autoagora.gr logo
TEST ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΙΜΕΣ LEASING SHORT VIDEOS
Ora 07 GT: Οδηγούμε το νέο ηλεκτρικό sedan της GWM
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ora 07 GT: Οδηγούμε το νέο ηλεκτρικό sedan της GWM

21/10/2024

Από 53.490 ευρώ η τιμή του στην Γερμανία
408 ίπποι από δύο ηλεκτρικά μοτέρ και αυτονομία 448 χλμ.
Ικανό σπορ σασί, απότομα επεμβαίνουν τα ενεργά συστήματα ασφαλείας
Καλός εξοπλισμός, ποιοτικά υλικά, μικρός χώρος αποσκευών για το μήκος του

Από 53.490 ευρώ η τιμή του στην Γερμανία

Η κινεζική εταιρία Great Wall Motors (GWM) έχει δηλώσει την παρουσία της στην Ελλάδα παρουσιάζοντας πρόσφατα τα νέα της μοντέλα. Ένα νέο μοντέλο της μάρκας που αναμένεται να φτάσει στην χώρα μας και έχει τραβήξει τα βλέμματα πάνω του απ΄όταν παρουσιάστηκε είναι το Ora 07 GT. Παρατηρώντας το σπορ sedan της GWM, είναι εύκολο να διαπιστώσει κανείς πως ο κατασκευαστής δεν έχει φοβηθεί να λάβει σχεδιαστικές επιρροές από άλλες μάρκες, καθώς η μπροστά όψη του με τα στρογγυλά φώτα σίγουρα «θυμίζει κάτι» από Porsche 911 και τα νεότερα VW Beetle. Αντίστοιχα, το πίσω μέρος μοιάζει να έχει εμπνευστεί από την Porsche Panamera. Αν πέτυχε ή όχι η σχεδίασή του είναι στην κρίση του καθενός, σίγουρα όμως δεν περνά απαρατήρητο. Αφήνοντας στην άκρη την εξωτερική σχεδίαση, οι πρώτες τιμές του μοντέλου για την Γερμανία καθιερώνουν «για τα καλά» το μοντέλο στην αγορά, με το συνολικό κόστος απόκτησης του να ανέρχεται στα 53.490 ευρώ.  

408 ίπποι από δύο ηλεκτρικά μοτέρ και αυτονομία 448 χλμ.

Δεδομένου ότι πρόκειται για ένα αμιγώς ηλεκτρικό sedan με δύο ηλεκτρικά μοτέρ που παρέχουν ισχύ 408 ίππων και 680 Nm ροπής, η τιμή του κρίνεται ανταγωνιστική. Το sedan της GWM, λοιπόν, πέρα από σπορ σχεδιασμό, έχει και αντίστοιχες επιδόσεις, καταφέρνοντας να φτάσει τα 100 χλμ./ώρα από πλήρη στάση σε 4,3 δλ. Το συνολικό του βάρος αγγίζει τους 2,2 τόνους, αναμενόμενο για την κατηγορία των ηλεκτρικών sedan στην οποία ανήκει. Η διαχείριση της ενέργειας που αντλείται από την μπαταρία 83,5 kWh είναι καλή. Κατά την διάρκεια των δοκιμών μας, το κινεζικό sedan προσέφερε αυτονομία 448 χλμ., ενώ ακόμα και σε συνθήκες γρήγορης οδήγησης καταφέρνει να διανύσει 370 χλμ. από πλήρη φόρτιση. Με ένα ταχυφορτιστή 88 kW, η μπαταρία γεμίζει από 10% σε 80% σε μόλις 43 λεπτά. Με εναλλασσόμενο ρεύμα ισχύος 11 kW θα χρειαστεί τουλάχιστον 8 ώρες.

Ικανό σπορ σασί, απότομα επεμβαίνουν τα ενεργά συστήματα ασφαλείας

Οδηγώντας το, πέρα από τις γρήγορες επιταχύνσεις που υπόσχεται ένα καθαρά ηλεκτρικό σύνολο απόδοσης 448 ίππων, διαπιστώνει κανείς ότι πρόκειται για ένα «σφιχτό» σπορ σασί που επιτρέπει στον οδηγό να κινηθεί με γρήγορους ρυθμούς, παρότι παράλληλα καταφέρνει να απορροφά τους κραδασμούς από κακό οδόστρωμα. Όμως, σπορ δεν είναι η αίσθηση του τιμονιού, το οποίο ζωντανεύει μόνο στην ρύθμιση sport (από τις light, comfort και sport) χωρίς και πάλι να καταφέρνει να δώσει την απόλυτη πληροφόρηση σε όποιον βρίσκεται πίσω από το τιμόνι. Τα φρένα του είναι ικανοποιητικά, ειδικά αναλογιζόμενοι το βάρος του, ακινητοποιώντας το από τα 100 χλμ./ώρα σε 36,2 μ. Ακόμα, το sedan διαθέτει πλήθος ενεργών συστημάτων ασφαλείας. Παρόλα αυτά, παρατηρήσαμε πως ενεργούν απόλυτα, «υπερ-διορθώνοντας» απότομα την γωνία του τιμονιού υπό την λειτουργία του lane keeping assist και επεμβαίνοντας κάποιες φορές με φρενάρισμα κινδύνου, χωρίς αυτό να κρίνεται απαραίτητο.

Καλός εξοπλισμός, ποιοτικά υλικά, μικρός χώρος αποσκευών για το μήκος του

Όσον αφορά το εσωτερικό και τις ανέσεις που προσφέρει, το σπορ sedan της GWM είναι καλά εξοπλισμένο. Πέρα από τα συστήματα ασφαλείας, διαθέτει κάμερα 360 μοιρών, θερμαινόμενα καθίσματα εμπρός και πίσω με τις μπροστινές θέσεις να ρυθμίζονται ηλεκτρονικά, καθώς και head-up display. Τα υλικά στο εσωτερικό είναι ποιοτικά και γενικότερα υπάρχει άνεση χώρου, αν εξαιρεθεί το γεγονός ότι η κλίση του ουρανού στο πίσω μέρος του οχήματος είναι απότομη θυσιάζοντας χώρο για το κεφάλι των πίσω επιβατών. ΄Ατομα ψηλότερα τον 1,90 μ. δεν θα κάτσουν άνετα, ενώ ακόμα και κοντύτεροι μπορεί να ακουμπήσουν στον ουρανό κατά την αναπήδηση σε μία λακκούβα. Ο χώρος αποσκευών έχει χωρητικότητα 333 λτ., μέγεθος κάπως μικρό για ένα όχημα συνολικού μήκους 4,87 μ..

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις