Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Μετασκευή σε cabrio σύμφωνα με το πρότυπο του σχεδιαστή Erich Schulz

12/3/2021

Η αρχική προέλευση της S-Class αυτής της γενιάς είναι οι Η.Π.Α., όπου οι Αμερικανοί μετέτρεψαν τη λιμουζίνα σε cabrio, αν και δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό σε ποια ακριβώς εταιρεία έγινε αυτό. Ο άνθρωπος, που πουλά στις μέρες μας αυτήν την 380 SEL, υποθέτει πως πρόκειται για μία μετατροπή, που έγινε κατόπιν αδείας σύμφωνα με το πρότυπο του Erich Schulz. Μάλιστα, η εταιρεία «Schulz Automobile» θεωρήθηκε μία από τις καλύτερες στις βελτιώσεις και τις μετατροπές κατά τη δεκαετία του 1980 και, εκτός από τη Mercedes 190 E City με hatchback αμάξωμα είχε μετατρέψει περίπου 10 μονάδες της W 126 σε cabrio. Στην Schulz Automobile, λοιπόν, κατασκευάστηκαν συνολικά τρία τέτοια cabriolet της SEL με τέσσερις πόρτες, αν και η εικονιζόμενη στις φωτογραφίες μας δεν είναι μία από αυτές. Έτσι εξηγείται, επίσης, το γεγονός ότι σε αυτό το αυτοκίνητο δεν υπάρχει κάπου εμφανής μία (έστω) πλακέτα του οίκου Schulz.



Κατά τη δεκαετία του 1980 υπήρχαν αρκετοί κατασκευαστές τέτοιων ειδικών μετασκευών. Εκτός από την «Schulz Automobile», οι εταιρείες «Lorenz & Rankl», καθώς και η ελβετική κατασκευαστική «Caruna» μετέτρεψαν επίσης λιμουζίνες της γενιάς W 126 σε cabrio. Ακόμα και τότε, απαιτούνταν ποσά περίπου 200.000 μάρκων (δηλαδή πάνω από 102.000 ευρώ) για αυτές τις μετατροπές, χωρίς να συνυπολογίζουμε την τιμή του αρχικού οχήματος. Προφανώς, όμως, η 380 SEL Cabrio, που βλέπετε εδώ, δε μετασκευάστηκε από καμία από αυτές τις προαναφερθείσες εταιρείες. ΠαρόλΆ αυτά, με την πρώτη ματιά, η μετατροπή φαίνεται να έχει γίνει σωστά.
Mercedes 380 SEL Cabrio με μόνο 70.000 χιλιόμετρα

Πάντως, η ιστορία του συγκεκριμένου cabrio είναι σε μεγάλο βαθμό επαληθεύσιμη. Η 380 SEL προήλθε από τον Αμερικανό πρώτο ιδιοκτήτη της στο Λος Αντζελες και έφτασε στη Γερμανία, όπου στη συνέχεια βάφτηκε ξανά στο αρχικό χρώμα της. Πιθανώς, κατά τη διάρκεια της μετασκευής σε cabrio, η W 126 άλλαξε από λευκό χρώμα σε μαύρο, προτού βαφτεί ξανά στο αρχικό χρώμα της στη Γερμανία. Επιπλέον, το εσωτερικό καλύφθηκε με νέα δερμάτινη επένδυση και το ταχύμετρο, που είχε ενδείξεις σε μίλια/ώρα αντικαταστάθηκε με ένα νεώτερο, στο οποίο αναγράφονταν χιλιόμετρα/ώρα.



Η μετασκευή πρέπει να κόστισε 34.500 ευρώ
Η 380 SEL Cabrio ήταν κατά το απώτερο παρελθόν μέρος μιας συλλογής στη Γερμανία προτού πωληθεί στο σημερινό ιδιοκτήτη της στη νότια πλευρά της χώρας. Σημαντικό στοιχείο είναι, σαφώς, πως η εν λόγω Mercedes διαθέτει κρατικά -γερμανικά- έγγραφα, έχει περάσει πρόσφατα με επιτυχία το TÜV (το ΚΤΕΟ, που λέμε στην Ελλάδα), ενώ φέρει ακόμα και την έγκριση “H”, δηλαδή του ιστορικού αυτοκινήτου. Η σπάνια Benz διατίθεται επί του παρόντος προς 34.500 ευρώ. Θεωρώντας ότι από μόνη της η μετασκευή κόστισε πιθανότατα πριν από πολλά χρόνια πολύ παραπάνω, η σημερινή τιμή κρίνεται δίκαιη. Ειδικά, με δεδομένο ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει στην αγορά άλλο τετράθυρο cabrio της W 126.

Οι φίλοι των σύγχρονων μετατροπών οφείλουν να σκεφτούν καλά τη συγκεκριμένη προσφορά, αφού η απλώς ασυνήθιστη σχεδίαση της ανοιχτής, τετράθυρης 380 SEL δίνει σε αυτήν την περίπτωση μια ευκαιρία να αποκτήσετε κάτι μοναδικό.
Τουλάχιστον, οι φίλοι της αυθεντικότητας θα μπορέσουν να αγοράσουν μια original 380 SEL με μεταλλική οροφή σε ένα κλάσμα της παραπάνω τιμής.
 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει