Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
5 φωτογραφίες »

Έτσι θα είναι το νέο Opel Astra OPC

Διαβάστηκε από 12559 αναγνώστες - 19/3/2021

Η Opel ετοιμάζει την επόμενη γενιά της σειράς Astra και της έκδοσης OPC. Ποια είναι τα τεχνικά χαρακτηριστικά του σπορ μοντέλου και πώς θα μοιάζει αυτό; Η Auto Bild και το γραφιστικό της τμήμα δίνουν απαντήσεις.

Μέσα στο 2021 η Opel θα λανσάρει την όγδοη γενιά της σειράς Astra. Την ίδια στιγμή, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία προσανατολίζεται να δημιουργήσει ένα ακόμη «καυτό» μοντέλο OPC την τέταρτη κατά σειρά γενιά της συγκεκριμένης έκδοσης. Πληροφορίες για τα τεχνικά του χαρκτηριστικά μπορούμε να αντλήσουμε από βρετανικό περιοδικό «Autocar», την ώρα που η Auto Bild και το γραφιστικό της τμήμα απεικονίζουν με εντυπωσιακό τρόπο το πώς θα μοιάζει το επόμενο Opel Astra OPC.


 
Ξεκινώντας με την τεχνολογία στο προσεχές μοντέλο, εκτός από διάφορες παραλλαγές βενζινοκινητήρων και κινητήρων diesel, το επόμενο Astra θα έχει επίσης δύο plug-in hybrid εκδόσεις, με το κινητήριο σύνολο δανεισμένο από το Grandland X. Το ισχυρότερο υβριδικό μοντέλο πιθανότατα θα φέρει το λογότυπο OPC και θα ανταγωνιστεί τους ανταγωνιστές του Golf GTE και Cupra Leon e-Hybrid.  Το νέο Astra OPC, όπως ακριβώς και το SUV, θα έχει τετρακίνηση για πρώτη φορά, αποδίδοντας ιπποδύναμη 300 άλογα και ροπή 450 Nm. Η ισχύς προέρχεται από το συνδυασμό ενός βενζινοκινητήρα 1,6 λίτρων και δύο ηλεκτρικών κινητήρων. Το οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων από το Grandland X μοιάζει μία λογική επιλογή για το OPC. Η καθαρά ηλεκτρική αυτονομία θα είναι πιθανώς λίγο πάνω από τα 50 χιλιόμετρα που εξασφαλίζει το Grandland X. Επειδή, όμως, έχουμε να κάνουμε με ένα σπορ μοντέλο, η απόδοση του είναι πιο σημαντική. Για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, λοιπόν, αναμένεται χρόνος επιτάχυνσης στα 0-100 χιλιόμετρα την ώρα σε λιγότερο από 6 δευτερόλεπτα.
 
Αρκετά με τις τεχνικές λεπτομέρειες, ας περάσουμε στην εικόνα που έχει την δική της αξία. Πώς θα είναι οπτικά το επόμενο Opel Astra OPC; H Auto Bild δημιουργεί ένα εντυπωσιακό σκίτσο και μας δίνει τις απαντήσεις. Σύμφωνα με το σχέδιο που σας παρουσιάζουμε, το επόμενο Opel OPC θα αποκτήσει μία επιθετικού προφίλ μπροστινή ποδιά με splitter. Στο κάτω μέρος θα υπάρχει ένας μεγάλος αεραγωγός ενώ αναμένονται και δύο διαγώνια υποστυλώματα.  Το επόμενο Astra θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα EMP2 του Group PSA, την οποία μάλιστα βλέπουμε και στο επερχόμενο Peugeot 308. Πάντως, οπτικά, θα διαφέρει πολύ από το γαλλικό όχημα και θα βασίζεται στην νέα έκδοση Mokka. Κατά συνέπεια, το Astra θα «φορά» και εκείνο την μαύρη γρίλια Vizor της Opel.


 
Όπως ισχύει με την γρίλια Vizor, η μπροστινή μάσκα ανάμεσα στους προβολείς θα έχει σχήμα κυψέλης. Δαγκάνες φρένων με μπλε χρώμα αλλά και το λογότυπο OPC θα αποτελούν σήμα κατατεθέν και μοναδικότητας στο νέο Opel. Όσον αφορά το αμάξωμά του, θα χαμηλώσει προς το έδαφος περίπου 15 χιλιοστά.


 
Το επόμενο Astra αναμένεται να παρουσιαστεί στα τέλη του 2021 και θα κυκλοφορήσει τον ίδιο χρόνο. Απομένει να δούμε και για την έκδοση OPC υπάρξει παρουσίαση το ίδιο χρονικό διάστημα ή θα χρειαστεί να περιμένουμε περισσότερο.  Η προηγούμενη τιμή των 36.750 ευρώ στην βασική έκδοση του Astra J OPC θα δώσει μία γενική ιδέα κόστους. Ρεαλιστικό σενάριο είναι μία τιμή αγοράς στα 40.000 ευρώ, πάντοτε για τα δεδομένα της γερμανικής αγοράς.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις