Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
3 φωτογραφίες »

Το Premium Santa Fe της Hyundai

Διαβάστηκε από 7540 αναγνώστες - 18/6/2020

Νέα πλατφόρμα, νέα σχεδίαση, νέες υβριδικές εκδόσεις, το νέο Hyundai Santa Fe θα ανταγωνίζεται πια και τα premium μοντέλα.

Hyundai σημαίνει «σύγχρονη εποχή» και το αργότερο με τη νέα γενιά του Santa Fe ξεκινά για τους Κορεάτες πραγματικά μία σύγχρονη εποχή. Από τα πρώτα μοντέλα που βασίζονταν σε αυτά της Mitsubishi στη δεκαετία του 1970 έφτασαν ως το νέο γιγαντιαίο SUV, το οποίο γεφυρώνει το χάσμα με την premium κατηγορία. Παρόλ αυτά, εξακολουθεί να παραμένει πιστό στις κλασικές αρετές της Hyundai, όπως η εγγύηση των πέντε ετών και η προσιτή τιμή της αρχικής έκδοσης.

Ας ξεκινήσουμε με τη σχεδίαση. Το τρέχον Santa Fe, με την κάπως περίεργη όψη του, δεν έγινε τόσο καλά αποδεκτό από το κοινό, αλλά το νέο συνδέει τώρα τα επάνω και τα κάτω φώτα με προβολείς LED και ξαφνικά στέκεστε μπροστά από ένα εντυπωσιακό μοντέλο. Και παρόλο που το νέο Hyundai Santa Fe βασίζεται σε μια νέα πλατφόρμα (την οποία μοιράζεται με το συγγενικό μοντέλο της KIA, το Sorento), τα υπόλοιπα στοιχεία δίνουν την αίσθηση πως πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο facelift.



Ειδικά η πίσω πλευρά με τη συνεχή λωρίδα φωτισμού δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από ένα Audi (το οποίο χρησιμοποιεί παρόμοια στιλιστικά μέσα). Επίσης, στο εσωτερικό θα βρείτε φίνα υλικά, τη νέα κεντρική κονσόλα, νέα χρώματα για το δέρμα και το ξύλο και τα φίνα ψηφιακά όργανα, στοιχεία που σημαίνουν ένα τεράστιο βήμα, με premium κατεύθυνση.



Όσον αφορά την τεχνολογία, οι Κορεάτες εξακολουθούν να παραμένουν κουμπωμένοι. Από πλευράς κινητήρων, μια ματιά προς το Sorento θα βοηθήσει: νέος diesel 2,2 λίτρων με 202 PS και αυτόματο κιβώτιο, 8 σχέσεων, μία full hybrid έκδοση (με turbo βενζινοκινητήρα 1,6 λίτρων και ηλεκτροκινητήρα) συνδυαστικής ισχύος 230 PS. Αργότερα θα κυκλοφορήσει και μία plug-in-υβριδική εκδοχή.

Αναφορικά με την τιμή, ενημερώνουμε ότι προς το παρόν το νέο Hyundai Santa Fe ξεκινά στη Γερμανία από τα 46.000 ευρώ. Δεν προβλέπεται να γίνει πολύ πιο ακριβό. Πόσο ταιριαστό!
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις