Γιατί δεν θα κυκλοφορήσει νέο Ford Focus RS?

Διαβάστηκε από 4332 αναγνώστες - 15/6/2020

Έντονες είναι οι φήμες πως η Ford τελικά δεν θα κατασκευάσει κάποια RS έκδοση για το νέο Ford Focus, παρά τις αρχικές προβλέψεις. Ποιος ήταν ο αρχικός σχεδιασμός και ποιοι είναι οι λόγοι που καταδικάζουν την παραγωγή ενός τέτοιου αυτοκινήτου?

FORD : Η νέα ηλεκτρική Ford Mustang Mach-E έφτασε! Ανακαλύψτε την. Advertisement
FORD : Κέρδος 10euro με το on line ραντεβού στο δίκτυο Ford

Πλέον το συζητάνε ανοικτά. Η Ford έψαχνε τρόπους να καταφέρει να σχεδιάσει το επόμενο Focus RS. Η βιομηχανία έψαχνε τρόπους, μέσω ηλεκτροδότησης, ώστε να μειώσει τις εκπομπές ρύπων του μοντέλου, αλλά μάλλον, τελικά δεν τα κατάφερε. Οι έντονες πλέον φήμες αναφέρουν πως, οι άνθρωποι της Ford απέκλεισαν το ενδεχόμενο να έρθει κάποιο Focus RS εξαιτίας του ορίου των 95 γραμμαρίων C02 ανά χιλιόμετρο που μπαίνει σε ισχύ στην Ευρώπη από το 2021.

Δεν είναι μεγάλο το διάστημα πριν, που γράφαμε για τις αναφορές που ήθελαν την Ford, να προσπαθεί να τοποθετήσει στο μοντέλο ένα ηλεκτρικό μοτέρ στον πίσω άξονα για να το κάνει πιο φιλικό προς το περιβάλλον και να φτάσει την ισχύ του στα 400 άλογα. Η βιομηχανία λογικά εξέτασε συνολικά την σχεδίαση ενός τέτοιου αυτοκινήτου, και μάλλον εγκατέλειψε την προσπάθεια αυτή.

Οι speed addicts της Ford, έχουν πλέον μια και μοναδική επιλογή στην πλατφόρμα του Focus. H ST έκδοση θα παραμείνει στην κορυφή της γκάμας, με την Ford να  προσφέρει το Focus ST είτε σε hatchback είτε σε wagon τύπο αμαξώματος με το μοντέλο να διατίθεται τόσο σε βενζίνη όσο και σε diesel. Στην ισχυρότερη του έκδοση το Focus ST έχει ως «καρδιά» τον 2,3 λίτρων EcoBoost, ο οποίος προσφέρει 280 ίππους και 420 Nm ροπής, ενώ υπάρχει και η επιλογή του turbodiesel μοτέρ EcoBlue χωρητικότητας 2,0 λίτρων με ισχύ 190 PS και 400 Nm ροπή. 
 

FORD : Η νέα ηλεκτρική Ford Mustang Mach-E έφτασε! Ανακαλύψτε την. Advertisement
FORD : Κέρδος 10euro με το on line ραντεβού στο δίκτυο Ford