Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
8 φωτογραφίες »

Οδηγούμε το νέο Kia Xceed Plug-In Hybrid

Διαβάστηκε από 43055 αναγνώστες - 5/6/2020

Το πανέμορφο και ανατρεπτικό Kia Xceed κατάφερε από την πρώτη στιγμή της κυκλοφορίας του, να κερδίσει την αγορά αλλά και πολλούς από τους ανταγωνιστές της κατηγορίας. Πλέον ήρθε η ώρα να οδηγήσουμε και το Xceed με το αστείρευτο ταλέντο στην οικονομία καυσίμου.

Πόσο αγαπάμε τα Plug-In Hybrid μοντέλα, ξέρετε? Ξέρετε μήπως, πως ήδη αυτή η συμπαθητική οικογένεια αυτοκινήτων (με την εναλλακτική ονομασία), αυξάνεται και πληθύνεται, όπως τα... κουνέλια? Στη Γερμανία, το κράτος πριμοδοτεί την αγορά μοντέλων του είδους με ένα... χαρτζιλίκι έως και 4.500 ευρώ, ενώ όσοι θελήσουν να το αποκτήσουν ως επαγγελματικό αυτοκίνητο θα το πάρουν, πληρώνοντας μόλις το μισό αναλογούντα φόρο. Την ίδια στιγμή, όφελος υπάρχει και για την κορεατική βιομηχανία, καθώς με αυτό το αυτοκίνητο αυξάνεται το περιθώριο έως το αυστηρό όριο εκπομπών CO2 ολόκληρου του στόλου της KIA, γεγονός που θα ωφελήσει αποφασιστικά το στόχο της κατανάλωσης του εταιρικού στόλου.



Έτσι λοιπόν, γεννήθηκε το νέο Kia Xceed Plug-In Hybrid, με το αστείρευτο ταλέντο στην οικονομία καυσίμου, που και το κοινό αλλά και η Κορεατική βιομηχανία, θα αγαπήσουν. Εμείς οδηγήσαμε το εναλλακτικό Xceed και σου μεταφέρουμε τις πρώτες εντυπώσεις. 



Κάτω από το μπροστινό καπό του τολμηρού σε σχεδίαση κορεατικού μοντέλου, μοιράζονται το χώρο ένας βενζινοκινητήρας 1,6 λίτρων με 105 PS, η ηλεκτρονική διαχείριση και ένας ηλεκτροκινητήρας 44,5 kW (ή 60,5 PS). Κάτω από το δάπεδο του χώρου αποσκευών και το πίσω κάθισμα είναι τοποθετημένη μία μπαταρία δύο μερών 8,9 kWh. Η συνδυαστική ισχύς, που μεταδίδεται στους μπροστινούς τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη, 6 σχέσεων, φτάνει τα 141 PS. Πρόκειται για το ίδιο σύστημα που τροφοδοτεί επίσης το Ceed Sportswagon, και ειλικρινά, ταιριάζει πολύ καλύτερα σε έναν τέτοιο τύπο οχήματος.

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις