Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Αντλίες που κλέβουν 21% καύσιμο

Αντλίες που κλέβουν 21% καύσιμο

8/3/2024

- Έρευνα αποκαλύπτει ότι μας βάζουν 21% λιγότερη βενζίνη από αυτή που πληρώνουμε
- Δυσλειτουργικό το σύστημα ελέγχου
- Συζητείται νέο σύστημα που λειτουργεί σε real time
- Σύστημα που στη Βουλγαρία έβαλε λουκέτο σε 300 πρατήρια

Έρευνα αποκαλύπτει ότι μας βάζουν 21% λιγότερη βενζίνη από αυτή που πληρώνουμε

Σοκαριστικά στοιχεία σχετικά με την παρανομία στην εμπορία πετρελαιοειδών αποκάλυψε έρευνα του Συνδέσμου των εταιρειών εμπορίας πετρελαιοειδών (ΣΕΕΠΕ), που πραγματοποιήθηκε από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα  μας βάζουν 21% λιγότερη βενζίνη από αυτή που πληρώνουμε. Δηλαδή οι αντλίες κλέβουν κατά 21% στην ποσότητα καυσίμου που βάζουν. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως μιλάμε για μέσο όρο, συνεπώς υπάρχουν πρατήρια που είναι σωστά, αλλά και αυτά που κλέβουν παραπάνω.

Δυσλειτουργικό το σύστημα ελέγχου

Οι ανακοίνωση του ΣΕΕΠΕ δεν λέει από τα συνολικά πρατήρια που ελέγχθηκαν το ποσοστό των παρανομούντων πρατηρίων, ούτε κατά πόσο αυτό μεταβλήθηκε σε σχέση με το παρελθόν, μόνο ότι αυξήθηκε το ποσοστό των συνολικών καυσίμων που δεν παραδίνονται στους πελάτες. Πάντα σύμφωνα με όσα αναφέρει ο ΣΕΕΠΕ ευθύνη για αυτό το φαινόμενο φέρει και το σύστημα ελέγχου εισροών – εκροών που λειτουργεί την τελευταία δεκαετία στα πρατήρια και εδώ και 5 χρόνια στις  εγκαταστάσεις των εταιρειών, καθώς δεν μπορεί να κάνει αυτόματη διασταύρωση και έλεγχο.

Συζητείται νέο σύστημα που λειτουργεί σε real time

Πάνω σε αυτό το ζήτημα ο Σύνδεσμος προτείνει να εφαρμοσθεί ένα νέο σύστημα ελέγχου ψηφιακής μορφής. Αυτό θα είναι βασισμένο στο υφιστάμενο σύστημα εισροών-εκροών, όμως θα μπορεί να παρακολουθεί ζωντανά τη διακίνηση των καυσίμων και να εντοπίζει αυτόματα τις διαφορές, βρίσκοντας στοιχεία για τυχόν νοθεία ή λαθρεμπόριο καυσίμου.

Σύστημα που στη Βουλγαρία έβαλε λουκέτο σε 300 πρατήρια

Ο ΣΕΕΠΕ προτείνει την εφαρμογή του συγκεκριμένου συστήματος, διότι έχει ήδη εφαρμοστεί με επιτυχία στη Βουλγαρία, εντοπίζοντας από τον πρώτο μήνα 300 πρατήρια που παρανομούσαν και προχωρώντας στην οριστική σφράγισή τους.

Μην ξεχνάμε ότι η Βουλγαρία είναι και μια χώρα με μεγάλο ποσοστό παρανομίας που σχετίζονται με το λαθρεμπόριο καυσίμων και οργανωμένο έγκλημα που σχετίζετια με συναφή δραστηριότητες.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις

Σχετικες επιχειρησεις