Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Skoda Mini-E-Auto: Ο Ηλεκτρικός νάνος των Τσέχων

Διαβάστηκε από 17555 αναγνώστες - 20/5/2021

Η βιομηχανία της Skoda έχει ήδη αποφασίσει την σχεδίαση ενός πολύ προσιτού ηλεκτρικού αυτοκινήτου πόλης, που θα καλύπτει όλες τις ανάγκες και θα προσφέρει τεχνολογίες αιχμής σε χαμηλή τιμή. Διαβάστε όλες τις πληροφορίες για το νέο ηλεκτρικό «νάνο» της Skoda.

Νέο ηλεκτροκίνητο μοντέλο ετοιμάζει η Skoda, και θα σταθεί δίπλα στο Enyaq στην γκάμα των ηλεκτρικών μοντέλων της βιομηχανίας από την Τσεχία. Το νέο μοντέλο, θα βασιστεί σε μια μικρότερη έκδοση της πλατφόρμας MEB τoυ ομίλου VW, που ονομάζεται MEB-Entry

Το project είναι ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί αρχικά θα αντικαταστήσει το Skoda Citigo iV, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της εταιρείας, αλλά και γιατί τα σχέδια για το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης, είναι ιδιαιτέρως μεγάλα. Μέσω αυτού η Skoda επιδιώκει να μεγαλώσει κατά πολύ το μερίδιο της στην συγκεκριμένη κατηγορία, και θέλει να το καταφέρει προσφέροντας ένα πολύ προσιτό μοντέλο, που θα μπορεί να καλύπτει κάθε ανάγκη κίνησης μέσα στη πόλη. 

Το νέο ηλεκτρικό μοντέλο της Skoda, θα αφομοιώσει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία των νέων μοντέλων, με επιθετικές γραμμές και νευρώσεις αλλά και λεπτούς εμπρός προβολείς, που προσφέρουν δυναμισμό στην τελική σχεδίαση. 

Το νέο Skoda Mini-e-Auto θα διατίθεται λογικά με δύο χωρητικότητες μπαταριών (όπως και το I.D.1 της VW) πιθανότατα με 24 kWh και 36 kWh, οι μπαταρίες θα είναι τοποθετημένες χαμηλά κατά μήκος του πατώματος και η αυτονομία θα μπορεί να αγγίξει τα 250 χιλιόμετρα. Επίσης, η μετάδοση της κίνησης θα έρχεται από τον πίσω άξονα, ενώ η ιπποδύναμη αναμένεται στα 100 άλογα. Η επίσημη παρουσίαση του πάντως δεν θα έρθει πριν το 2023. 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις