Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Hyundai Ioniq 5 N: Mε κόφτες και ψεύτικες αλλαγές ταχυτήτων

Hyundai Ioniq 5 N: Mε κόφτες και ψεύτικες αλλαγές ταχυτήτων

Hyundai Ioniq 5 N: Mε κόφτες και ψεύτικες αλλαγές ταχυτήτων

22/12/2022

Το Hyundai ετοιμάζει με πυρετώδεις ρυθμούς το Ioniq 5 Ν, με τις πληροφορίες για το τι καινούργιο θα φέρει όλο να πληθαίνουν! Τα τελευταία νέα αναφέρουν ότι το εντυπωσιακό SUV θα έχει «κόφτες» και θα κάνει εικονικές αλλαγές ταχυτήτων για μια πιο ολοκληρωμένη οδηγική απόλαυση.

Το Hyundai Ioniq 5 N θα έχει ήχους που θα θυμίζουν το i30 N

Το αγωνιστικό τμήμα της Hyundai έχει ρίξει όλο το βάρος του στη δημιουργία του πρώτου «σπορ» ηλεκτρικού μοντέλου του, το Ioniq 5 N. Αν και ήδη γνωρίζουμε ότι θα έχει ιπποδύναμη κοντά στους 600 ίππους, τώρα αποκαλύφτηκε ότι θα διαθέτει «ήχους» που συναντάμε σε θερμικούς κινητήρες, στην ίδια λογική που μια κάμερα smartphone μιμείται το κλικ ενός κλείστρου.
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ήχος από κόφτες και Drift mode

Σε συνέντευξή που έδωσε ο επικεφαλής τεχνικός σύμβουλος της Hyundai, Albert Biermann, ανέφερε ότι η ιδέα πίσω από τους ψεύτικους ήχους έχει σαν στόχο το Ioniq 5 Ν να επιτρέπει στον οδηγό να βιώνει τα ίδια τραντάγματα και δονήσεις κατεβάσματος που θα ένιωθε και στα υπόλοιπα N μοντέλα. Σύμφωνα με την παραπάνω δήλωση, το ηλεκτρικό μοντέλο θα προσφέρει ήχο και οδηγική εμπειρία που θα είναι αρκετά κοντά σε αυτά ενός i30 N.

Αυτή τη στιγμή η Hyundai κάνει διάφορες δοκιμές και προσπαθεί να βελτιώσει τους εικονικούς θορύβους, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν τον ήχο που κάνει στους κόφτες ενός βενζινοκινητήρας. Επίσης η Hyundai σχεδιάζει να εφοδιάσει το Ioniq 5 N με λειτουργία Drift, όπου θα στέλνει περισσότερη ισχύ στους πίσω τροχούς για μεγαλύτερη απόλαυση.
 

Μοναδική εμφάνιση για το Ioniq 5 N

Εξωτερικά το Hyundai Ioniq 5 N θα διαφέρει από τις απλές εκδόσεις, όπως άλλωστε όλα τα Ν μοντέλα. Σκουρόχρωμα εμβλήματα Hyundai, λογότυπα N, κόκκινες ρίγες στα χαμηλότερα σημεία του αμαξώματα, επιβλητικοί προφυλακτήρες με μεγάλα ανοίγματα, πρόσθετα φωτιστικά σώματα χαμηλά στον προφυλακτήρα, πλαϊνοί καθρέφτες με μαύρα καπάκια, πρησμένοι θόλοι, μεγάλη αεροτομή, πίσω διαχύτης, τεράστιες ζάντες και μεγαλύτερα φρένα είναι τα στοιχεία που σίγουρα θα κοσμούν την εμφάνιση του «αγριεμένου» ηλεκτρικού μοντέλου και θα το ξεχωρίζουν από τη μάζα.

Το μόνο που μένει να δούμε είναι αν θα διαθέτει και το πονηρό τριγωνικό τρίτο φως φρένων που γνωρίσαμε στο i30 N και στο Kona N. Όσο για το εσωτερικό, το μόνο που ξέρουμε είναι ότι θα εφοδιάζεται με σπορ καθίσματα και θα επικρατεί το μαύρο χρώμα.
 

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε