Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
6 φωτογραφίες »

Οδηγούμε την νέα Mercedes A 250e

Διαβάστηκε από 116835 αναγνώστες - 22/7/2020

Με πραγματική ηλεκτρική αυτονομία, που ξεπερνά τα 75 χλμ., η υβριδική Mercedes A 250 e κοιτάει στα μάτια τα… αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η πρόοδος της Ηλεκτροκίνησης είναι τεράστια. Το καλύτερο παράδειγμα είναι η νέα Mercedes A 250 e, το μικρομεσαίο μοντέλο που είναι ικανό να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά για περίπου 75 χιλιόμετρα, αφού πρόκειται για ένα plug-in-υβριδικό μοντέλο. Αν αναλογιστούμε ότι τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι πριν μερικά χρόνια, είχαν αυτονομίες που δεν ξεπερνούσαν τα 100χλμ. μπορούμε εύκολα να καταλάβουμε πόσο έχουν εξελιχθεί τα plug in υβριδικά σε αυτό το διάστημα



Αν γνωρίζετε την προηγούμενη γενιά της A-Class, θα τρίβετε τα μάτια σας από θαυμασμό. Κατά βάση, η μικρότερου μεγέθους Mercedes είναι πολύ σπορτίφ αλλά είναι και πολύ πιο πρακτική. Για παράδειγμα, στην πίσω σειρά θέσεων δεν κάθονται πλέον μόνο παιδιά, ενώ ο χώρος αποσκευών (345 λίτρων, δηλαδή κατά 65 λίτρα μικρότερος σε σχέση με τις εκδόσεις με τους κινητήρες εσωτερικής καύσης), μπορεί χάρη στα διαιρούμενα (σε δύο τμήματα) πίσω φωτιστικά σώματα, να φορτωθεί πιο αποτελεσματικά.



Προσθέστε στα παραπάνω στοιχεία το ψηφιακό cockpit, το οποίο μπορεί να λειτουργήσει είτε κατόπιν φωνητικών εντολών, είτε μέσω της οθόνης αφής από τα εύχρηστα menu, ενώ η χρήση του συστήματος γίνεται και από τους διακόπτες, που βρίσκονται στο τιμόνι, για μεγαλύτερη ευκολία. Σε κάθε περίπτωση, το cockpit της A-Class διαθέτει την πιο ταιριαστή φιλοσοφία χρήσης για όλους τους χρήστες. Τέλος, αξίζει να αναφερθούμε και στα εξαιρετικά φίνα υλικά και την αψεγάδιαστη ποιότητα κατασκευής, στοιχεία που υπερβαίνουν τα standard της μικρομεσαίας κατηγορίας.

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις