Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Η Mercedes EQS είναι από άλλο πλανήτη!
12 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η Mercedes EQS είναι από άλλο πλανήτη!

Διαβάστηκε από 37871 αναγνώστες - 11/3/2022

H Mercedes EQS 580 4Matic επαναπροσδιορίζει την έννοια του πολυτελούς σεντάν! Με πλούσιο εξοπλισμό, εξαιρετικά γρήγορη κι εκπληκτικά άνετη, την οδηγούμε και πιστεύουμε ότι είναι το νέο σημείο αναφοράς στην κατηγορία των premium ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Mercedes EQS: 3 πράγματα που θα σε εντυπωσιάσουν

Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι το όνομα Benz είναι συνώνυμο της πρωτοπορίας στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Ο Carl Benz εφηύρε επίσημα το πρώτο αυτοκίνητο το 1879 και 142 χρόνια η «κληρονομιά» του, η Mercedes Benz, το ξανακάνει με την EQS. Το ηλεκτρικό sedan είναι ένα ανεξάρτητο και καινοτόμο μοντέλο, που βασίζεται σε μια ειδική πλατφόρμα αποκλειστικά για ηλεκτροκίνηση, κόβοντας οποιαδήποτε σύνδεση με την S-Class.

Εξωτικός σχεδιασμός, με τον μικρότερο αεροδυναμικό συντελεστή σε αυτοκίνητο παραγωγής

Ακόμα κι ο σχεδιασμός της είναι εξαιρετικός και ταυτόχρονα εξωτικός, με ένα «μονοκόμματο τόξο» να εκτείνεται από μπροστά προς τα πίσω, το λεγόμενο «One Bow», που δημιουργεί ένα αμάξωμα δύο όγκων καθιστώντας την ηλεκτρική limo το πιο αεροδυναμικό μοντέλο παραγωγής της αυτοκίνησης, με το Cd να είναι 0,20. H EQS έχει εντυπωσιακές διαστάσεις, με το μήκος της να φτάνει τα 5,22 μέτρα και το πλάτος της τα 1,93 μέτρα.



Η κλειστή μάσκα «Black Panel» με τα αιχμηρά LED φωτιστικά σώματα που διαθέτουν 1,3 εκατομμύρια μικροκαθρέπτες στο εσωτερικό τους, ενώνονται μέσω μιας φωτιζόμενης φάσας και δημιουργούν ένα επιβλητικό ύφος, με το καπό πλέον να μην έχει λόγο να ανοίγει και το νερό για τα πιστιλιτήρια να μπαίνει από μια θύρα στο αριστερό φτερό. Η έντονα κεκλισμένη οροφή, τα πίσω φωτιστικά σώματα που ενώνονται μεταξύ τους και οι αεροδυναμικές εσοχές τονίζουν ακόμα περισσότερο τη δυναμικότητα του μοντέλου, χωρίς όμως να χάνει την κομψότητα του.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε