Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

TEST ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ: Audi A4 Avant 2.0 TFSI

Διαβάστηκε από 26560 αναγνώστες - 22/7/2020

Το Audi A4 Avant 2.0 TFSI μπαίνει στο "TEST ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ" των 100.000χλμ, και αγωνίζεται να δείξει την αξία του και την αντοχή του. Ποια η καταστασή του και ποιες οι εμπειρίες μας, από ένα μοντέλο που στοχεύει ψηλά?

Μερικές φορές χρειάζεται χρόνος.
Χρειάστηκαν όχι λιγότερα από 12.446 χιλιόμετρα και 14 διαφορετικοί οδηγοί δοκιμών, μέχρι να καταγραφεί το πρώτο σχόλιο στο ημερολόγιο των οδηγών του Audi A4 Avant. Μήπως αυτό συνέβη επειδή το station wagon μοντέλο ήταν τόσο συγκλονιστικό, που οι 14 συντάκτες έχασαν τα λόγια τους?  Όχι, ακριβώς το αντίθετο. Ήταν περισσότερο σαν μια ήσυχη μορφή χειροκροτήματος, ένας βουβός θαυμασμός. Όταν ο Andreas Borchmann σπάει τη σιωπή για πρώτη φορά στις 29 Μαΐου 2017, είχε να γράψει μόνο λίγα λόγια έκπληξης: «Τρομερό, αυτό το A4, κάνει το Α6 να φαίνεται σχεδόν περιττό». Για να είμαστε δίκαιοι, μπορεί το A4 Avant 2.0 TFSI να θυμίζει εξαιρετικά σε αναλογίες και τεχνολογία το μεγάλο αδελφό, αλλά με ένα πιο προσεκτικό έλεγχο, δεν ανήκει στην «ανώτερη κλάση» σε επίπεδο χώρων.



Στο εμπρός μέρος, η φαρδιά κεντρική κονσόλα στριμώχνει τον οδηγό στην περιοχή των γονάτων του, ενώ η πρόσβαση στο εσωτερικό για τους ενήλικες είναι δύσκολη εξαιτίας της στενής πόρτας. Και σε περίοδο διακοπών, το station wagon με τα κομψά 495 έως 1510 λίτρα χώρου αποσκευών φτάνει γρήγορα στα όριά του. Συγκριτικά με το πορτπαγκάζ του A6 Avant, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα 565-1680 λίτρα του είναι πιο φιλικά προς την οικογένεια. Από την άλλη πλευρά, το Α4 κάνει ότι περνάει από το χέρι του, για να ξεχάσεις ότι προέρχεται από τη μεσαία κατηγορία. Ακόμη και η τιμή βασικής έκδοσης, αποκαλύπτει ότι αυτό το κομψό, υψηλής ποιότητας εξοπλισμένο Audi θέλει να είναι πιο premium. Και αυτό είναι μόνο η αρχή.
Υπάρχουν επίσης ελκυστικά εξτρά όπως heads-up display, ταπετσαρία με συνδυασμό Alcantara / δέρμα για τα καθίσματα, αυτόματο σύστημα κλιματισμού τριών ζωνών, ανάρτηση άνεσης με ελεγχόμενη απόσβεση, προβολείς Matrix LED, σύστημα ήχου Bang & Olufsen και, και, και... Ωστόσο, όλα αυτά, εκτός από την ευημερία εντός του αυτοκινήτου, αυξάνουν επίσης την τιμή, σε μια πιο πλούσια περιοχή, εκεί που ανήκει και το Α6. 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις