Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
3 φωτογραφίες »

Γνωρίστε το Νέο Smart EQ από την Daimler

Διαβάστηκε από 5861 αναγνώστες - 3/7/2020

Σε επίπεδο σχεδίασης τα Smart παραμένουν κορυφαία, πάνω απ όλα στην cabrio εκδοχή. Τώρα το Smart, είναι και ομορφότερο. Ο ηλεκτροκίνητος... ψύλλος της πόλης με όνομα Smart EQ δέχθηκε μια ανανέωση.

Η Smart θα γίνει μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη βιομηχανία και φρεσκάρισε ελαφρώς τα ήδη υφιστάμενα μοντέλα της. Ωστόσο, όχι σε τεχνολογικό επίπεδο, κάτι που δε θα άξιζε και τόσο, με δεδομένο πως πριν από το 2022 θα λανσαριστούν τα νέα εκ Κίνας μοντέλα, που θα κατασκευάζονται σε συνεργασία με την Geely.

"Το «νέο» Smart γεφυρώνει το χρόνο έως το 2022, όταν και θα λανσαριστούν τα Smart από την Κίνα."


Με 82 ίππους και 150 χλμ. αυτονομία
Αυτό σημαίνει πως παραμένει η ισχύς των 60 kW (ή σχεδόν 82 PS), καθώς και η αυτονομία των περίπου 150 χιλιομέτρων. Με αυτά τα δεδομένα το Forfour παραμένει ένα αμιγές αστικό όχημα. Την ίδια στιγμή, στη Γερμανία τουλάχιστον, δεν αλλάζουν και οι τιμές. Το Fortwo ξεκινά εκεί από τα 21.940 ευρώ και, έπειτα από την αφαίρεση του κινήτρου αγοράς από το κράτος, μένουν για τον αγοραστή να δώσει 15.370 ευρώ.



Λίγα χρήματα για ένα ηλεκτροκίνητο μοντέλο, ακόμα κι αν η γρήγορη φόρτιση κοστίζει επιπλέον. Αξίζει, όμως, αυτή η επένδυση; 

Επομένως, η Smart θέλει με το facelift τα αυτοκίνητά της να δείχνουν πιο κομψά και πιο μοντέρνα. Τα προαιρετικά full LED φωτιστικά σώματα και οι διαφοροποιημένες σχεδιαστικά γρίλιες του ψυγείου σαφώς και αναβαθμίζουν την εικόνα της τριπλέτας των Smart (coupe, cabrio, Forfour). Και σε ό,τι αφορά τη συνδεσιμότητα, η γερμανική φίρμα «ποντάρει», όπως στο παρελθόν ήδη κι άλλοι ανταγωνιστές της, στην ενσωμάτωση του smart phone του οδηγού σε μία εφαρμογή.



Η σύντομη δοκιμαστική διαδρομή μας με το ανανεωμένο Smart EQ ολοκληρώθηκε χωρίς καμία έκπληξη. Είναι, δηλαδή, ένα ταχύτατο... ζουζούνι πόλης, αλλά για το μέλλον της μάρκας, αυτή η μεταβατική περίοδος δεν είναι σίγουρα αποφασιστικής σημασίας.

Συμπέρασμα
Είναι απολύτως κατανοητό ότι η Daimler δεν επιθυμεί να επενδύσει πολλά χρήματα στα «παλιά» πλέον Smart. Ωστόσο, ως «δεύτερο» αυτοκίνητο για την πόλη, οποιοδήποτε μοντέλο από τα τρία σύγχρονα μοντέλα είναι κομψό και έχει νόημα.

 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις