Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Hennessey Mammoth 6x6: Το 6τροχο τέρας με 1217PS!

7/5/2021

Η Hennessey θα κατασκευάσει ένα κτηνώδες όχημα με 1217 ίππους και κίνηση στους 6 τροχούς, το οποίο θα κοστίζει περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ. Είναι αυτό το απόλυτο αμερικάνικο pickup;

Η αμερικάνικη Hennessey, γνωστή για τις εξωφρενικές δημιουργίες της, θεώρησε πως το Ram TRX, ένα pickup με 712 ίππους δεν είναι αρκετά ισχυρό, και, χρησιμοποιώντας το ως βάση, θα δημιουργήσει το Mammoth 6x6, ένα εκτός δρόμου κτήνος με 6 τροχούς και ισχύ 1217 PS.

Κάτω από το καπό θα βρίσκεται ο Hellephant κινητήρας της Mopar, που έχει χωρητικότητα 7.000cc, και, χάρη σε έναν μηχανικό υπερσυμπιεστή, αποδίδει σε εργοστασιακή μορφή 1000 ίππους. Η αμερικάνικη εταιρεία θα αυξήσει την ισχύ στα 1217 άλογα, ενώ παράλληλα θα προσθέσει έναν τρίτο άξονα στο πίσω μέρος του θηριώδους pickup. Η δύναμη του μοτέρ θα μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς, κάνοντας το μοντέλο 6x6.

Θέλοντας να βελτιώσει περαιτέρω τις εκτός δρόμου ικανότητες του θηριώδους Mammoth, η Hennessey θα αναβαθμίσει την ανάρτηση, τις ζάντες και τα ελαστικά του οχήματος, ενώ οι προφυλακτήρες εμπρός και πίσω θα είναι καινούργιοι, με επιπλέον φώτα μπροστά.

Το Mammoth δεν είναι το πρώτο 6τροχο όχημα της εταιρείας, αφού στη γκάμα των μοντέλων της υπάρχει ήδη το Velociraptor 6x6 και το Goliath 6x6, βασισμένα στο Ford F-150 και το Chevrolet Silverado αντίστοιχα. Το νέο μοντέλο θα είναι το πιο ακραίο από όλα, αφού σύμφωνα με τον John Hennessey, ιδιοκτήτη της μάρκας, «το Mammoth 6x6 με κινητήρα Hellephant 1200 ίππων είναι μία εντελώς εξωφρενική ιδέα, και για αυτό ακριβώς θα το κατασκευάσουμε. Θα παραχθούν μόνο 3 αντίτυπα, κάνοντας το όχημα το πιο αποκλειστικό και ακριβό pickup που θα έχουμε δημιουργήσει ποτέ».

Το κόστος απόκτησης του θηριώδους Mammoth είναι περίπου 500.000 ευρώ. Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει κάποια παραγγελία, και ως εκ τούτου δεν έχει κατασκευαστεί ακόμα το πρώτο αντίτυπο.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις