Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Οδηγούμε το νέο Toyota Yaris Hybrid 130: Βελτιωμένο παντού
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Οδηγούμε το νέο Toyota Yaris Hybrid 130: Βελτιωμένο παντού

27/4/2024

Με νέο υβριδικό κινητήρα 130 ίππων, συνεχίζει να «φωνάζει» υπό πίεση!
Με πλουσιότερο εξοπλισμό ασφαλείας από τη βασική έκδοση.
Με οθόνες που αγγίζουν τις 12,3 ίντσες, αλλά θεματάκια στο μενού!
Παραμένει ίδιο σε εμφάνιση και χώρους, ξεκινάει από 21.270 ευρώ.

Με νέο υβριδικό κινητήρα 130 ίππων, συνεχίζει να «φωνάζει» υπό πίεση

  Η Toyota ανανέωσε το Yaris, προσφέροντας το πλέον μόνο ως υβριδικό, με 116 ή 130 ίππους (το οποίο φόραγε το αυτοκίνητο δοκιμής μας), καταργώντας τους δύο τρικύλινδρους βενζινοκινητήρες με 72 και 125 ίππους. Η ιαπωνική εταιρεία για ακόμη μια φορά εξελίσσει το υβριδικό της σύστημα (πλέον βρίσκεται στην 5η γενιά του) και αξίζει να σημειωθεί ότι αντιδρά λίγο πιο γρήγορα και πιο άμεσα στο πάτημα του πεντάλ του γκαζιού από πριν. Βέβαια συνεχίζει να είναι θορυβώδες όταν ταξιδεύετε με αρκετά χιλιόμετρα στον αυτοκινητόδρομο, δείχνοντας για ακόμη μια φορά ότι του «αρέσουν» οι πιο χαλαροί ρυθμοί.

Με πλουσιότερο εξοπλισμό ασφαλείας και στάνταρ συστήματα

Η Toyota βελτίωσε επίσης και τον εξοπλισμό ασφαλείας, με την μπροστινή κάμερα και τους αισθητήρες ραντάρ να είναι νέας τεχνολογίας, ενώ εφοδιάζει το Yaris με στάνταρ φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης, προσαρμοστικό cruise control, προειδοποίηση αναχώρησης από τη λωρίδα κυκλοφορίας, αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας και οκτώ αερόσακους.

Με οθόνες που αγγίζουν τις 12,3 ίντσες, αλλά θεματάκια στο μενού

Στην καμπίνα, ο στάνταρ ψηφιακός πίνακας οργάνων ξεκινάει από τις 7 ίντσες στη βασική έκδοση και φτάνει στις 12,3 στις πιο πλούσιες, με τα γραφικά του και στις 3 διαθέσιμες διατάξεις να είναι φιλικά προς το χρήστη και ευανάγνωστα. Η κεντρική οθόνη (9 ίντσες στις εκδόσεις με τους 116 ίππους, 10,5 ίντσες στους 130 ίππους) έχει ελκυστικά γραφικά και γρήγορες αντιδράσεις, αλλά το μενού σε μερικά σημεία είναι πιο μπερδεμένο από όσο θα θέλαμε! Οι ενημερώσεις του λογισμικού είναι δυνατές μέσω over-the-air, το σύστημα πλοήγησης στις εκδόσεις των 130 ίππων βασίζεται σε cloud, ενώ τα smartphone μπορούν να συνδεθούν αυτόματα μέσω Apple CarPlay και Android Auto.

Παραμένει ίδιο σε εμφάνιση και χώρους, ξεκινάει από 21.270 ευρώ

Εξωτερικά το ανανεωμένο Yaris δεν διαφέρει σχεδόν πουθενά σε σχέση με τον προκάτοχο του, ενώ τίποτα δεν έχει αλλάξει και στο τομέα της ευρυχωρίας. Συνεχίζει να έχει αρκετό χώρο για τους μπροστά επιβάτες, αλλά παραμένει αρκετά «σφιχτό» πίσω για τους ψηλότερους ανθρώπους, κάτι που όμως είναι φυσιολογικό για την κατηγορία. Η τιμή του νέου Yaris ξεκινά από τις 21.270 ευρώ για τους 116 ίππους και από τις 26.690 ευρώ για τους 130 ίππους στην έκδοση CHIC, η οποία ουσιαστικά είναι η τρίτη πιο πλούσια (πάνω από αυτήν βρίσκεται η GR και η κορυφαία Premiere Edition)

...>>>Συνεχίστε το άρθρο
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις