Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
2 φωτογραφίες »

Tο νέο Peugeot 308 και με κινητήρα 300+ ίππων

4/5/2020

Η Peugeot έχει ξεκινήσει ήδη τον σχεδιασμό του νέου 308 που θα δούμε την επόμενη χρονιά και ήδη ξεκίνησαν οι πληροφορίες για το επερχόμενο μοντέλο. Φυσικά και θα είναι εξ-ηλεκτρισμένη αλλά παράλληλα θα διαθέτει και μία πανίσχυρη έκδοση επιδόσεων, με περισσότερα από 300 άλογα.

Η νέα γενιά του νέου Peugeot 308 θα βασιστεί σε μια ενημερωμένη έκδοση της πλατφόρμας EMP2. Ταυτόχρονα (για πρώτη φορά) θα εξοπλιστεί με ηλεκτροκίνητο σύστημα μετάδοσης κίνησης, με ένα plug-in υβριδικό σύστημα που θα συνδυάζει βενζινοκινητήρα 1,6 λίτρων με έναν ηλεκτροκινητήρα. 
 
Και αν αυτό ήταν κάτι που όλοι μας το περιμέναμε, οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο και για ένα πιο ισχυρό plug-in υβριδικό μοντέλο που θα αποκτήσει ακόμα ένα ηλεκτρικό μοτέρ που θα προσφέρει ισχύ στον πίσω άξονα και ιπποδύναμη πάνω από 300 ίππους, μπαίνοντας στο κελιστό club, της νέας υποκατηγορίας Peugeot Sport Engineered (PSE).


 
Οι εκδόσεις θα μοιραστούν σε hatchback και stationwagon, ενώ φήμες αναφέρουν πως αυξημένες πιθανότητες υπάρχουν για να δημιουργηθεί και μία έκδοση crossover. Ο σχεδιασμός του νέου Peugeot 308, συμπεριλαμβάνει και κινητήρες βενζίνης και diesel, ενώ δεν αποκλείεται κάποια στιγμή να δούμε και μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση. Τέλος σε ότι αφορά το εσωτερικό, θα ακολουθηθεί η πεπατημένη μέσω του i-Cockpit της Peugeot, έχοντας φυσικά προσαρμοστεί κατάλληλα για τις ανάγκες της νέας γενιάς του 308.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις