Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Τώρα με τα κρύα πρόσεχε μην παγώσει το υγρό για τα τζάμια
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Τώρα με τα κρύα πρόσεχε μην παγώσει το υγρό για τα τζάμια

Διαβάστηκε από 5507 αναγνώστες - 11/1/2024

- Πολλοί οδηγοί ξεχνούν να γεμίσουν το παγούρι του αυτοκινήτου με υγρό για τα τζάμια
- Λύση ανάγκης να προσθέσεις νερό, αλλά δεν καθαρίζει καλά & παγώνει με το κρύο
- Όταν πας για service συνήθως σου συμπληρώνουν και υγρώ για τα τζάμια
- Φτιάξε δικό σου υγρό, με σαπούνι για τα πιάτα, οινόπνευμα & νερό

Πολλοί οδηγοί στη χώρα μας ξεχνούν να γεμίσουν το παγούρι του αυτοκινήτου με υγρό για τα τζάμια

Πολλοί οδηγοί στη χώρα μας ξεχνούν να γεμίσουν το παγούρι του αυτοκινήτου με υγρό για τα τζάμια ενώ κάποιοι ως λύση ανάγκης βάζουν σκέτο νερό. Όταν όμως τα τζάμια είναι πολύ βρώμικα, με ξεραμένες λάσπες, κουτσουλιές ή λασποβροχή, τότε χρειάζεται σαπούνι για τα τζάμια, κάτι που ισχύει τόσο το καλοκαίρι, που οι βρωμιές ξεραίνονται περισσότερο, όσο και το χειμώνα που το κρύο μπορεί ακόμα και να παγώσει το σκέτο νερό. Σε κάθε περίπτωση μιλάμε για έναν σημαντικό παράγοντα για την ασφάλεια στο δρόμο, καθώς τα βρώμικα τζάμια μειώνουν την ορατότητα.

Όταν πας για service συνήθως σου συμπληρώνουν και υγρώ για τα τζάμια

Όταν πας το αυτοκίνητο για service σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο, ελέγχουν και συμπληρώνουν το υγρό των υαλοκαθαριστήρων οι ίδιοι. Κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί και από κάποιον εργαζόμενο σε βενζινάδικο, ενώ ο οδηγός μπορεί και ο ίδιος να αγοράσει κάποιο σχετικό προϊόν είτε από βενζινάδικο είτε από μεγάλο supermarket, στο διάδρομο με τα είδη αυτοκινήτου.
 

Φτιάξε δικό σου υγρό, με σαπούνι για τα πιάτα, οινόπνευμα & νερό

Όμως υπάρχει ένας ακόμα τρόπος, πιο… σπιτικός. Μπορεί δηλαδή κανείς να φτιάξει το δικό του σαπούνι για το παρμπρίζ στο σπίτι με υλικά που έχει ήδη και να γλιτώσει τα ευρώ που κοστίζει η αγορά του από τα παραπάνω καταστήματα (συνήθως από 2 έως 10 ευρώ). Πιο συγκεκριμένα το μόνο που έχει να κάνει είναι να πάρει λίγο υγρό για τα πιάτα (περίπου μία κουταλιά της σούπας) και μία κούπα οινόπνευμα (δεν παγώνει και απολυμαίνει) και να τα προσθέσει σε 1,5 έως 2 λίτρα νερού. Με ένα καλό ανακάτεμα και αφού φύγουν οι μπουρμπουλίθρες, το μείγμα είναι έτοιμο να μπει στο παγούρι που βρίσκεται στο χώρο της μηχανής.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις