Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
9 φωτογραφίες »

Μην το δοκιμάσετε! Ακόμα κι αν τα αυτοκίνητα στην ταινία πηδούν συνεχώς και μετά απλά συνεχίζουν, στην πραγματικότητα δεν τους αρέσει και πάρα πολύ. Γι ΅αυτό υπήρχαν δύο γρήγορες εκδόσεις στην ταινία «Bullitt».

ΟΔΗΓΟΥΜΕ: Ford Mustang Bullitt V8 460 PS - Απελευθέρωση

12/3/2019

Στην ομώνυμη ταινία, ένα Mustang ήταν το μυστικό αστέρι. Πενήντα χρόνια αργότερα, η Ford φέρνει το ειδικό μοντέλο στην παραγωγή.

Έντεκα λεπτά. Για περίπου τόσο διάστημα, ο Steve McQueen κυνηγάει τους κακούς που βρίσκονται σε ένα Dodge Charger R/T, στην ταινία του 1968 «Bullitt» με το Ford Mustang 390 GT Fastback, μέσα στους δρόμους του Σαν Φρανσίσκο. Ακριβώς στην ώρα  της 50ή επέτειου του κλασικού αυτοκινήτου, μετά το 2001 και το 2008, το Mustang θα είναι και πάλι στην αγορά, αυτή τη φορά ως Bullitt. Ακόμα και χωρίς απογείωση στα λοφώδη αστικά φαράγγια του Σαν Φρανσίσκο, το Bullitt προσφέρει πολλές διασκεδάσεις και συγκινήσεις.

Ο ενισχυμένος με δέκα ίππους κινητήρας,  φέρνει την απόδοση στους 460 ίππους, οι οποίοι μεταδίδονται αποκλειστικά μέσω ενός εξατάχυτου μηχανικού κιβωτίου ταχυτήτων στους πίσω τροχούς. Ωστόσο, αυτό δεν αρκεί για να δικαιολογήσει την τιμή του entry level V8. Στον βασικό εξοπλισμό ανήκει το ηχοσύστημα 1000 watt, το σύστημα πλοήγησης, τα δερμάτινα μπροστινά καθίσματα με κλιματισμό, οι ειδικά σχεδιασμένοι τροχοί 19 ιντσών και όλα τα εμβλήματα Bullitt. Στα εξτρά συμπεριλαμβάνονται μόνο η ρυθμιζόμενη ανάρτηση, τα σπορ καθίσματα Recaro και ο συναγερμός. Μετά από λίγα μόνο μέτρα, ο οδηγός αντιλαμβάνεται πόσο ελαφρύ είναι το Bullitt στην λετουργία και την οδήγηση του. Οι ταχύτητες γλιστρούν μόνες τους, ο συμπλέκτης δεν απαιτεί μεγάλη δύναμη και το σύστημα Rev-Match, συνοδεύει τα κατεβάσματα με σκασίματα. Μαζί με τα νέα ηλεκτρονικά του κινητήρα, τις αναθεωρημένες βαλβίδες πεταλούδας και τη βελτιστοποιημένη πρόσληψη ψυχρού αέρα, δημιουργεί ένα εντυπωσιακό ηχητικό αποτέλεσμα.
Και το Bullitt όχι μόνο ακούγεται υπέροχο, είναι και στην πράξη. Το ογκώδες V8 ανεβάζει εύκολα πάνω από τις 7000 στροφές, η επιτάχυνση για τα πρώτα 100 χλμ/ώρα, διαρκεί κάτι περισσότερο από τέσσερα δευτερόλεπτα κα η τελική του ταχύτητα είναι στα 250 χλμ/ώρα. Ακόμη και αν δεν εκμεταλλεύεστε μόνιμα τις δυνατότητες του V8, κάθε βόλτα την αισθάνεστε σαν μια μικρή περιπέτεια. Ένα επιπλέον συν, το τεράστιο σύστημα πέδησης της Brembo. Δεν υπάρχει κάτι αρνητικό; Ακόμη και ως Bullitt, το Mustang δεν μπορεί να κρύψει την ηλικία του. Το εσωτερικό και ηλεκτρονικές οθόνες δεν είναι πολύ μοντέρνες και ίσως θα ήταν καλύτερα να μην αλλαχτούν οι αναλογικές ενδείξεις. Ακριβώς όπως πριν από 50 χρόνια στο Ford Mustang GT Fastback.

Συμπέρασμα 
Το ειδικό μοντέλο Mustang Bullitt είναι πάνω από όλα ένα αυτοκίνητο για συλλέκτες, και τους λάτρεις και φίλους του κινηματογράφου. Με τους 460 ίππους, δείχνει ότι οι στιγμές της παλιάς κραταιάς ιπποδύναμης δεν έχουν τελειώσει ακόμα. Οχι ακόμα ...

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις