρών και, επομένως, περισσότερο χώρο, για να διευκολύνεται η πρόσβαση των επιβατών στο εσωτερικό. Επιπλέον, οι μικρότερης ηλικίας επιβάτες μπορούν να ανυψωθούν πιο εύκολα στα παιδικά καθίσματά τους. Πάντως, αρκετός χώρος υπάρχει και για τους ενήλικες στα πίσω καθίσματα. Με την προαιρετική πανοραμική οροφή, η αίσθηση του χώρου είναι φυσικά ακόμα καλύτερη.

Όσο για το χώρο αποσκευών, αυτός φιλοξενεί και πάλι το Flexi-Board, δηλαδή το «ευμετάβλητο πάτωμα του χώρου αποσκευών»: Μάλιστα, το ενδιάμεσο δάπεδο αποτελείται από δύο στοιχεία που μπορούν να αφαιρεθούν και να ρυθμιστούν έτσι, ώστε να «ασφαλίζουν» το φορτίο ή να χωρίζουν το χώρο αποσκευών σε μικρότερα μέρη. Τέλος, εκεί υπάρχει επίσης μια πρίζα.
 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις