autoagora.gr logo
TEST ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΙΜΕΣ LEASING SHORT VIDEOS
Opel Crossland με 120.000 χλμ: Παραμένει απροβλημάτιστο
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Opel Crossland με 120.000 χλμ: Παραμένει απροβλημάτιστο

30/9/2024

Έκανε 120.000 χλμ σε 2 χρόνια, αλλά στο εσωτερικό δεν έχει φθορές.
Απροβλημάτιστο το diesel, το βενζινοκίνητο θέλει το σωστό τύπο λαδιού.
Σε μοντέλα με 200.000+ χλμ ελέγξτε για τυχόν διαρροές λαδιού.
Χωράνε άνετα 4 ενήλικες και το πίσω κάθισμα σύρεται εμπρός-πίσω.

Έκανε 120.000 χλμ σε 2 χρόνια, αλλά στο εσωτερικό δεν έχει φθορές

Το Opel Crossland έκανε το ντεμπούτο του το 2017 και διαθέτει στοιχεία από το πολυμορφικό Meriva και το SUV Mokka X. Το αυτοκίνητο έγινε σύντομα δημοφιλές, αφού συνδυάζει την ευελιξία στην πόλη λόγω του μήκους 4,2 μέτρων με την ευρυχωρία και την ευχρηστία που προσφέρουν τα υπερυψωμένα καθίσματα και οι αυξημένες εσωτερικές διαστάσεις.
Για να δούμε πόσο καλά διατηρείται το Opel Crossland στο πέρασμα των ετών, αναλύουμε ένα μοντέλο του 2022 που έχει διανύσει μέχρι στιγμής 120.000 χιλιόμετρα.

Ξεκινώντας από την καμπίνα του αυτοκινήτου, δεν βρίσκουμε φθορές στις επενδύσεις του εσωτερικού. Το γυαλιστερό πλαίσιο στο ταμπλό δεν έχει γρατζουνιές, κάτι που ισχύει και για τα υπόλοιπα πλαστικά στο Crossland. Οι διακόπτες δεν έχουν ξεβάψει, ενώ ο επιλογέας ταχυτήτων και το στεφάνι του τιμονιού δεν έχουν φθαρεί από τη χρήση.
Συστήνουμε να επιλέξετε τα προαιρετικά ανατομικά καθίσματα AGR που έχουν επεκτεινόμενο στήριγμα για τα πόδια. Παρά τα 120.000 χιλιόμετρα μέσα σε 2 χρόνια δεν έχουν εμφανιστεί πτυχώσεις ή σκισίματα στις ταπετσαρίες, ενώ το αφρώδες υλικό διατηρεί άψογα τη φόρμα του.

Απροβλημάτιστο το diesel, το βενζινοκίνητο θέλει το σωστό τύπο λαδιού

Το Opel Crossland που δοκιμάζουμε εφοδιάζεται με τον πετρελαιοκινητήρα 1,5 λίτρων που αποδίδει 110 άλογα, με την ισχύ να μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου 6 σχέσεων. Κατά την οδήγηση δεν παρατηρούνται δυσλειτουργίες και αρρυθμίες, με το μοτέρ να επιταχύνει εμφατικά το γερμανικό SUV και τις αλλαγές ταχυτήτων να γίνονται ομαλά. Η διαδικασία επιτάχυνσης 0-100 χλμ/ώρα ολοκληρώνεται σε 11,8 δευτερόλεπτα, ενώ η μέση κατανάλωση κατά τη διάρκεια της δοκιμής μας ήταν 5,1 λτ/100 χλμ.

Όλοι οι κινητήρες στη γκάμα του Opel Crossland είναι οικονομικοί και πληρούν προδιαγραφές Euro 6d. Το εισαγωγικό βενζινοκίνητο μοτέρ είναι ατμοσφαιρικό 1,2 λίτρων με ισχύ 83 άλογα, ενώ μετά βρίσκουμε 2 εκδόσεις του turbo κινητήρα, επίσης 1,2 λίτρων, με 110 και 130 άλογα. Τόσο αυτοί, όσο και οι πετρελαιοκινητήρες είναι ευχάριστα ισχυροί και ταυτόχρονα οικονομικοί σε κατανάλωση.

Τα μηχανικά σύνολα του γερμανικού SUV είναι αξιόπιστα. Επειδή οι βενζινοκινητήρες έχουν ιμάντα χρονισμού που βρίσκεται μέσα στο λάδι του μοτέρ, πρέπει να χρησιμοποιείται ο σωστός τύπος λιπαντικού κατά τα service του αυτοκινήτου, προκειμένου να αποφευχθούν πρόωρες φθορές και ζημιές στον ιμάντα.

Σε μοντέλα με 200.000+ χλμ ελέγξτε για τυχόν διαρροές λαδιού

Μπορεί το Opel Crossland που έχουμε στη διάθεσή μας να έχει διανύσει 120.000 χιλόμετρα μέσα σε 2 χρόνια, δηλαδή 60.000 ανά έτος, όμως δεν παρουσιάζονται φθορές από τον κινητήρα και τα υπόλοιπα μηχανικά μέρη. Αν το αυτοκίνητο έχει ξεπεράσει τα 200.000 χιλιόμετρα, καλό είναι να κάνετε έναν έλεγχο για διαρροές λαδιού από τον κινητήρα. Εκτός αυτού, υπάρχει το ενδεχόμενο να εμφανιστούν σημάδια «κόπωσης» στο σύστημα φρένων και στα ρουλεμάν του εμπρός άξονα, κάτι που όμως είναι φυσιολογικό σε αυτό τον αριθμό χιλιομέτρων.

Αναλόγως του πακέτου εξοπλισμού, το Opel Crossland μπορεί να έχει έγχρωμη οθόνη αφής 8 ιντσών με ασύρματη σύνδεση, camera 180 μοιρών, αυτόματο φρενάρισμα, αισθητήρες παρκαρίσματος, σύστημα διατήρησης στη λωρίδα κυκλοφορίας καθώς και επαγωγική φόρτιση κινητού. Τα πάντα δουλεύουν όπως θα έπρεπε, χωρίς να εμφανίζουν καθυστερήσεις.

Χωράνε άνετα 4 ενήλικες και το πίσω κάθισμα σύρεται εμπρός-πίσω

Το Opel Crossland είναι ένα μοντέρνο μικρό SUV, με τα ανανεωμένα μοντέλα να ξεχωρίζουν από το χαρακτηριστικό μαύρο πλαίσιο του Opel Vizor. Στο αυτοκίνητο έχει δοθεί έμφαση στην χρηστικότητα και στην πρακτικότητα, με τους χώρους να είναι άνετοι για 4 ενήλικες επιβάτες. Αρωγός στο τελευταίο είναι το συρόμενο πίσω κάθισμα που μετακινείται εμπρός-πίσω και επιτρέπει τη δημιουργία μεγαλύτερου χώρου για τα πόδια των πίσω επιβατών ή την αύξηση του πορτ-μπαγκάζ στα 510 λίτρα.

Συνοψίζοντας, το Opel Crossland είναι ένα αξιόπιστο και πρακτικό μικρό SUV, το οποίο δεν εμφανίζει έντονες αδυναμίες και «παιδικές ασθένειες». Από τη δοκιμή του μοντέλου των 120.000 χιλιομέτρων προκύπτει πως το αυτοκίνητο είναι απροβλημάτιστο και δεν παρουσιάζει φθορές, κάτι που το καθιστά κατάλληλο για αγορά όχι μόνο ως καινούργιο, αλλά και ως μεταχειρισμένο.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε