Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
4 φωτογραφίες »

Οδηγούμε νέα BMW Σειρά 4. Πιο διασκεδαστική και από την 3άρα

Διαβάστηκε από 5790 αναγνώστες - 25/5/2020

Επίσημα θα παρουσιαστεί το Οκτώβριο του 2020, αλλά η Auto Bild την έχει ήδη οδηγήσει και είναι περισσότερο διασκεδαστική από την Σειρά 3!

Για πρώτη φορά, δεν θέλουμε να μιλήσουμε για τα περίφημα, αμφιλεγόμενα και μεγάλου μεγέθους διπλά νεφρά στην μάσκα της νέας BMW Σειρά 4. Θέλουμε να μιλήσουμε για δυναμική οδήγηση και για διασκέδαση. Έτσι, θα ασχοληθούμε με τα δύο πρωτότυπα BMW 4-series που οδηγούμε σήμερα: ένα 430i με ένα δίλιτρο τετρακύλινδρο κινητήρα με απόδοση 258 ίππους και πίσω κίνηση στους τροχούς και το all-wheel drive M440i με 6κύλινδρο κινητήρα και 374 ίππους.



Πιο γοητευτική και πιο άκαμπτη από την Σειρά 3
Η BMW δεν θέλει να αποκαλύψει πάρα πολλά ακόμα και γι αυτό τα αυτοκίνητα που οδηγούμε έχουν το απαραίτητο εξωτερικό καμουφλάζ. Το μετατρόχιο έχει αυξηθεί περισσότερο από 2 εκατοστά και το κέντρο βάρους, όπως και τα καθίσματα έχουν χαμηλώσει κατά 2 εκατοστά. Στο αμάξωμα έχουν τοποθετηθεί ενισχύσεις, σε τουλάχιστον 10 σημεία, που αυξάνουν την ακαμψία του.  


.
Οδηγούμε πρώτα την Μ440i με τον 6κύλινδρο κινητήρα και τον ξεχωριστό, μεταξένιο ήχο. Η Σειρά 4 coupe μπορεί να έχει 4,70 μέτρα μήκος αλλά φαίνεται πολύ μικρότερη και είναι πολύ σταθερή. Η ανάρτηση έχει σχεδιαστεί και ρυθμιστεί για να είναι πιο σφικτή από την Σειρά 3. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την εξαιρετική κίνηση και σταθερότητα στον αυτοκινητόδρομο αλλά και την απολαυστική οδική συμπεριφορά στον επαρχιακό δρόμο και ειδικότερα στις στροφές, χάρη στις πρόσθετες ενισχύσεις του αμαξώματος που αυξάνουν την στρεπτική ακαμψία. Το αυτόματο κιβώτιο των 8 ταχυτήτων ανεβοκατεβάζει γρήγορα και αποτελεσματικά τις σχέσεις, όποτε απαιτείται. Το προσαρμοζόμενο σασί θα προσφέρεται έξτρα με 1.250 ευρώ, θα έχει 3 modes λειτουργίας: Comfort, Sport και Sport+ και αξίζει το κάθε ευρώ που θα δώσετε.



Η 430i με πίσω κίνηση
Μπορεί να έχει 2 κυλίνδρους λιγότερους, αλλά είναι 200 κιλά ελαφρύτερη, πισωκίνητη και η ανάρτησή της είναι περισσότερο σπορτίφ, κάτι που διαπιστώνεις σε κάθε φουρκέτα της ορεινής διαδρομής που επιλέξαμε. Η οδική συμπεριφορά της 430i είναι πιο διασκεδαστική και σε αυτό συντελεί και η σπορτίφ ρύθμιση του πίσω διαφορικού που φροντίζει για την ομαλή κατανομή της δύναμης στους πίσω τροχούς.
 
Η νέα Σειρά 4 θα λανσαριστεί τον Οκτώβριο του 2020
Τον Ιούνιο του 2020 η BMW θα αφαιρέσει τις ταινίες του καμουφλάζ και θα μας δείξει το coupe, το οποίο θα παρουσιαστεί επίσημα τον Οκτώβριο. Θα ακολουθήσει το κάμπριο την άνοιξη του 2021 και το Gran Coupé με τέσσερις πόρτες το επόμενο καλοκαίρι. Η τιμή; Υπολογίζουμε ότι το 430i θα κοστίζει 49.150 ευρώ και το M440i, 66.350 ευρώ . Θα υπάρξει και η βασική έκδοση με 184 ίππους στα 44.350 ευρώ.  

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις