Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Ξεμπερδέψτε μια και καλή με τις άσχημες μυρωδιές στο αυτοκίνητο

Ξεμπερδέψτε μια και καλή με τις άσχημες μυρωδιές στο αυτοκίνητο

27/11/2023

Το σχολαστικό καθάρισμα μπορεί να φανερώσει την αιτία του κακού!
Σπρέι καθαρισμού χαλιών και ατμοκαθαριστή σώζουν.
Kλιματισμός και το χειμώνα για να μειωθεί η μυρωδιά της υγρασίας!
Μαγειρική σόδα, λευκό ξίδι και καφές λύνουν προβλήματα οσμών.

Το σχολαστικό καθάρισμα μπορεί να φανερώσει την αιτία του κακού

Μπορεί οι δυσάρεστες οσμές του αυτοκινήτου να είναι δύσκολο να καταπολεμηθούν, αλλά ευτυχώς πάντα υπάρχουν τρόποι για να εξαφανιστούν. Ξεκινήστε με το να πετάξετε ότι θεωρείτε ότι μπορεί να είναι ο υπαίτιος για την μυρωδιά. Ελέγξτε κάτω από τα καθίσματα, μέσα στο ντουλαπάκι, στο πορτμπαγκάζ, στις χαραμάδες των καθισμάτων και σε οποιοδήποτε άλλο πιθανό σημείο για υπολείμματα φαγητού ή βρωμιά που μπορεί να αναβλύζει την οσμή. Αν είστε σίγουρος ότι δεν υπάρχει κάτι ακόμα και η μυρωδιά παραμένει, ήρθε η ώρα να βάλετε μπροστά την ηλεκτρική σκούπα και τα ειδικά προϊόντα καθαρισμού.

Σπρέι καθαρισμού χαλιών και ατμοκαθαριστή σώζουν

Με τις περισσότερες οσμές να παγιδεύονται συνήθως στο ύφασμα,  οι λύσεις για την εξολόθρευση τους ακούνε στο σπρέι καθαρισμού χαλιών και ατμοκαθαριστή. Το πρώτο μπορείτε να το περάσετε ακόμα και σε σημεία που δεν φτάνει η ηλεκτρική σκούπα, ενώ το δεύτερο είναι μια εξαιρετική μη χημική μέθοδος για να εξοντώσετε τη μούχλα και τα υπολείμματα, ορατά και μη.

Κλιματισμός και το χειμώνα για να μειωθεί η μυρωδιά της υγρασίας!

Για να μην πέσετε «θύμα» των δυσάρεστων οσμών που προκαλούνται από τη υγρασία το χειμώνα, φροντίστε να ανοίγεται το κλιματιστικό τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Αν και αυτό θα σας προστατέψει από την υγρασία, δεν θα κάνει τίποτα εναντίον του καπνού, της μούχλας και  της σκόνης που παγιδεύονται στους αεραγωγούς και προκαλούν «περίεργες μυρωδιές». Εδώ έρχονται τα ειδικά καθαριστικά και απολυμαντικά σπρέι του εμπορίου που εκτός από οσμές, καταπολεμάνε και τα βακτήρια.

Μαγειρική σόδα, λευκό ξίδι και καφές λύνουν προβλήματα οσμών

Λύσεις στην καταπολέμηση των οσμών μπορούν να δώσουν και καθημερινά προϊόντα που βρίσκονται στα ντουλάπια της κουζίνας σας. Η μαγειρική σόδα είναι ικανή να απορροφήσει την οσμή που αφήνουν τα χυμένα υγρά στη μοκέτα (π.χ. γάλα), με μόνο ένα απλό πασπάλισμα και μετά σκούπισμα να αρκεί. Το λευκό ξίδι μέσα σε νερό και ψέκασμα σε όλο το αυτοκίνητο μπορεί να απορροφήσει τις έντονες οσμές, ενώ τα κατακάθια του καφέ μέσα σε μία κατσαρόλα λειτουργούν σαν φυσικό αποσμητικό χώρου, όπως και τα έντονα αρώματα της φλούδας εσπεριδοειδών σε συνδυασμό με κανέλα σε περίπτωση που δεν είστε φίλος της μυρωδιάς του καφέ.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε