Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
6 φωτογραφίες »

Η Dacia ετοιμάζει νέο μοντέλο

Διαβάστηκε από 5667 αναγνώστες - 15/2/2021

Ένα νέο επταθέσιο SUV εξελίσσει η Dacia, το οποίο δείχνει πρακτικό και παράλληλα σκληροτράχηλο, ενώ θα βασίζεται στην πλατφόρμα που χρησιμοποιεί το Renault Clio και το Dacia Sandero.

H Dacia, σύμφωνα με την μητρική Renault, έχει στα σκαριά ένα νέο μοντέλο, στο οποίο θα εφαρμόσει «έξυπνες λύσεις εξέλιξης», όπως αναφέρθηκε. Δεν έχουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό, αλλά πρόσφατα το πειραματικό μοντέλο εμφανίστηκε να δοκιμάζεται σε χιονισμένες συνθήκες. Χρησιμοποιώντας τις φωτογραφίες του οχήματος, η AUTO BILD έκανε μία πρώτη πρόβλεψη για το πώς θα είναι εμφανισιακά το νέο Dacia.



Το βαριά καμουφλαρισμένο όχημα φαίνεται πως θα έχει σκληροτράχηλο χαρακτήρα, όπως δείχνουν μερικά εμφανισιακά στοιχεία. Πιο συγκεκριμένα, η εμπρόσθια γρίλια είναι ανάλογη με αυτή του Sandero Stepway, ενώ η απόσταση από το έδαφος είναι αυξημένη. Παράλληλα, παρατηρούμε πως οι θόλοι έχουν πλαστικά προστατευτικά στο τελείωμά τους, ένα χαρακτηριστικό των μοντέλων με εκτός δρόμου προσανατολισμό. Τέλος, το εμπρόσθιο μέρος έχει σχεδιαστικές λεπτομέρειες που παραπέμπουν τόσο στο προαναφερθέν Sandero, όσο και στο Logan.
Περνώντας πίσω, την προσοχή μας τραβούν αμέσως τα κάθετα φωτιστικά σώματα, που ξεκινούν από ψηλά και καταλήγουν κάτω από την προέκταση της γραμμής του παρμπρίζ. Η πόρτα του χώρου αποσκευών είναι μεγάλη, και δείχνει πως είναι ιδιαίτερα πρακτική.



Με βάση αυτά, θα μπορούσαμε να πούμε πως ίσως μιλάμε για τον αντικαταστάτη του minivan Lodgy, το οποίο βρίσκεται σε παραγωγή από το 2012. Σύμφωνα με πληροφορίες, το μοντέλο που θα λάβει τη θέση του θα είναι ένα 7θέσιο SUV, κάτι που επιβεβαιώνεται από τον όγκο του πειραματικού αυτοκινήτου. Κατά πάσα πιθανότητα, θα χρησιμοποιείται μία επιμηκυμένη έκδοση της πλατφόρμας CMF-B που χρησιμοποιείται για το Renault Clio.



Έτσι, αναμένουμε να δούμε την γκάμα κινητήρων βενζίνης που είναι ήδη διαθέσιμη και αποτελείται τόσο από τρικύλίνδρα όσο και από τετρακύλινδρα σύνολα, με τα τελευταία ίσως να είναι πιο ταιριαστά σε αυτοκίνητο με τέτοιο μέγεθος. Όσον αφορά τις επιλογές σε diesel, από τη στιγμή που τα Logan και Sandero προσφέρονται χωρίς dCi έκδοση, υπάρχει το ενδεχόμενο το νέο Dacia να διατίθεται χωρίς πετρελαιοκίνηση. Περιμένουμε όμως να δούμε υβριδική επιλογή, η οποία θα συμβάλλει στην αύξηση των επιδόσεων και παράλληλα στη μείωση ρύπων.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η παρουσίαση του νέου μοντέλου θα γίνει την επόμενη χρονιά, επομένως υπάρχει μεγάλο χρονικό περιθώριο για να μάθουμε περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το όχημα.
 
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις