Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
3 φωτογραφίες »

Στον Αρκτικό Κύκλο το Hyundai Santa Cruz

Διαβάστηκε από 6001 αναγνώστες - 22/2/2021

Το Hyundai Santa Cruz, που έχει ως σκοπό να ανταγωνιστεί οχήματα κατηγορίας Ford Ranger, δοκιμάζεται στον Αρκτικό Κύκλο. Με τετρακύλινδρους και V6 κινητήρες, απόδοσης έως 281 ίππων, το νέο μοντέλο αναμένεται να είναι τόσο δυναμικό όσο δείχνει.

Η Hyundai εξελίσσει γρήγορα το Santa Cruz, το νέο της pick-up μοντέλο, το πρωτότυπο του οποίου έκανε την εμφάνισή του στη Λαπωνία, όπου και δοκιμάζεται σε χειμερινές συνθήκες.
Το όχημα είναι βασισμένο στο concept της εταιρείας που είχε παρουσιαστεί το 2015 στο Detroit Motor Show, και, σύμφωνα με το αρχικό πλάνο, η παραγωγή του θα ξεκινούσε φέτος την άνοιξη. Όπως φαίνεται, οι ενδιαφερόμενοι θα χρειαστεί να περιμένουν λίγο παραπάνω, μιας και η έναρξη της κατασκευής του Hyundai Santa Cruz αναμένεται να γίνει στις αρχές του 2022.

Το πρωτότυπο που δοκιμάζεται στον Αρκτικό Κύκλο φέρει βαρύ καμουφλάζ, το οποίο επιτρέπει να βγάλουμε λίγα συμπεράσματα για την εμφάνισή του. Παρατηρούμε πως οι διαστάσεις του αυτοκινήτου είναι πιο μεγάλες από αυτές του concept car του 2015, ενώ το αμάξωμα είναι τετράθυρο. Δεδομένου ότι αυτές οι εκδόσεις των pickup είναι αρκετά δημοφιλείς ανά τον κόσμο, ειδικά στην αγορά της Αμερικής, δεν γνωρίζουμε ακόμα αν θα υπάρξει δίθυρο Santa Cruz.



Όσον αφορά την εμφάνιση του αυτοκινήτου, διακρίνουμε πως ακολουθείται η σχεδιαστική φιλοσοφία που υπάρχει και στα υπόλοιπα μοντέλα της εταιρείας. Στο εμπρός μέρος, μπορούμε να διακρίνουμε το σχήμα της γρίλιας του προφυλακτήρα, ενώ τα φανάρια είναι κατά πάσα πιθανότητα διαιρούμενα, με τα στενά φώτα ημέρας να βρίσκονται ψηλά, και τα κύρια φωτιστικά σώματα να είναι τοποθετημένα χαμηλότερα.

Όσον αφορά την πλατφόρμα στην οποία θα βασίζεται το Hyundai Santa Cruz, υπάρχουν 2 ενδεχόμενα: Το ένα είναι πως το pickup θα χρησιμοποιεί το πάτωμα και, κατά συνέπεια τους κινητήρες του Tucson, ενώ το άλλο, που είναι και πιο πιθανό, είναι πως το αυτοκίνητο θα μοιράζεται την ίδια πλατφόρμα με το Santa Fe, το οποίο κατασκευάζεται στην Alabama των ΗΠΑ. Η εταιρεία είχε αναφέρει πως το επερχόμενο pickup θα παράγεται στο ίδιο εργοστάσιο, επομένως η κοινή χρήση τόσο του πατώματος, όσο και των κινητήρων, μεταξύ αυτών των 2 μοντέλων φαίνεται λογική.



Σε περίπτωση που γίνει κάτι τέτοιο, αναμένουμε το νέο Hyundai Santa Cruz να διατίθεται με 2 τετρακύλινδρους κινητήρες 2,5 λίτρων, απόδοσης 194 και 281 ίππων, καθώς και με έναν V6 3500cc με 272PS. Παράλληλα, ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν και τα πετρελαιοκίνητα και υβριδικά σύνολα του Santa Fe. Τέλος, το όχημα αναμένεται να κυκλοφορήσει και σε τετρακίνητη έκδοση, ανεξαρτήτως της πλατφόρμας που θα χρησιμοποιηθεί.

Τα αποκαλυπτήρια του μοντέλου θα γίνουν πιθανότατα στο τέλος του 2021. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Hyundai μοιράζεται τα κόστη εξέλιξης του pick-up με την Kia. Με βάση αυτό, ίσως δούμε κάποιο αντίστοιχο μοντέλο και από τον έτερο Κορεάτη κατασκευαστή.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις