autoagora.gr logo
TEST ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΙΜΕΣ LEASING SHORT VIDEOS
Έτσι θα είναι η νέα ηλεκτρική Mercedes CLA!
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Έτσι θα είναι η νέα ηλεκτρική Mercedes CLA!

16/10/2024

Θέλουν μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά των ηλεκτρικών οι Γερμανοί
Έμφαση στην ατμόσφαιρα με γυάλινη οροφή, φως και αίσθηση σαλονιού
Η ισχύς της CLA αναμένεται να φτάσει τους 550 ίππους
Με αυτονομία η οποία υπολογίζεται στα 750 χιλιόμετρα

Θέλουν μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά των ηλεκτρικών οι Γερμανοί

Μέχρι πριν λίγο καιρό, οι μόνες εικόνες που είχαν κάνει την εμφάνισή τους για την επόμενη γενιά της Mercedes CLA ήταν καλά καμουφλαρισμένα πρωτότυπα αυτοκίνητα. Τώρα, οι Γερμανοί αποφάσισαν να τα δώσουν... όλα, καθώς μας προσφέρουν μια νέα και αρκετά πιο ξεκάθαρη ματιά στην επερχόμενη CLA! Μια νέα γενιά η οποία αναμένεται να διατεθεί εντός του 2025 και σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε θα κυκλοφορήσει ως αμιγώς ηλεκτρική. Aλλωστε, όπως είχε τονίσει το καλοκαίρι ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας από την Στουτγάρδη, Ola Kallenius, στόχος της Mercedes είναι να αυξηθεί περαιτέρω το μερίδιό της στην αγορά της ηλεκτροκίνησης.

Έμφαση στην ατμόσφαιρα με γυάλινη οροφή, φως και αίσθηση σαλονιού

Η γερμανική εταιρεία αποφάσισε να δώσει στο κοινό περισσότερα στοιχεία από την επερχόμενη CLA με έναν όχι και τόσο συνηθισμένο τρόπο. Ή μάλλον, σε ένα όχι και τόσο συνηθισμένο μέρος. Ο λόγος για το Φεστιβάλ του Ιέρ. Πρόκειται για έναν θεσμό ο οποίος λαμβάνει χώρα στην ομώνυμη πόλη της νότιας Γαλλίας και αφορά τη μόδα, τη φωτογράφιση καθώς και τα αξεσουάρ. Η φετινή είναι η 39η έκδοσή του. Το ιδιαίτερο της περίστασης πρόσταζε και ιδιαίτερη εμφάνιση. Έτσι, η νέα CLA εμφανίστηκε ντυμένη με ένα καμουφλάζ του οποίου ο σχεδιασμός έγινε με σκοπό την προώθηση μιας ειδικής καμπάνιας η οποία αφορά τη βιωσιμότητα στη βιομηχανία της μόδας.

Το εξωτερικό του αυτοκινήτου – κυριολεκτικά – έλαμπε, τόσο χάρη στο γυαλιστερό φινίρισμα της επιφάνειας, όσο και ελέω των πολυάριθμων (274 συνολικά) αστεριών της Mercedes. Ακόμη, οι σχεδιαστές έδωσαν έμφαση στην ατμόσφαιρα της καμπίνας το βράδυ. Ο ουρανός διαθέτει μια γυάλινη οροφή η οποία φωτίζεται από το πλάι, ώστε να λάμπει τις νυχτερινές ώρες και σε συνδυασμό με το χνουδωτό υλικό που έχει επενδυθεί στο πάτωμα του οχήματος, να θυμίζει σαλόνι. Από εκεί και πέρα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δούμε το μοντέλο κυκλοφορίας να διαθέτει στο πίσω μέρος μια συνεχή φωτιζόμενη γραμμή.

Η ισχύς της CLA αναμένεται να φτάσει τους 550 ίππους

Η αμιγώς ηλεκτρική CLA αναμένεται να είναι το πρώτο μοντέλο των Γερμανών το οποίο θα βασίζεται στην νέα πλατφόρμα Mercedes Modular Achitecture (MMA). Παράλληλα, αναμένεται η κυκλοφορία του μοντέλου από τα… χεράκια της AMG, με την έκδοση αυτή να αναμένεται με απόδοση μέχρι και 550 ίππους, χωρίς να έχουμε κάτι επίσημο. Βεβαίως, οι επιλογές κινητήριων συνόλων δεν θα περιοριστούν στην ηλεκτροκίνηση, καθώς αναμένεται το λανσάρισμα της υβριδικής έκδοσης του μοντέλου εντός του 2026, ενώ κυκλοφορούν έντονα φήμες οι οποίες θέλουν έναν πλήρη ανασχεδιασμό στον κινητήρα. Προς το παρόν, δεν έχουμε επίσημα στοιχεία σχετικά με την ισχύ της έκδοσης αυτής, με τις πιθανότητες να θέλουν τον βενζινοκινητήρα πιο αδύναμο από το μοτέρ του ηλεκτρικού μοντέλου.

Με αυτονομία η οποία υπολογίζεται στα 750 χιλιόμετρα

Σε ό,τι αφορά τα της απόδοσης του ηλεκτρικού μοντέλου, η τεχνολογία φόρτισης της νέας CLA αναμένεται στα 800 βολτ, ενώ τα πιθανότερα νούμερα για την αυτονομία της υπολογίζονται έως τα 750 χιλιόμετρα. Επιπρόσθετα, οι Γερμανοί φαίνεται ότι έθεσαν ψηλά τον πήχη της κατανάλωσης, διότι υπόσχονται ότι αυτή θα ανέρχεται στα 12 kWh ανά 100 χιλιόμετρα. Από εκεί και πέρα, πρέπει να περιμένουμε την παρέλευση του χρόνου για περισσότερα στοιχεία, μιας και προς ώρας δεν υπάρχουν πληροφορίες που να αφορούν τις τιμές του μοντέλου ανά έκδοση, καθώς και την έναρξη των πωλήσεων.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε