Test Συνεργείων
NEO ΤΙΜΕΣ LEASING Short Videos
4 tips για να μην γίνει το δικό σου αυτοκίνητο στόχος κλοπής

4 tips για να μην γίνει το δικό σου αυτοκίνητο στόχος κλοπής

4 tips για να μην γίνει το δικό σου αυτοκίνητο στόχος κλοπής

8/9/2024

Αφησε ανοιχτό το ντουλαπάκι του συνοδηγού.
Το air-tag είναι μία φθηνή και αποτελεσματική λύση.
Πάρκαρε σε σημείο με καλό φωτισμό, όχι σε ερημικούς δρόμους.
Χρησιμοποίησε αντικλεπτικά μέσα, έστω και για «τα μάτια του κόσμου».

Αφησε ανοιχτό το ντουλαπάκι του συνοδηγού

Πολλές φορές δεν μπορείς να κάνεις τίποτα αν το αυτοκίνητό σου έχει γίνει στόχος κάποιου επίδοξου κλέφτη. Ωστόσο, είναι σε μεγάλο βαθμό και στο δικό σου χέρι να μην πέσεις θύμα κλοπής, και να μην βιώσεις την απώλεια είτε πολύτιμων αντικειμένων είτε του ίδιου του οχήματός σου. Αν καταφέρεις να πείσεις τους διαρρήκτες ότι θα χάσουν πολύ χρόνο στην προσπάθεια, και πως ίσως δεν αξίζει το ρίσκο να ασχοληθούν με το αυτοκίνητό σου, τότε θα έχεις πετύχει τον στόχο σου.

Το πρώτο πράγμα που καθιστά το αυτοκίνητό σου ελκυστικό στόχο είναι τα αντικείμενα και τα τιμαλφή σε εμφανή σημεία. Αν για οποιοδήποτε λόγο δεν μπορείς να τα κουβαλήσεις μαζί σου ή να τα φυλάξεις κάπου αλλού, σιγουρέψου ότι τα έχεις κρύψει σε μέρος που δεν φαίνονται. Ιδανικά, αφού έχεις πάρει μαζί σου κάθε πολύτιμο αντικείμενο, άφησε ανοιχτό το ντουλαπάκι του συνοδηγού. Η κίνηση αυτή είναι ένα «μήνυμα» προς τους επίδοξους διαρρήκτες ότι δεν αξίζει τον κόπο να παραβιάσουν το αυτοκίνητο.
 

Το air-tag είναι μία φθηνή και αποτελεσματική λύση

Ένα ακόμη προληπτικό μέτρο –που ωστόσο είναι χρήσιμο μόνο αφού σου κλέψουν το αυτοκίνητο- είναι η απόκτηση ενός air-tag. Πρόκειται για μία μικροσκοπική και πολύ αποτελεσματική συσκευή εντοπισμού που κρύβεις κάπου μέσα στο αυτοκίνητο (π.χ. κάτω από τη μοκέτα) και «χτυπάει» στα iPhone των περαστικών, στέλνοντάς σου ειδοποίηση. Έτσι θα ξέρεις πού να ψάξεις για το κλεμμένο αυτοκίνητό σου.
 

Πάρκαρε σε σημείο με καλό φωτισμό, όχι σε ερημικούς δρόμους

Αυτές τις μέρες, και ιδιαίτερα τα σαββατοκύριακα, πολλοί από εμάς δυσκολευόμαστε ακόμα να βρούμε πάρκινγκ όταν πηγαίνουμε για μπάνιο, επομένως παρκάρουμε σε παράπλευρους ερημικούς δρόμους χωρίς δεύτερη σκέψη. Είναι καλό να παρκάρεις κοντά σε κατοικημένη περιοχή ή σε πολυσύχναστο δρόμο, από όπου διέρχονται συχνά περαστικοί. Ο Νο1 στόχος των κλεφτών τις μέρες του καλοκαιριού είναι οι ερημικοί χωματόδρομοι. Μην ξεχνάς ότι τα εφεδρικά κλειδιά δεν έχουν καμία θέση μέσα στο αυτοκίνητο. Επίσης, πριν κλειδώσεις -ακόμη κι αν έχει καύσωνα- μην αφήνεις κανένα παράθυρο ανοιχτό.
 

Χρησιμοποίησε αντικλεπτικά μέσα, έστω και για «τα μάτια του κόσμου»

Αλλά και σε αστικούς δρόμους, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της νύχτας, πρέπει να επιλέγεις σημεία με καλό φωτισμό, μακριά από ερημικούς και σκοτεινούς δρόμους. Εδώ θα διαβάσεις για τα πιο αποτελεσματικά αντικλεπτικά μέσα. Αν πρόκειται να αφήσεις το αυτοκίνητό σου για μεγάλο διάστημα παρκαρισμένο, και δεν μπορείς να πληρώσεις σε κλειστό και φυλασσόμενο parking, θυμήσου ότι δεν πρέπει να αφήσεις μέσα έντυπα που αναγράφουν την ταυτότητά σου, τη διεύθυνση κατοικίας σου, και γενικότερα προσωπικά αντικείμενα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να σου προξενήσουν μεγαλύτερους μπελάδες. Τέλος, αν δεν έχεις κανένα άλλο αντικλεπτικό εξοπλισμό, καλό θα ήταν να κουβαλάς τουλάχιστον ένα μεταλλικό μπαστούνι και να το περάσεις στο τιμόνι. Ακόμη και χαλασμένο να είναι (αλλά να φαίνεται λειτουργικό), κάνει τον κλέφτη να πιστεύει ότι με το δικό σου αυτοκίνητο θα χάσει τον χρόνο του.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε