Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
4 φωτογραφίες »

Κλείστε τα μάτια και φανταστείτε: Η επόμενη Skoda Superb RS!

26/11/2020

Γνωρίζουμε όλοι την σπορ μορφή Octavia και άλλων σειρών της Skoda. Τι θα λέγατε για μία αντίστοιχη έκδοση με ένα πιθανό Skoda Superb RS; Η Auto Bild σχεδιάζει το πώς θα έμοιαζε αυτό το μοντέλο.

Η Skoda έχει δείξει πως ενδιαφέρεται αρκετά για την δημιουργία αυτοκινήτων με σπορ προφίλ. Η τσεχική μάρκα χαρίζει σε όσα μοντέλα της αποκτούν επιθετικό στυλ την ονομασία «RS». Μέχρι στιγμής, στοιχεία όπως η έξτρα ιπποδύναμη και τα πιο επιθετικά εξωτερικά χαρακτηριστικά τα έχουμε συναντήσει σε αρκετές σειρές της Skoda (Octavia, Kodiaq).
 
Παρόλα αυτά, ένα ισχύρο «όπλο» των Τσέχων, η σειρά Superb, δεν έχει αποκτήσει (ακόμα;) σπορ έκδοση RS. Μπορεί να μην υπάρχει στο άμεσο πλάνο πρόθεση για την δημιουργία ενός τέτοιου μοντέλου, η φαντασία ωστόσο της Auto Bild δεν έχει ταβάνι και το γραφιστικό της τμήμα σχεδιάζει πώς θα μπορούσε να μοιάζει ένα Skoda Superb RS.


 
Είναι σίγουρο πως μία σπορ έκδοση δεν μπορεί παρά να έχει αρκετές λεπτομέρειες χρωματισμένες σε μαύρη απόχρωση, συνεπώς τα... ευγενή και συνηθισμένα χρώματα σίγουρα θα περιοριστούν. Στο σχέδιο που έγινε, στην μπροστινή ποδιά του αυτοκινήτου δεσπόζει ένας μεγάλος κεντρικός αεραγωγός στο κάτω μέρος, ο οποίος προστατεύεται από κάθε είδους βρωμιά χάρη σε μία μάσκα που θυμίζει έντονα κερήθρα.
 
Σετ από ζάντες ειδικά κατασκευασμένες για μοντέλο RS, με δίχρωμη εμφάνιση δεδομένα θα προσδώσουν φρέσκο αλλά και επιβλητικό τόνο στο Superb. Στο πίσω μέρος, στο πάνω μέρος του πορτ μπαγκάζ έχει τοποθετηθεί spoiler, ενώ γενικότερα το design έχει αποκτήσει σαφή sport διάθεση.
 
Στο εσωτερικό, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Skoda θα δημιουργούσε μία ανανεωμένη σύνθεση από υπηρεσίες αλλά και σχεδιασμό που ταιριάζουν σε μοντέλο RS. Το sport τιμόνι προσφέρει στον οδηγό έξτρα έλεγχο και ισορροπία, ενώ τα καθίσματα μπορούν να εξασφαλίσουν άνεση ανεξαρτήτως των οδηγικών συνθηκών και της ταχύτητας.
 
Πάμε τώρα στο... ζουμί και τα τεχνικά χαρακτηριστικά ενός μελλοντικού Skoda Superb RS. Κάτω από την κουκούλα, η τσεχική μάρκα πιθανότατα θα διατηρήσει τους γνωστούς κινητήρες RS. Τρεις διαφορετικές εκδόσεις για την σπορ έκδοση του Superb. H πρώτη, με τον κινητήρα TSI δύο λίτρων από το Arteon R της VW θα μπορούσε να παρουσιαστεί ως βενζινοκινητήρας. Βέβαια, θα παράγει 16 ίππους λιγότερους από το Volkswagen, με ισχύ στα 300 άλογα.


 
Η diesel έκδοση που ίσως χρησιμοποιηθεί στο sedan Skoda Superb RS θα παραχωρηθεί από το μακρινό «ξαδερφάκι» Kodiaq RS. Tο SUV έχει επί του παρόντος 240 άλογα ιπποδύναμη και παρέχει μέγιστη ροπή 500 Nm στο τετρακίνητο. Όσον αφορά το plug-in hybrid, είναι πιθανό να δανειστεί το σύστημα κίνησης από το Octavia RS iV συνολική ιπποδύναμη 245 άλογα. Το RS iV έχει ελάχιστη διαφορά (60 vs 69 χλμ) στην εμβέλεια άνευ φόρτισης σε σχέση με το απλό iv Octavia, και ο λόγος είναι το αυξημένο βάρος του.
 
Δυστυχώς, όλες οι παραπάνω λεπτομέρειες είναι απλώς εικασίες της Auto Bild, τουλάχιστον σε επίπεδο σχεδιασμού. Φυσικά, κανείς δεν εμποδίζει το μυαλό να φαντάζεται και να κάνει σχέδια. Ίσως, με τον τρόπο αυτό πειστεί η Skoda και δημιουργήσει στο προσεχές μέλλον ένα Skoda Superb RS.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις