Μικρά SUV | Μικρά | Οικογενειακά SUV | Premium | Electric
Dacia Jogger: Έτοιμο για ταξίδι με 7 ενήλικες!
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Dacia Jogger: Έτοιμο για ταξίδι με 7 ενήλικες!

Διαβάστηκε από 6609 αναγνώστες - 28/4/2022

Το Dacia Jogger είναι η νέα προσθήκη στη γκάμα της εταιρείας, και μπορεί να χωρέσει με άνεση 7 ενήλικες επιβάτες. Οδηγήσαμε το ευρύχωρο MPV-crossover, είδαμε την ευελιξία του εσωτερικού του, και σας τα μεταφέρουμε!

Dacia Jogger: Ταξιδιάρικο πνεύμα

Δεν ήταν όλα τα μοντέλα του Test the Best «υπερόπλα», αφού αρκετά ήταν πολύ πιο «γήινα» και με εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα. Ένα από αυτά ήταν το Dacia Jogger, το νέο MPV-crossover της εταιρείας, που προσφέρεται σε 5- και 7-θεσια διάταξη και είναι έτοιμο να σε πάει ταξίδι.
 

Μοντέρνος σχεδιασμός και εντυπωσιακή ευρυχωρία

Εξωτερικά, η εμφάνιση του Dacia Jogger σε προκαλεί να το πάρεις και να φύγεις για εξορμήσεις με άλλους έξι φίλους σου. Ο σχεδιασμός του είναι μοντέρνος, με τα φωτιστικά σώματα εκατέρωθεν της εμπρόσθιας γρίλιας να διαθέτουν την νέα φωτεινή υπογραφή της Dacia, που θυμίζει πλαγιαστό «Υ». Το καπό έχει δύο κάθετα φουσκώματα τα οποία, σε συνδυασμό με τα τονισμένα φτερά και τα 20 εκατοστά απόστασης από το έδαφος, εντείνουν τον περιπετειώδη χαρακτήρα του μοντέλου.Στο εσωτερικό, το Dacia Jogger αποτελεί τον ορισμό της ευρυχωρίας. Στην τρίτη σειρά καθισμάτων μπορούν να καθίσουν με άνεση 2 ενήλικες επιβάτες, ενώ ο χώρος αποσκευών έχει όγκο 160 λίτρα. Στην πενταθέσια διάταξη, το πορτ-μπαγκάζ χωράει 607 λίτρα, ενώ ως διθέσιο, στο Jogger μπορεί να χωρέσουν 1.807 λίτρα αντικειμένων. Όταν αναδιπλώσαμε τα πίσω και τα μεσαία καθίσματα εντυπωσιαστήκαμε από το πόσο ελαφριά είναι (10 κιλά σύμφωνα με την Dacia, την οποία έχουμε κάθε λόγο να πιστέψουμε), κάνοντας τη διαδικασία παιχνιδάκι!Η πλευρική στήριξη είναι πολύ καλή, και από τη θέση του οδηγού έχεις αρκετή ορατότητα. Ώρα να βάλουμε εμπρός και να δούμε τη συμπεριφορά του Dacia Jogger!
 

110 άλογα, θα έρθει και με LPG αλλά και φουλ υβριδικό

Το Dacia Jogger κινεί το turbo τρικύλινδρο χιλιάρι μοτέρ TCe της Renault, που αποδίδει 110 άλογα και έχει αρκετή ροπή από χαμηλά. Οι επιδόσεις είναι ικανοποιητικές και πιστεύουμε πως θα μας καλύψουν ακόμα και με το όχημα φορτωμένο, ενώ εν κινήσει η ποιότητα κύλισης είναι εξαιρετική, με την καμπίνα να διέπεται από ησυχία. Στο οβάλ κομμάτι της Bridgestone κινηθήκαμε σε ταχύτητες αυτοκινητοδρόμου, όπου ο αεροδυναμικός θόρυβος περιοριζόταν στην περιοχή γύρω από τους καθρέπτες. Η ανάρτηση είναι άνετη, κρατώντας παράλληλα τις κλίσεις σε φυσιολογικά επίπεδα, ενώ το τιμόνι είναι άμεσο. Σίγουρα, δεν είναι το καλύτερο αυτοκίνητο για να είσαι νυχθημερόν σε μία πίστα, όμως το Jogger είναι ένας άξιος «ταξιδιάρης» σύντροφος στις αποδράσεις σου.Αναμένουμε με ενδιαφέρον την έλευση του Dacia Jogger στη χώρα μας, όπου και θα το δοκιμάσουμε σε ελληνικό έδαφος, ενώ περιμένουμε να μάθουμε και την τιμή του. Το μοντέλο θα είναι διαθέσιμο και με κινητήρα διπλού καυσίμου (LPG). Του χρόνου μάλιστα θα έρθει και μία υβριδική έκδοση, με 140 άλογα.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε