Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
6 φωτογραφίες »

Και όμως, υπήρξε τετράθυρη cabrio Mercedes, και τώρα πωλείται!

12/3/2021

Τη δεκαετία του 80 δημιουργήθηκαν μερικές τετράθυρες cabrio Mercedes 380 SEL, ο συνολικός αριθμός των οποίων μετρούταν κυριολεκτικά στα δάχτυλα, αφού ήταν λιγότερες από 10. Σήμερα, πωλείται μία από αυτές!

Τα cabrio αυτοκίνητα έχουν στην συντριπτική πλειοψηφία τους 2 πόρτες. Λίγες είναι οι περιπτώσεις τετράθυρων ανοιχτών οχημάτων, με πιο διάσημη ίσως την Chevrolet Impala. Το μόνο καινούριο αυτοκίνητο που πωλείται επίσημα από τον κατασκευαστή ως cabrio με 4 πόρτες είναι το Jeep Wrangler Unlimited.

Ένας από τους λόγους για τους οποίους «πέθαναν» τα τετράθυρα ανοιχτά μοντέλα ήταν η περιορισμένη στιβαρότητα του αμαξώματος. Παρόλα αυτά, στο παρελθόν γνωρίσαμε αρκετά αυτοκίνητα που είχαν μετασκευαστεί σε ανοιχτά από ανεξάρτητους οίκους. Μία δημοφιλής κατηγορία τέτοιων μετατροπών ήταν οι cabrio λιμουζίνες, που συνδύαζαν την πολυτέλεια με την εμπειρία ενός roadster. Μία τέτοια περίπτωση είναι και η Mercedes 380 SEL, που πωλείται αυτή τη στιγμή στο eBay.



Προσφορά: Πωλείται Mercedes 380 SEL στο eBay
Αντί, λοιπόν, της αυθεντικής μεταλλικής οροφής της, η εν λόγω Mercedes 380 SEL καλύπτεται από μία υφασμάτινη ηλεκτροϋδραυλικά ελεγχόμενη οροφή, η οποία «εξαφανίζεται» εξ ολοκλήρου στον προβλεπόμενο χώρο μέσα σε σχεδόν 25 δευτερόλεπτα και προστατεύεται με ένα κάλυμμα. Τα βασικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου, που βλέπετε και στις φωτογραφίες, είναι τα εξής: Η Mercedes της γενιάς W 126 έχει κατασκευαστεί το 1981 και έχει διανύσει μέχρι σήμερα (σύμφωνα και με το κοντέρ του) περίπου μόνο 70.000 χιλιόμετρα. Η γερμανική open-air λιμουζίνα εφοδιάζεται με τον αυθεντικό V8 της Mercedes-Benz των 3,8 λίτρων, που αποδίδει ισχύ 204 PS. Ωστόσο, ό,τι έχει σχέση σε αυτό το αυτοκίνητο με κάτι το αυθεντικό σημειώθηκε ήδη ως εδώ…
 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις