Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Δίψα για Ζωή

Διαβάστηκε από 6104 αναγνώστες - 25/6/2020

Ο συμπαθής κύριος, στον οποίον αναφερθήκαμε στην αρχή, κοιτάζει από εδώ, κοιτάζει από εκεί και θαυμάζει. Γιατί το νέο Zafira Life δεν είναι μόνο διαφορετικό, είναι και όμορφο. Για την πρώτη οδηγική εμπειρία μας, η Opel μάς παραχώρησε την έκδοση των 5,30 m στην πιο πλούσια εξοπλιστική εκδοχή Innovation. Κομψές ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, ηλεκτρικές, συρόμενες πόρτες (που ανοίγουν και με την αιώρηση του ποδιού κοντά τους), πανοραμική οροφή, έξι αυτόνομα δερμάτινα καθίσματα, από τα οποία τα πίσω μπορούν να τοποθετηθούν και αντικριστά. Επιπλέον: Σύστημα πλοήγησης με οθόνη αφής 7 ιντσών, ραντάρ διατήρησης της απόστασης ασφαλείας, head-up-display. Όποια από τις έξι θέσεις κι αν έχει καταλάβει κανείς, σε όλες αισθάνεται σαν στην «Α θέση».


 
Με 177 ίππους και αυτόματο κιβώτιο
Για την κίνηση φροντίζει ο δίλιτρος diesel, ισχύος 177 PS και μέγιστης ροπής 400 Nm, την οποία διαχειρίζεται με μαεστρία το αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων. Το τελευταίο συνδυάζεται, δυστυχώς, μόνο με τον κορυφαίο diesel. Οι τρεις πιο αδύναμοι κινητήρες των 102, 120 και 150 PS συνδυάζονται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων. Πάντως, ο κορυφαίος κινητήρας είναι απόλυτα ταιριαστός με το μεγάλων διαστάσεων όχημα, το οποίο μετατρέπεται άμεσα σε... βολίδα. Μάλιστα, ακόμα και υπό πλήρες φορτίο το Opel Zafira Life δείχνει πως είναι σε θέση να ανταγωνιστεί τα αντίστοιχων τεχνικών χαρακτηριστικών VW T6 και Mercedes V-Class. Ταυτόχρονα, αυτά τα δύο μοντέλα δεν έχουν οδική συμπεριφορά λιμουζίνας μεγάλων διαστάσεων. Έτσι, σε αυτόν τον τομέα το Zafira Life έχει προβάδισμα, μαζί φυσικά με αυτόν του κιβωτίου ταχυτήτων, καθώς το σύστημα μετάδοσής του έχει κατά πολύ πιο αρμονική και φιλική λειτουργία, σε αντίθεση με το DSG της VW, που είναι σαφώς πιο απότομο.


 
Με 9 θέσεις και πλούσιους χώρους
Οι μεγάλοι εσωτερικοί χώροι διαθέτουν ποτηροθήκες, πρίζες 230 V, αναδιπλούμενα τραπεζάκια και ντουλαπάκια. Ίσως φαίνονται αδιάφορα όλα αυτά, αλλά σε ένα ταξίδι θα τα εκτιμήσετε δεόντως. Αν παραστεί ανάγκη, στο Opel Zafira Life θα βρουν θέση έως και 9 επιβάτες. Αν, επίσης, αφαιρεθούν όλα τα καθίσματα, αυτή η έκδοση μπορεί να φιλοξενήσει αποσκευές συνολικού όγκου σχεδόν 5 κυβικών μέτρων. Εννοείται πως αν οι μεταφορικές ανάγκες δεν είναι τόσο μεγάλες, η έκδοση L (large) δεν είναι απαραίτητη. Εναλλακτικά, λοιπόν, υπάρχει και η «κοντή» εκδοχή S (short), μήκους 4,60 m και πιο μικρό μεταξόνιο. Τέλος, τρίτη εκδοχή είναι η μεσαία Μ (medium) με μεταξόνιο 4,95 m.



Το μοντέλο της δοκιμής μας, με το μεγάλο diesel κινητήρα και τον υπερπλήρη εξοπλισμό, κοστίζει στη Γερμανία 52.575 ευρώ, φτάνοντας έτσι σε οικονομικό επίπεδο τα τεχνολογικά παρόμοια «αδέρφια» του. Ωστόσο, κάτι αντίστοιχο στη VW ή τη Mercedes-Benz ξεκινά τουλάχιστον πάνω από τα 60.000 ευρώ.


Συμπέρασμα
¶φθονοι και ευμετάβλητοι οι χώροι, δυναμικός ο κινητήρας, χάρη και στην καταξιωμένη τεχνολογία του ομίλου PSA και της Toyota. Το εύχρηστο αυτόματο κιβώτιο συνδυάζεται, δυστυχώς, μόνο με τον κορυφαίο κινητήρα. Η αναγέννηση του Zafira, ως κλώνος των ομίλων PSA-Toyota, προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση. Εμείς, απλώς, θα συγχαρούμε την Opel γι αυτό το νέο μοντέλο. Η... αστραπή στη γρίλια μπορεί να αυξήσει τον ενθουσιασμό για την «έξυπνη» λιμουζίνα με τους μεγάλους χώρους.

 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει