Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
4 φωτογραφίες »

Το Ioniq 5 έρχεται τον επόμενο μήνα!

Διαβάστηκε από 5164 αναγνώστες - 28/1/2021

Το πολυαναμενόμενο Ioniq 5 με αυτονομία 510km θα παρουσιαστεί στα μέσα Φεβρουαρίου, και έχουμε νέα στοιχεία για το εσωτερικό του. Μεταξύ άλλων, ο οδηγός θα έχει στη διάθεσή του οθόνη Head-Up Display επαυξημένης πραγματικότητας.

Το πολυαναμενόμενο coupe SUV Ioniq 5 θα είναι το πρώτο μοντέλο της νέας εταιρείας που ίδρυσε η Hyundai το καλοκαίρι του 2020. Πλέον διέρρευσαν νέες, επίσημες πληροφορίες, που αφορούν τον κινητήρα και το πώς θα είναι το εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Όπως γνωρίζαμε ήδη, το μοτέρ του ηλεκτρικού Ioniq 5 θα έχει απόδοση 314 ίππων, αλλά η αυτονομία του οχήματος θα είναι ακόμα μεγαλύτερη, αφού σύμφωνα με τις νέες αναφορές, αυτή θα είναι 510km σε κύκλο WLTP.
Η εταιρεία είχε ανακοινώσει ήδη πως το αυτοκίνητο θα χρησιμοποιεί ηλεκτρικό σύστημα 800V, χάρη στο οποίο θα μπορούν να επιτευχθούν ιδιαίτερα γρήγοροι χρόνοι φόρτισης. Οι νέες πληροφορίες αναφέρουν πως η μπαταρία θα φτάνει ως το 80% της χωρητικότητάς της μέσα σε 18 λεπτά.



Για πρώτη φορά ξέρουμε λεπτομέρειες που αφορούν το εσωτερικό του Ioniq 5. Χάρη στο μεταξόνιο διάστασης 3 μέτρων, η καμπίνα των επιβατών θα είναι ευρύχωρη και θα περιλαμβάνει ανακλινόμενα καθίσματα και συρόμενη κεντρική κονσόλα. Ο χώρος αποσκευών θα έχει όγκο 600 λίτρων.
Ο πίνακας οργάνων θα αποτελείται από μία ψηφιακή οθόνη 12,3 ιντσών και μία οθόνη Heads-Up Display επαυξημένης πραγματικότητας. Αυτό σημαίνει πως θα προβάλλονται πληροφορίες όπως ταχύτητα ή πλοήγηση, μπροστά, στο οπτικό πεδίο του οδηγού, δημιουργώντας την αίσθηση πως οι συγκεκριμένες προβολές είναι μέρος του περιβάλλοντος.

Η Hyundai διατηρεί ένα πέπλο μυστηρίου, κρύβοντας περισσότερες πληροφορίες. Έδωσε όμως στη δημοσιότητα νέες φωτογραφίες, οι οποίες δείχνουν το πώς θα είναι το μοντέλο. Το νέο Ioniq 5 θυμίζει αρκετά το Concept 45, επάνω στο οποίο βασίζεται. Τα εμπρόσθια ορθογώνια φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED αποτελούνται από 256 ξεχωριστά pixel, με τα πίσω να έχουν την ίδια φιλοσοφία.



Παρόλο που η Ioniq αποτελεί παρακλάδι της Hyundai και είναι ξεχωριστή εταιρεία, παρατηρούμε πως το επερχόμενο μοντέλο έχει τα γνωστά σήματα του δημοφιλούς Κορεάτη κατασκευαστή. Δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε πολύ μέχρι να δούμε ενδελεχώς πώς θα είναι το νέο αυτοκίνητο μέσα και έξω, αφού η παρουσίαση του Ioniq 5 έχει προγραμματιστεί να γίνει στα μέσα του επόμενου μήνα, με τις παραγγελίες να ξεκινούν αμέσως μετά.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις